Αθήνα

7 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες

WEB TV

Η Ώρα των Συνταξιούχων – Προσλήψεις, δικαστικές αποφάσεις και επανυπολογισμός συντάξεων

Με σειρά προσλήψεων, ετοιμάζεται ο e-ΕΦΚΑ να αντιμετωπίσει τον τεράστιο όγκο των εκκρεμών συντάξεων.

Η Ώρα των Συνταξιούχων ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα, γνωστοποιώντας ότι εκτός από τις 100 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν πριν από μία εβδομάδα, προγραμματίζονται άλλες 400, που είναι πιθανό να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για μια διαδικασία που αναμένεται να κινηθεί με ταχύτητα, καθώς το πρόβλημα των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, όχι μόνο παραμένει, αλλά διογκώνεται.

Την ίδια στιγμή, η εκπομπή έδωσε στη δημοσιότητα τις δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν και δικαιώνουν συνταξιούχους για τις διεκδικήσεις τους, αναφορικά με την καταβολή δώρων κύριας σύνταξης, για το 11μηνο (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016). Τονίστηκε ότι αναμένονται και άλλες αποφάσεις, που θα κινούνται στο ίδιο πεδίο, καθώς γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο, ότι οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων είναι απόλυτα δίκαιες.

Η Ώρα των Συνταξιούχων αναλώθηκε και με το τεράστιο θέμα του επανυπολογισμού των συντάξεων. Παρουσιάστηκαν άλλα τρία παραδείγματα που δείχνουν ότι χρειάζεται ιδιαίτερη εξειδίκευση από τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ που θα αναλάβουν τη διαδικασία, έτσι ώστε να γίνει σωστά ο επανυπολογισμός. Είναι πολύ εύκολο να υπάρξουν λάθη και σε να προκύψει νέο πεδίο ταλαιπωρίας για τους συνταξιούχους. Τα παραδείγματα έδειξαν ότι, σε περιπτώσεις όπου το ασφάλιστρο είναι υψηλότερο, ανάλογα υψηλότερη είναι και η προσωπική διαφορά που προκύπτει. Άρα είναι και μεγαλύτερο το όφελος για τους συνταξιούχους.

Δείτε την εκπομπή:

Gugu Team: Η ομάδα που αναδεικνύει ιστορίες ΑμεΑ
Κωνσταντίνος Συρίγος: Κανένα εμβόλιο δεν πρέπει να πάει χαμένο
Χρήστος Γιαννούλης στο The Caller: Η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις για τον «ακατανόμαστο» παρουσιαστή
Στο… μικροσκόπιο του VAR οι εμβολιασμοί, ο Γιαννίκης και το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός!
Η υπόθεση Φουρθιώτη και οι απαντήσεις Χρυσοχοΐδη στο STIGMA της ημέρας με Κεχαγιά και Λελεδάκη (ΒΙΝΤΕΟ)
Μαρίνα Κουταρέλλη: Η ψυχή του Spetses mini Marathon μιλάει για όλα: Πώς γίνεται η Ελλάδα αθλητικός προορισμός η πανδημία και οι… 7 προτάσεις γάμου