Αθήνα

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Τέλη Μαΐου θα δούμε μια τρομακτική έκρηξη των θανάτων

WEB TV

Γάτσιος: Πρέπει να διαγραφεί το δημόσιο χρέος της πανδημίας

Στο TheCaller WEB TV μίλησε ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Όπως ανέφερε αρχικά ο ίδιος, «στο πρώτο κύμα ήταν σωστή η διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, μετά όμως ήρθε ένας εφησυχασμός, δεν τηρήθηκαν τα μέτρα, δημιουργήθηκε ένα κλίμα αμεριμνησίας με ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ δεν υπήρξε ένα σύστημα στήριξης πρωτοβάθμιας περίθαλψης».

Ο κ. Γάτσιος πρόσθεσε πως «πήγαμε σε οριζόντια αναποτελεσματικά μέτρα και τώρα η κυβέρνηση οδηγείται από τα πράγματα και δεν τα οδηγεί εκείνη».

Ωστόσο ο ίδιος στάθηκε και στο γεγονός ότι «πρέπει και οι πολίτες να ανταποκριθούν με σοβαρότητα», κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη συμπεριφορά ορισμένων συμπολιτών μας».

Αναφορικά με την οικονομική διαχείριση της κατάστασης, ο κ. Γάτσιος υποστήριξε πως «η στήριξη στις επιχειρήσεις πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και πρέπει να υπάρξει πιστωτική διευκόλυνση από τις τράπεζες», αλλά- όπως είπε- «σιγά σιγά τα μέτρα πρέπει να αρχίσουν να μετατοπίζονται».

Όπως τόνισε ο κ. Γάτσιος, «τα χρήματα πρέπει να πάνε σε υγιείς επιχειρήσεις και όχι επιχειρήσεις ζόμπι».

Εν συνεχεία στάθηκε στην πρότασή του πως «πρέπει να διαγραφεί το δημόσιο χρέος της πανδημίας… Ήταν ένα χρέος που δημιουργήθηκε για να στηριχτούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι».

Μετέπειτα ο κ. Γάτσιος άσκησε κριτική στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ιδιωτικό χρέος, απορώντας γιατί «ακούμπησαν μόνο το ιδιωτικό χρέος στον ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας αυτά τα δυο πράγματα διασυνδέονται.

Εξάλλου, αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και τις διεργασίες για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης αρχηγού, ο κ. Γάτσιος σχολίασε πως δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για τέτοιες συζητήσεις τώρα, στάθηκε ωστόσο στο γεγονός ότι οι διαδικασίες πρέπει να είναι «ανοιχτές», με τη συμμετοχή των πολιτών, ενώ τέλος προσδιόρισε το πρόβλημα που υφίσταται αυτή τη στιγμή στον τομέα της επικοινωνίας των θέσεων του κόμματος, μην παραλείποντας να εκφράσει τη γνώμη του πως δεν είναι ικανοποιημένος από τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΚΙΝΑΛ.

Θάνος Στάμος: Κλειδί η καλή στοματική υγεία για την αθλητική απόδοση
Νυφούδης: Οι επιχειρήσεις δεν ενισχύθηκαν αναλογικά στην Ελλάδα
Ο Αλέξανδρος Αγγελούσης στο thecaller webTV – Από το τραγούδι και το ξενύχτι στις επάλξεις του κτηνιατρείου
Μιχάλης Μπαλού: Ο coach με εξειδίκευση στο φλερτ μιλάει στο SocialReport
Κατερίνα Γιατζόγλου – Λίλη Πέππου στο Experts: Οι άνδρες δεν θέλουν σχέση – Τι κάνουν γι’ αυτό οι γυναίκες;
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Η κατάργηση του 8ωρου θα φέρει μειώσεις στους μισθούς