Αθήνα

18 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έλενα Κρεμλίδου: Αποκαλυπτικό ατύχημα on air – «Τι έγινε παραβγήκε; Σήμερα κερνάω τον… κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

WEB TV

Γ. Ζαχαράκη: Η Σπάρτη είναι ένας ελκυστικός προορισμός 2 ώρες από την Αθήνα που συνδυάζει τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό

Η αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής Σπάρτης Γεωργία Ζαχαράκη μίλησε στο TheCaller WEB TV για την Σπάρτη, τις ομορφιές της πόλης και ανέδειξε την περιοχή ως έναν ελκυστικό προορισμό που συνδυάζει φύση, ιστορία και ομορφιά.

Δείτε επίσης

Μυστράς: Το βυζαντινό «θαύμα»!
Σπάρτη: Η θρυλική πόλη των ηρώων που πρέπει να επισκεφθείς!

Αρχικά αναφέρθηκε στα Παλαιολόγεια, μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων προς τιμήν του τελευταίου Βυζαντινού αυτοκράτορα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, όπου έδωσε, μάλιστα το «παρών» η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως είπε σχετικά η κα Ζαχαράκη, «είναι δύσκολο να τηρηθεί το πρωτόκολλο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ειδικά εν μέσω πανδημία κορονοϊού», χαρακτήρισε αυτές τις εκδηλώσεις «απόδοση τιμής στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν, στον αυτοκράτορα πρώτα απ’ όλα και στους υπόλοιπους και παράδειγμα για εμάς για τη θυσία τους».

Ανέφερε πως ήταν «τιμή για εμάς που ήταν μαζί μας η πρόεδρος της Δημοκρατίας», ενώ όπως είπε ήταν η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά το πέρας των εκδηλώσεων έκατσε στο χώρο του χωριού.

«Εκεί παρουσιάσαμε μια σειρά γραμματοσήμων και ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε, με άξονα αναφοράς την αρχαία Σπάρτη και τη βυζαντινή εποχή, άλλωστε η Σπάρτη ενώνει αυτές τις δυο πολύ ιστορικές εποχές», τόνισε η αντιδήμαρχος Σπάρτη.

Εξάλλου, μίλησε στη συνέχεια για τον πολύ σημαντικό ρόλο που είχαν οι γυναίκες στη Σπάρτη, σχολιάζοντας πως «είχαν ρόλο στη μόρφωση, στη διοίκηση της πόλης και στα κοινά».

Δεν θα μπορούσε η κα Ζαχαράκη να μην αναφερθεί στη Βυζαντινή Καστροπολιτεία του Μυστρά, λίγο έξω από την Σπάρτη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αλλάζεις από την Αρχαία Σπάρτη και μέσα σε 3,5 χλμ φτάνεις στο Βυζάντιο. Σε πιάνει συγκίνηση στον Μυστρά».

Η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο πανέμορφο φυσικό τοπίο που περιστοιχίζει την Σπάρτη, αλλά και τα γύρω χωριά. «Έχουμε πολύ ωραία φύση, είμαστε προικισμένοι ως περιοχή με δυο πανέμορφα βουνά με διαφορετική χλωρίδα και πανίδα, όπου μπορεί κανείς να κάνει δραστηριότητες, έχουμε φαράγγια, εξαιρετική γαστρονομία, ενώ είμαστε πολύ κοντά σε θάλασσα», ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε: «Έχουμε πολύ ωραία ξενοδοχεία, από οικονομικά μέχρι 5άστερα. Μπορεί κάποιος να μένει Σπάρτη και να κάνει εξορμήσεις σε κοντινούς προορισμούς. Είναι λογικές οι τιμές και οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Εξάλλου, είμαστε μόνο 2 ώρες από την Αθήνα».

Όπως ισχυρίστηκε η κα Ζαχαράκη, «μες στην καραντίνα κάναμε στρατηγικό σχέδιο για το μάρκετινγκ και την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και για πρώτη φορά αναπτύξαμε τουριστικά τομείς αναξιοποίητους στο παρελθόν».

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της στα μουσεία και ειδικότερα το μουσείο φωτογραφικών μηχανών που είναι-όπως είπε-«μοναδικό στον κόσμο με εκθέματα αξία άνω των 4 εκατ. Ευρώ».

Άλλωστε, η ίδια παρουσιάστηκε αισιόδοξη για τον τουρισμό, λέγοντας: «Πιστεύω και τώρα πως θα έχουμε τουρισμό, έχουμε δώσει άλλο στίγμα στην διαφημιστική τουριστική καμπάνια μας, κάναμε μεγάλη προσπάθεια και πράγματα που δεν γίνονταν πριν».

Κλείνοντας η κα Ζαχαράκη προέτρεψε ξανά και εμάς και τους αναγνώστες του TheCaller να επισκεφθούμε την Σπάρτη και όπως μας είπε χαρακτηριστικά: «Ό, τι θέλετε ζητήστε την κα Ζαχαράκη στο δημαρχείο».

Δείτε τη συνέντευξη στο YouTube:

Α. Γραβάνης στο TheCaller: Τα εμβόλια mRNA, εκτός του κορoνοϊού, θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου και της νευροεκφύλισης
Κωνσταντίνος Σταμούλης: Από κάθε μονάδα αίματος σώζονται τρεις ζωές
Ο Γιώργος Σουξές αποκαλύπτει: Οι ανατροπές του 3ου κύκλου των «Άγριων Μελισσών» – Πότε αρχίζει η προβολή, ποιοι αλλάζουν, ποιοι ευνοούνται από τη Χούντα, ο καταδότης κι ένας θάνατος
Διονύσης Τεμπονέρας: Αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Προέδρου της Βουλής
SocialReport: 3 λόγοι που τα 2 φύλα έχουν απομακρυνθεί
Γιώργης Μαρινάκης στο TheCaller: Σε φάση αναδιάρθρωσης οι ΔΕΥΑ