Αθήνα

18 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έλενα Κρεμλίδου: Αποκαλυπτικό ατύχημα on air – «Τι έγινε παραβγήκε; Σήμερα κερνάω τον… κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

WEB TV

Σαρηγιάννης στο TheCaller: Μετάλλαξη του κορονοϊού έχει απομονωθεί στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Για μετάλλαξη του κορονοϊού που έχει απομονωθεί στην Αθήνα έκανε λόγο ο καθηγητής του ΑΠΕ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο TheCaller.gr.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για στέλεχός του με ελληνική προέλευση, ξεκαθαρίζουν Μαγιορκίνης – Δημόπουλος

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη κατά τον καθηγητή του ΑΠΘ, έχει βρεθεί σε περίπου 1.000 κρούσματα -κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και κατά την εκτίμησή του έχει πιο μεγάλη μεταδοτικότητα.

Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη υπάρχει η δυνατότητα να την καταπολεμήσουμε με ιχνηλάτηση, με καραντίνα όσων έχουν βρεθεί θετικοί, ή και με στοχευμένο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Ακόμη, o Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξέφρασε την βεβαιότητά του (ότι οι μεταλλάξεις) θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη από σήμερα έως και τα τέλη Μαΐου θα έχουμε μία μικρή αύξηση των κρουσμάτων για να φτάσουμε σε εμβομαδιαίο μέσο όρο περίπου στα 2.500 κρούσματα. Όμως όπως είπε, από τις 2-3 Ιουνίου θα αρχίσει η στιαδιακή αποκλιμάκωση ώστε κατά την εκτίμησή του στο διάστημα μεταξύ 25-30 Ιουνίου τα κρούσματα να φτάσουν κάτω από 1.000.

Δείτε όλα όσα είπε o Δημοσθένης Σαρηγιάννης στο σχετικό βίντεο:

Α. Γραβάνης στο TheCaller: Τα εμβόλια mRNA, εκτός του κορoνοϊού, θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου και της νευροεκφύλισης
Κωνσταντίνος Σταμούλης: Από κάθε μονάδα αίματος σώζονται τρεις ζωές
Ο Γιώργος Σουξές αποκαλύπτει: Οι ανατροπές του 3ου κύκλου των «Άγριων Μελισσών» – Πότε αρχίζει η προβολή, ποιοι αλλάζουν, ποιοι ευνοούνται από τη Χούντα, ο καταδότης κι ένας θάνατος
Διονύσης Τεμπονέρας: Αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Προέδρου της Βουλής
SocialReport: 3 λόγοι που τα 2 φύλα έχουν απομακρυνθεί
Γιώργης Μαρινάκης στο TheCaller: Σε φάση αναδιάρθρωσης οι ΔΕΥΑ