Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έλενα Κρεμλίδου: Αποκαλυπτικό ατύχημα on air – «Τι έγινε παραβγήκε; Σήμερα κερνάω τον… κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

WEB TV

Η Ώρα των Συνταξιούχων: Αντίδραση δικηγόρων στην τροπολογία Χατζηδάκη και λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων

Τα προβλήματα που πρόκειται να ανακύψουν από την τροπολογία Χατζηδάκη για την ένταξη των δικηγόρων και των λογιστών στη διαδικασία απονομής συντάξεων, ανέδειξε η «Ώρα των Συνταξιούχων».

Στην τελευταία παρουσία πριν από τις διακοπές του Πάσχα, η εκπομπή αναλώθηκε στη δυσφορία που εξέφρασαν οι ίδιοι οι δικηγόροι σε σχέση με την τροπολογία που ψηφίστηκε. Μια διαδικασία που όπως φαίνεται, κινδυνεύει να «τιναχτεί στον αέρα» πριν καλά-καλά ξεκινήσει. Και όλα αυτά, ενώ τα στοιχεία από το σύστημα Άτλας δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμα 143.000 κύριες συντάξεις που βρίσκονται σε αναμονή, με στοιχεία Ιανουαρίου.

Άρα το πρόβλημα παραμένει άλυτο και οι δικηγόροι δεν δείχνουν καθόλου πρόθυμοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία, όσο τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας και ποινικής ευθύνης, παραμένουν…

Η εκπομπή ασχολήθηκε επίσης και με τα ζητήματα του επανυπολογισμού των συντάξεων αλλά και του νέου λάθους που βρέθηκε στις επικουρικές συντάξεις. Δύο θέματα, που αναδείχτηκαν με διαδοχικά δελτία τύπου από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) και έτυχαν μεγάλης απήχησης, ακόμα και με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα.

Ο Νίκος Χατζόπουλος, πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, ξεκαθάρισε ότι το Δίκτυο θα επανέλθει και με νέα παραδείγματα κατά τις επόμενες εκπομπές, σε μια προσπάθεια να αναδειχτούν στο μέγιστο βαθμό τα προβλήματα αυτά και να πιεστεί η πολιτική ηγεσία να δώσει λύσεις.

Σε ό,τι αφορά το «φλέγον» ζήτημα του εργασιακού νομοσχεδίου, ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, προανήγγειλε τη συμμετοχή του Δικτύου, στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα. Άλλωστε, έχει εκφραστεί η διαφωνία για την ενδεχόμενη κατάργηση του οκταώρου, για την περαιτέρω απελευθέρωση των υπερωριών, χωρίς να καταβάλλεται το όποιο αντίτιμο, αλλά και για την αντίστοιχη (έμμεση) απελευθέρωση των απολύσεων.

Δείτε την εκπομπή στο YouTube

Σακελλαρόπουλος – Τσαμπάς για το σοκ με Έρικσεν και τον άθλο Τσιτσιπά
Α. Γραβάνης στο TheCaller: Τα εμβόλια mRNA, εκτός του κορoνοϊού, θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου και της νευροεκφύλισης
Κωνσταντίνος Σταμούλης: Από κάθε μονάδα αίματος σώζονται τρεις ζωές
Ο Γιώργος Σουξές αποκαλύπτει: Οι ανατροπές του 3ου κύκλου των «Άγριων Μελισσών» – Πότε αρχίζει η προβολή, ποιοι αλλάζουν, ποιοι ευνοούνται από τη Χούντα, ο καταδότης κι ένας θάνατος
Διονύσης Τεμπονέρας: Αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Προέδρου της Βουλής
SocialReport: 3 λόγοι που τα 2 φύλα έχουν απομακρυνθεί