Αθήνα

20 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έλενα Κρεμλίδου: Αποκαλυπτικό ατύχημα on air – «Τι έγινε παραβγήκε; Σήμερα κερνάω τον… κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

WEB TV

Η «Ώρα των συνταξιούχων»: Τα «απόνερα» του ΣτΕ στη δίκη για τα αναδρομικά

Με τα επιχειρήματα της «ντροπής» που χρησιμοποίησε ο e-ΕΦΚΑ για εμποδίσει τους συνταξιούχους να πάρουν τα αναδρομικά από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και στα δώρα, ασχολήθηκε σήμερα η «Η ώρα των συνταξιούχων».

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι ανάμεσα στα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν στη δίκη του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν μέχρι και η… δημιουργία φράχτη στον Έβρο! Σε κάθε περίπτωση επισημάνθηκε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο καλείται να λάβει απόφαση, με βάση δικαστικά κριτήρια και όχι δημοσιονομικά.

Η εκπομπή είχε καλεσμένο τον Κώστα Τσουκαλά. Ο γνωστός εργατολόγος τόνισε ότι είναι δίκαιο το αίτημα των συνταξιούχων και πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της αρχικής απόφασης του ΣτΕ να χορηγούνται αναδρομικά μόνο για περικοπές στην κύρια σύνταξη.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Τσουκαλάς για το σκέλος της ιδιωτικής ασφάλισης, που προωθείται στην επικουρική σύνταξη. Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί εν μέσω τέτοιας κρίσης, αλλά και ότι κινδυνεύουν άμεσα τα αποθεματικά που βρίσκονται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) και τα οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για τη μετάβαση του συστήματος στην αμιγώς κεφαλαιοποιητική του μορφή.

Η εκπομπή αναλώθηκε επίσης και στο «πρώτο δείγμα» γραφής του νέου υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Όπως φαίνεται ο κ. Χατζηδάκης διαρκώς ενημερώνεται για τα προβλήματα, καθώς υπάρχουν αρκετοί «σκελετοί στη ντουλάπα» από τον προκάτοχό του. Όμως φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, άρα να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά, στην επικουρική ασφάλιση και στο συνδικαλιστικό νόμο.

Δείτε όλη την εκπομπή στο ακόλουθο link του Facebook:

Δείτε την εκπομπή στο Youtube:

Σακελλαρόπουλος – Τσαμπάς για το σοκ με Έρικσεν και τον άθλο Τσιτσιπά
Α. Γραβάνης στο TheCaller: Τα εμβόλια mRNA, εκτός του κορoνοϊού, θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου και της νευροεκφύλισης
Κωνσταντίνος Σταμούλης: Από κάθε μονάδα αίματος σώζονται τρεις ζωές
Ο Γιώργος Σουξές αποκαλύπτει: Οι ανατροπές του 3ου κύκλου των «Άγριων Μελισσών» – Πότε αρχίζει η προβολή, ποιοι αλλάζουν, ποιοι ευνοούνται από τη Χούντα, ο καταδότης κι ένας θάνατος
Διονύσης Τεμπονέρας: Αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Προέδρου της Βουλής
SocialReport: 3 λόγοι που τα 2 φύλα έχουν απομακρυνθεί