Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

WEB TV

Δημήτρης Βερβεσός: «Οι δικηγόροι μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση απονομής των συντάξεων»

Τη δυνατότητα να μπορέσουν οι δικηγόροι να προσφέρουν, έναντι αμοιβής, στη διαδικασία επιτάχυνσης της απονομής συντάξεων, ανέπτυξε ο Δημήτρης Βερβεσός.

Δείτε επίσης

Η Ώρα των Συνταξιούχων

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ώρα των Συνταξιούχων», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, υπογράμμισε ότι οι δικηγόροι έχουν γνώσεις Κοινωνικής Ασφάλισης και με κατάλληλη εκπαίδευση, μπορούν πολύ γρήγορα να μάθουν τη λειτουργία του συστήματος απονομής συντάξεων του e-ΕΦΚΑ και να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες.

Ο κ. Βερβεσός πρόσθεσε ότι εναπόκειται στο υπουργείο Εργασίας να πραγματοποιήσει εκείνες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν στους δικηγόρους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, πάντα σε συνεργασία με το μόνιμο προσωπικό του Φορέα. Ο πρόεδρος του ΔΣΑ ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με το ενδεχόμενο να πληρώνουν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι τους δικηγόρους για να εκδοθεί η σύνταξή τους. Κάτι τέτοιο, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνεται απευθείας από το κράτος, με δημόσια δαπάνη.

Την ίδια στιγμή βέβαια, πρέπει να επιλεχθεί μια κλιμακωτή διαδικασία υπολογισμού της αμοιβής των δικηγόρων, ανάλογα εάν θα αφορά την εύρεση και τον υπολογισμό των ενσήμων, ή αν θα επεκτείνεται στην απονομή προσωρινής ή ακόμα και οριστικής σύνταξης.

Δείτε τη συνέντευξη:

 

Βατόπουλος στο TheCaller: Νωρίς για να κάνουμε προβλέψεις για Πάσχα – Γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε τα εμβόλια
Ο Αντύπας Καρίπογλου στο thecaller web tv για κυβέρνηση – μέτρα, ψήφο απόδημων Ελλήνων
Σακελλαρόπουλος – Τσαμπάς στο thecaller web tv, για Λουτσέσκου, play off και… έξοδο του Πάσχα!
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου στο thecaller web tv – Αυτή είναι η σχέση του με την Ελένη Μενεγάκη και το τηλέφωνο της για τη νέα σεζόν
Γάτσιος: Πρέπει να διαγραφεί το δημόσιο χρέος της πανδημίας
Θανάσης Τσαλταμπάσης: Στη σχολή μας προετοίμαζαν για το ότι κάποιοι… έσπαζαν τραπέζια και έβριζαν