Αθήνα

28 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χώρισε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού

WEB TV

Η Ώρα των Συνταξιούχων: Τα «θολά» σημεία της τροπολογίας Χατζηδάκη για την απονομή των συντάξεων

Με το φλέγον ζήτημα της τροπολογίας που εντάσσει τους δικηγόρους και τους λογιστές στη διαδικασία απονομής συντάξεων, ασχολήθηκε η «Ώρα των Συνταξιούχων».

Η εκπομπή υπογράμμισε τα «θολά σημεία» της τροπολογίας, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αντισυνταγματικότητας.

Αιτία το γεγονός ότι δίνεται χρονικό περιθώριο μόνο 30 ημερών στους δημόσιους υπαλλήλους ώστε να ελέγξουν τις αποφάσεις που θα εκδίδουν οι δικηγόροι και οι λογιστές. Εάν παρέλθει το ανωτέρω χρονικό διάστημα, χωρίς να επικυρωθεί ή να απορριφθεί η όποια απόφαση, τότε αυτόματα θα θεωρείται έγκυρη!

Η εκπομπή τόνισε επίσης ότι στην «επίμαχη» τροπολογία, δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στην αμοιβή όσων θα εμπλέκονται στη διαδικασία. Απλώς, μεταφέρεται η σχετική ενημέρωση σε μελλοντική υπουργική απόφαση.

Το γεγονός δε ότι ο ασφαλισμένος θα επιλέγει ο ίδιος τον δικηγόρο ή τον λογιστή που επιθυμεί, οδηγεί σε πιθανή πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, πέραν της αμοιβής που θα οριστεί και θα την αναλάβει ο e-ΕΦΚΑ.

Για το θέμα το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) θα αποστείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό και προς όλα τα κόμματα, ώστε να ενημερωθούν για τους κινδύνους που υπάρχουν, από αυτή την τροπολογία.

Η Ώρα των Συνταξιούχων ασχολήθηκε επίσης και με το ζήτημα του επανυπολογισμού των συντάξεων. Τονίστηκε ότι, όσο δεν διορθώνονται τα λάθη στην πρώτη φάση (νόμος Κατρούγκαλου) της διαδικασίας, κινδυνεύει να «τιναχτεί στον αέρα» και η δεύτερη φάση (νόμος Βρούτση).

Για το λόγο αυτό, εστάλη από το ΕΝΔΙΣΥ ξεχωριστή επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, για να επιληφθεί του θέματος και να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Κωνσταντίνος Σταμούλης: Από κάθε μονάδα αίματος σώζονται τρεις ζωές
Ο Γιώργος Σουξές αποκαλύπτει: Οι ανατροπές του 3ου κύκλου των «Άγριων Μελισσών» – Πότε αρχίζει η προβολή, ποιοι αλλάζουν, ποιοι ευνοούνται από τη Χούντα, ο καταδότης κι ένας θάνατος
Διονύσης Τεμπονέρας: Αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Προέδρου της Βουλής
Γιώργης Μαρινάκης στο TheCaller: Σε φάση αναδιάρθρωσης οι ΔΕΥΑ
Σακελλαρόπουλος – Τσαμπάς: Το Παρίσι που υποκλίνεται σε Μαρία και Στέφανο
Γ. Ζαχαράκη: Η Σπάρτη είναι ένας ελκυστικός προορισμός 2 ώρες από την Αθήνα που συνδυάζει τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό