Αθήνα

13 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ζώδια: Ο Κώστας Λεφάκης κάνει τις μηνιαίες προβλέψεις Μαρτίου 2021

WEB TV

Καιρίδης στο TheCaller: «Η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει μονομερώς το δικαίωμα επέκτασης των 12 μιλίων»

Ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων μίλησε στον Αιμίλιο Περδικάρη για την εκπομπή EPOLITICS στο TheCaller WEB TV.

Αρχικά ο κ. Καιρίδης ανέφερε πως «δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, είχαμε ένα δύσκολο 2020 στα Ελληνοτουρκικά και προσδοκούμε το 2021 να φέρει μια ηρεμία… θα δούμε πως θα πάμε». Εν συνεχεία, ανέφερε πως «η Τουρκία έχει θέσεις απομακρυσμένες από το διεθνές δίκαιο και έχει πάρει πορεία στρατικοποίησης της εξωτερικής πολιτικής με συνεχείς πολέμους στη γειτονιά της».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να ανοίξουμε ζητήματα κυριαρχίας και συνόρων… Αλίμονο αν ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας με το θέμα συνόρων». «Η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο μοναδικό δικαίωμα να ασκήσει την επέκταση των 12 μιλίων οπουδήποτε στην επικράτειά της», τόνισε ο κ. Καιρίδης.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της μέχρι κεραίας», αν και όπως τόνισε «εμείς ήμασταν πάντα καλοπροαίρετοι στα θέματα με την Τουρκία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Τουρκία μπορεί να έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της, αλλά είναι μια χώρα ακόμα μεσαίους εισοδήματος με ένα κατά κεφαλήν στο 1/3 του δικού μας και σε μια κρίση υπερέκτασης».

«Νομίζω το 2021 θα είναι για την Τουρκία έτος μεγάλης στρατηγικής απόφασης, αν θα επιστρέψει έστω και μερικώς στη Δύση, ή αν θα παραμείνει στο δρόμο της ρήξης», ανέφερε ο κ.Καιρίδης.

Τέλος ερωτηθείς σχετικά με την αλλαγή προέδρου στις ΗΠΑ, ο κ. Καιρίδης τόνισε πως ελπίζει πως τα πράγματα επί προεδρίας Μπάιντεν θα είναι διαφορετικά, καθώς η πολιτική Τραμπ επέτρεψε στον Ερντογάν το ξεπέταγμά του.

Στέλιος Λουκίδης: Μεγάλη η πίεση στα νοσοκομεία – Αναμένεται αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ
Η πρόκριση του Ολυμπιακού και το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ στο VAR
Νίκος Νίκας στο TheCaller WEB TV: Υπάρχουν άνθρωποι – «φάροι» στον χώρο της Τέχνης, να μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι…
Βασίλης Ζούλιας: Στον φανταστικό κόσμο του Κούγια φυσιολογικό είναι η ζωή του και η ανατροφή που δίνει στα παιδιά του
«Βόμβες» Σαρηγιάννη στο TheCaller: «Δεν πιστεύω ότι το Πάσχα μπορούμε να ανοίξουμε με άνεση – Από 1η Ιουλίου στην κανονικότητα»
Ο Ιωάννης Κωνσταντινίδης ερμηνεύει την πολιτική επικαιρότητα στο ThessReport