Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γιώργος Καραϊβάζ: Το συγκινητικό αντίο της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη (vid)

WEB TV

Αναστασία Γερολυμάτου: Πάνω στο σερφ αισθάνομαι ευτυχισμένη

Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, έζησε τον πόλεμο, δούλευε από πολύ μικρή, στα 15 της δραπέτευσε από το σπίτι και έφτασε στον Πειραιά λαθρεπιβάτισσα κρυμμένη σε μία βάρκα, βρέθηκε στα 19 της σε μία ξένη χώρα και σήμερα μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην Ελβετία και την Κεφαλονιά.

Η 82χρονη Αναστασία Γερολυμάτου είναι μία γυναίκα – έμπνευση που περνά στις γυναίκες που παραμένουν εγκλωβισμένες σε δυσάρεστες καταστάσεις το μήνυμα να είναι θαρραλέες και να συνεχίζουν τη ζωή τους δοκιμάζοντας.

Μια δοκιμή ήταν η αφορμή στα 41 της να ανέβει για πρώτη φορά σε ιστιοσανίδα. Κι από τότε δεν κατέβηκε ποτέ. Στα 82 της έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως η γηραιότερη σέρφερ στον κόσμο.

Αν έχει καλό καιρό και αέρα δεν εγκαταλείπει το χόμπι της. Άλλωστε πάνω στη σανίδα του σερφ δηλώνει ευτυχισμένη: “Σου δίνει τόση χαρά, τόση ελευθερία! Η δύναμη του αέρα, του νερού, είναι φανταστική. Ήμουν πάντα κοντά στη φύση, στο βουνό, στο νερό, στα άλογα”…

Ακόμη κι αν δεν κάνει σερφ, η άσκηση δεν λείπει από την καθημερινότητά της, ενώ προσέχει πολύ και τη διατροφή της. Αυτός είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο δεν πάχυνε στην καραντίνα!

Καρκίνος του πνεύμονα και η συνεργασία με τη FairLife
Πρόσφατα, η κυρία Γερολυμάτου αποφάσισε να γίνει πρέσβειρα του έργου της FairLife για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα.

Όπως μάλιστα αναφέρει, πρόσφατα έχασε έναν αδελφό του άντρα της από καρκίνο του πνεύμονα: “Τον είδαμε να χάνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Όταν το ανακαλύψαμε, ήταν πλέον αργά. Για αυτό και πρέπει να συστήνουμε στους ανθρώπους να πηγαίνουν στον γιατρό και να κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Όταν φτάσουμε να έχουμε ενοχλήσεις στο στήθος, είναι πλέον αργά”, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και το κενό που έχει δημιουργηθεί στις εξετάσεις πρόληψης, λόγω του κορονοϊού.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο YouTube:

Η σταδιακή άρση του lockdown μέχρι το άνοιγμα του Τουρισμού και η ψήφος των αποδήμων στο Stigma της Ημέρας
Ο ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης έρχεται στο ΤΕΧΝΟΛόΓΙΟ και το thecaller web TV
Σακελλαρόπουλος – Τσαμπάς: Το 46ο του Ολυμπιακού και η… φωτιά στα play off!
Gugu Team: Η ομάδα που αναδεικνύει ιστορίες ΑμεΑ
Κωνσταντίνος Συρίγος: Κανένα εμβόλιο δεν πρέπει να πάει χαμένο
Χρήστος Γιαννούλης στο The Caller: Η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις για τον «ακατανόμαστο» παρουσιαστή