Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Η εκδίκηση του Βόσκαρη μέσα από τη φυλακή – Καρφώνει τον Δούκα πώς σκότωσε τον Γιώργη Σταμίρη!

WEB TV

Η Ώρα των Συνταξιούχων: Αποκάλυψη – Όλη η αλήθεια για τις εκκρεμότητες και τις απονομές συντάξεων

Τα πραγματικά στοιχεία τόσο για τις εκκρεμότητες, όσο και για τις απονομές συντάξεων, έφερε στο προσκήνιο η «Ώρα των Συνταξιούχων». Η εκπομπή αποκάλυψε τα επίσημα στοιχεία για όλα τα έτη από το 2017 και μετά, από την χρονιά δηλαδή που τέθηκε σε ισχύ ο ΕΦΚΑ.

Όπως φαίνεται, οι οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης που εκδόθηκαν, ήταν αισθητά περισσότερες το 2018 καθώς ανήλθαν στις 207.299, αντί για 161.771 που εκδόθηκαν το 2020. Όμως ο Κωστής Χατζηδάκης, αποφεύγει αυτή τη σύγκριση και επιμένει να αναφέρεται στις 123.324 συντάξεις που απονεμήθηκαν το 2019, θέλοντας να αναδείξει τη βελτίωση της τελευταίας διετίας. Αποφεύγει επίσης να υπενθυμίσει ότι το 2019 ήταν μια εκλογική χρονιά, άρα ήταν λογικό να υπάρχει μείωση απονομής συντάξεων.

Την ίδια στιγμή, οι εκκρεμότητες υποχώρησαν πάλι το 2018 καθώς έφτασαν τις 99.549 για πρώτη φορά. Αντίθετα από το 2019 και μετά οι εκκρεμότητες κινήθηκαν ανοδικά, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές. Έτσι, στα τέλη του έτους ήταν 151.496 και ένα χρόνο μετά, το 2020, ανήλθαν στις 163.125.

Η εκπομπή ασχολήθηκε και με την 48άωρη απεργία των εργαζόμενων στην Κοινωνική Ασφάλιση. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων συμμετείχε ενεργά στη συγκέντρωση της Δευτέρας. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δικτύου Νίκος Χατζόπουλος, υπογράμμισε ότι ο υπουργός Εργασίας, αρνήθηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία των απεργών. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην Κοινωνική Ασφάλιση διαμαρτύρονται για την πρόθεση του κ. Χατζηδάκη να αναθέσει και σε ιδιώτες την διαδικασία απονομής συντάξεων. 

Η Ώρα των Συνταξιούχων παρέθεσε επίσης, μια σειρά από παραδείγματα για τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν γίνει στον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων. Λάθη που έχουν οδηγήσει σε μικρότερο τελικό ποσό σύνταξης, από το αναμενόμενο και αφορούν τουλάχιστον 250.000 συνταξιούχων.

Δείτε την εκπομπή:

Gugu Team: Η ομάδα που αναδεικνύει ιστορίες ΑμεΑ
Κωνσταντίνος Συρίγος: Κανένα εμβόλιο δεν πρέπει να πάει χαμένο
Χρήστος Γιαννούλης στο The Caller: Η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις για τον «ακατανόμαστο» παρουσιαστή
Στο… μικροσκόπιο του VAR οι εμβολιασμοί, ο Γιαννίκης και το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός!
Η υπόθεση Φουρθιώτη και οι απαντήσεις Χρυσοχοΐδη στο STIGMA της ημέρας με Κεχαγιά και Λελεδάκη (ΒΙΝΤΕΟ)
Μαρίνα Κουταρέλλη: Η ψυχή του Spetses mini Marathon μιλάει για όλα: Πώς γίνεται η Ελλάδα αθλητικός προορισμός η πανδημία και οι… 7 προτάσεις γάμου