Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Να γιατί δεν αποχωρεί οικειοθελώς ο Τριαντάφυλλος – Η ρήτρα για τα μισά λεφτά στο συμβόλαιο (vid)

WEB TV

Μπουλμπασάκος: Να κάνουμε κλίνες ΜΕΘ ακόμη και χειρουργικές κλίνες

Όλα τα δημόσια νοσοκομεία υφίστανται υπερβολική και αφόρητη  πίεση και οι επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες θα είναι πολύ κρίσιμες. Ο δε Ευαγγελισμός έχει αύριο γενική εφημερία και ο εφιάλτης μας είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε τους ασθενείς.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Γιώργος Μπουλμπασάκος μιλώντας στο EPOLITICS και το thecaller WEBtv ανέφερε πως δεν είναι  αλήθεια αυτό που υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης, ότι δηλαδή προσώρας δεν χρειάζονται κλίνες στα νοσοκομεία, λέγοντας πως «κάθε μέρα ζούμε με την αγωνία για το πώς θα αντεπεξέλθουμε με τις κλίνες».

Για παράδειγμα, ανέφερε, στον Ευαγγελισμό εξετάζουν ακόμη και τη δυνατότητα να μετατραπούν χειρουργικές κλίνες σε κλίνες ΜΕΘ για την πανδημία, -αφού πλέον δεν γίνονται χειρουργεία- όμως για να λειτουργήσουν αυτές απαιτούνται 100 νοσηλεύτριες και 30 γιατροί.

Ο Γιώργος Μπουλμπασάκος  αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει προσλήψεις γιατρών και σχολίασε πως εάν το υπουργείο Υγείας  ήθελε θα μπορούσε να αποφύγει  τις χρονοβόρες καταστάσεις πχ είτε μοριοδοτώντας τις προσλήψεις είτε με τρίμηνες συμβάσεις.

Για τις επιτάξεις κατήγγειλε το γεγονός πως η πολιτεία διαπραγματεύεται με τους κλινικάρχες  είπε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό «είτε θέλουν είτε δεν θέλουν» και  τόνισε ότι τον ίδιο «με ντροπιάζει ως γιατρό να αρνούνται κάποιοι  να βοηθήσουν στην πανδημία ακόμη και μετά την επίταξη».

Μάλιστα απέδωσε ευθύνες και στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας  και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο διότι έπρεπε να  παροτρύνουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην επίταξη. Πάντως, η πλειονότητα των γιατρών του ιδιωτικού τομέα όπως ανέφερε παρουσιάστηκε στα νοσοκομεία.

Ο κ. Μπουλμπασάκος απηύθυνε έκκληση σε  όλους να κάνουν από την θέση τους ό,τι παραπάνω μπορούν με την πολιτεία να ενισχύει το ΕΣΥ και να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα.

Γιώργος Καββαθάς στο TheCaller WEB TV: Οι εξελίξεις στην εστίαση, η άρση του lockdown και τα λουκέτα
Μπουλμπασάκος στο TheCaller: Αν αρχίσουν να εμβολιάζονται όλοι με μια δόση θα χτίσουμε 70% ανοσία τέλη Ιουνίου
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Η κυβέρνηση να στείλει κινητές μονάδες για να εμβολιαστούν πολίτες στα χωριά
Δημήτρης Χατζησωκράτης: Οι αλλαγές που φέρνει η ΝΔ στα εργασιακά δεν περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό της πρόγραμμα
Η Ώρα των Συνταξιούχων: Τα «θολά» σημεία της τροπολογίας Χατζηδάκη για την απονομή των συντάξεων
Φ. Δημητρουλάκος: Εκπαίδευση σκύλων με αγάπη και όρια ταυτόχρονα!