Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έξαλλη η Σκορδά με τον Ιατρόπουλο που έβλεπε την Παναγιώταρου να κάνει μπάνιο στη Φάρμα! (vid)

WEB TV

Σαρηγιάννης: Να δοθούν τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων στη δημοσιότητα- Προφανές το ακαταδίωκτο

Την άποψη πως τα πρακτικά της επιτροπής των ειδικών για την πανδημία θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα ανέπτυξε στο The Caller ο καθηγητής Βιοχημίας του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής ανέφερε πως ‘ό,τι κάνουμε στα πανεπιστήμια είναι δημόσια έγγραφα” και πρόσθεσε ότι υπάρχουν διεθνείς κανόνες για το πώς μπορούν να δημοσιοποιούνται τα πρακτικά χωρίς να αναφέρονται τα ονόματα των επιστημόνων που κάνουν προτάσεις ή εισηγήσεις. Για το ακαταδίωκτο πάντως, εξέφρασε την άποψη ότι “είναι προφανές”.

Αναφερόμενος στα δεδομένα που δημιουργούν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης είπε ότι σίγουρα θα επιβραδύνει την πτώση της πανδημίας καθώς ο συνδυασμός του ανοίγματος μετά την εστίαση και των σχολείων και κυρίως των δημοτικών δεν θα επιτρέψει την σταδιακή αποκλιμάκωση. Ως εκ τούτου εκτίμησε ότι μπορεί γύρω στις 25 Μαϊου μπορεί να υπάρξει νέα αύξηση στις καμπύλες κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα στο διάστήμα περί τις 16 Ιουνίου να φθάσουμε και πάλι στα 3.000 κρούσματα με υψηλό αριθμό διασωληνωμένων.

Ανέφερε ότι η πιθανότητα για ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι θα εξαρτηθεί από τις μεταλλάξεις και κυρίως από το πόσο θα τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας σε συνδυασμό με τα self test και τις ταχύτητες του εμβολιασμού.

Δείτε όλα όσα είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης στο σχετικό βίντεο:

Κατερίνα Γκαγκάκη: “Έχω ψάξει τις διαδικασίες για να υιοθετήσω παιδί, έχω βρει και το Ίδρυμα. Θα το κάνω στο τέλος του χρόνου”
Οι TheCallers Live σας έχουν τις καλύτερες προτάσεις για οργανωμένες και ανοργάνωτες παραλίες (ΒΙΝΤΕΟ)
Παναγιώτης Βλάχος: Το Κίνημα Αλλαγής να γίνει «μαγνήτης» μίας νέα κοινωνικής συμμαχίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Ηλίας Νικολακόπουλος στο TheCaller: Εκλογές τον Σεπτέμβριο θα ήταν η απόλυτη παράνοια
Ώρα των Συνταξιούχων: Άκυρη η υπερφορολόγηση και τα πρόστιμα λόγω αναδρομικών – Το ΣτΕ επιβάλλει επιστροφή ποσών
Οι σχέσεις ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ και οι εμβολιασμοί στα νησιά στο STIGMA της ημέρας με Λελεδάκη – Κεχαγιά