
WEB TV
Στο σημερινό ThessReport ο Ζαφ Κωνσταντινίδης συνομίλησε με τον συνταγματολόγο και αρθρογράφο Κωστα Μποτόπουλο, ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα του 1ου γύρου των γαλλικών εκλογών και επιδιώκοντας να παραθέτοντας τους συσχετισμούς των γαλλικών εκλογών με τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ελλάδα.
Η κατάπτωση των παραδοσιακών κομμάτων (σοσιαλιστές και η γαλλική δεξιά) είναι συνέχεια της αρχή των προηγούμενων εκλογών.
Όπως λέει το πιο μετριοπαθές ακροατήριο εκφράζεται από τον κεντροδεξιό Μακρόν ενώ το δεξιό ακροατήριο από την εξευγενισμένη ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν και όχι από τα παλιά δημοκρατικά δεξιά κόμματα.
Ο Κώστας Μποτόπουλος επισήμανε πως η ενδεχόμενη εκλογή Λεπέν θα είναι καταστροφή για την Ευρώπη και την Γαλλία λόγω της αντιευρωπαϊκής και λαϊκιστικής πολιτικής της, της συμπάθειας προς τον Πούτιν και της βίαιης αντίληψης που έχει για το μεταναστευτικό.
Χωρίς αμφιβολία η εκλογή Μακρόν είναι ιδανική για τα συμφέροντα της Ελλάδας λόγω της πάγιας στήριξης του στα ελληνοτουρκικά, της συμμαχίας που έχουν συνάψει οι 2 πλευρές και της κοινής πολιτικής αντίληψης.
H πολιτική Μακρόν συνοδεύεται από μετριοπάθεια, λογική, φιλοευρωπαϊκά αισθήματα, φιλικότητα στα κοινωνικά ζητήματα και τέλος σημαντική μείωση της ανεργίας και επιτυχίας στην παραγωγή.
Παρόλα αυτά ο Κ. Μποτόπουλος τόνισε πως σε αντίθεση με όσα υποσχόταν προεκλογικά η οικονομική του πολιτική συμβαδίζει περισσότερο με την δεξία παρά το κέντρο καθώς στερείται της κοινωνική πολιτικής καθώς έλαβε αποφασίσεις για φορολογία που ευνοούν περισσότερο τους πλουσιότερους.
Σχετικά με το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η λαϊκιστική ρητορική για τα οικονομικά ζητήματα της Λεπέν ο γνωστός συνταγματολόγος ανέφερε πως διαχρονικά στις γαλλικές εκλογές κανείς υποψήφιος δεν μπορεί να πάρει απαιτούμενο 50+1% στον δεύτερο γύρο χρησιμοποιώντας ακραία ρητορική.
Ροή Ειδήσεων
01/02/2023 | 14:55
Θάσος: Στο νοσοκομείο με εγκαύματα 11χρονος με τη γιαγιά του – Πήρε φωτιά αποθήκη που διέμεναν
01/02/2023 | 14:50
Δάντης: Θα ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τον ίδιο και τους συγγενείς της Ασημίνας
01/02/2023 | 14:34
Δασκαλάκης: Αποφασίσαμε να μιλήσουμε με την Πισπιρίγκου στην Κουτσελίνη γιατί υπήρχε η εικόνα πως σκότωσε τα παιδιά μας

01/02/2023 | 14:33
Σφοδρή επίθεση Ερντογάν στην αντιπολίτευση για τα F-35: «Στέλνετε χαιρετίσματα στην Ελλάδα»
01/02/2023 | 14:29
Στο Μάτι Μητσοτάκης – Νίκος Αναστασιάδης: Δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ από την Κύπρο στην Πολεμική Αεροπορία στη μνήμη των πιλότων

01/02/2023 | 14:20
Αντιπαράθεση για την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες: Βαρβιτσιώτης: Ακυρώνετε την κοινοβουλευτική δημοκρατία -Τζάκρη: Θέλετε να θάψετε την υπόθεση των υποκλοπών

31/01/2023 | 11:55
Ανδραβίδα -Πτώση F-4: «Είδα μια έκρηξη, φωτιά μέσα στη θάλασσα» είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους-Σε εξέλιξη οι έρευνες

30/01/2023 | 15:17
Αργύρης Παπαργυρόπουλος για Δέσποινα Βανδή και Βασίλη Μπισμπίκη: «Έχω τις αντιρρήσεις μου… όταν έχεις και κάποια παιδιά μεγάλα»
30/01/2023 | 13:55
Σπύρος Πώρος: Ο γιος του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ είναι σε σχέση με την κόρη της Χάιντι Κλουμ
31/01/2023 | 18:48
Η Μαρία Εκμετσιόγλου για τον χωρισμό της: «Ο πατέρας μου μού είπε ότι θα αυτοκτονήσει»

30/01/2023 | 11:48
Αθηνά Δρέττα στο TheCaller: «Αριστερά και Δεξιά δεν υπάρχουν πια παρά ως φαντάσματα του εαυτού τους»
30/01/2023 | 13:48
Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του F-4 που έπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας – Αγνοούνται οι δύο χειριστές
30/01/2023 | 10:41
Μάνος Δασκαλάκης – Πρωινό: «Έκανε πρόταση και έδωσε δαχτυλίδι στη νέα του σύντροφο»- Διαψεύδει ο ίδιος

30/01/2023 | 14:13