Αθήνα

7 oC

ψιχάλες

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες – Στη δημοσιότητα τα πρόσωπα τους δίνει η ΕΛ.ΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

WEB TV

Κων. Φίλης στο TheCaller: Η Τουρκία είναι ξεκάθαρα μια αναθεωρητική δύναμη

«Επιθυμεί να αποκτήσει έντονη επιρροή και πέρα από τα σύνορά της. (…) Θέλει να ηγεμονεύσει στην ευρύτερη περιοχή» σημειώνει ο Κωνσταντίνος Φίλης σε συνέντευξή του στο WEBTV του TheCaller,gr και το δημοσιογράφο Αιμίλιο Περδικάρη. 

«Στο εσωτερικό ο πρόεδρος Ερντογάν έχει συμπράξει με τον ακραίο εθνικιστή Μπαχτσελί κι έχει απόλυτη ανάγκη τις ψήφους του. (…)  Θέλει να συνδυάσει τον Κεμαλικό εθνικισμό μ’ ένα νέο-οθωμανικό δόγμα» αναφέρει ο Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο WEBTV του TheCaller.gr.

Ακόμη ο κ. Φίλης ανέφερε «έχει από την άλλη να αντιμετωπίσει ορισμένους πρώην συντρόφους – συνεργάτες του οι οποίοι, αν και δεν συνεργάζονται όλοι μαζί, έχουν βγει απέναντί του. (…) Ένα άλλο θέμα που έχει να αντιμετωπίσει είναι οι αρρυθμίες της οικονομίας. (…) Λόγω όλων αυτών των ζητημάτων θεωρώ ότι αντί για το 2023 που είναι να γίνουν κανονικά, ως το 2021 θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές. (…) Σχετικά με το πώς χειρίζεται τα ελληνοτουρκικά ο Ερντογάν, υπάρχει μια ομοθυμία με την αντιπολίτευση. (…) Η Τουρκία είναι ξεκάθαρα μια αναθεωρητική δύναμη. Επιθυμεί να αποκτήσει έντονη επιρροή και πέρα από τα σύνορά της. (…) Θέλει να ηγεμονεύσει στην ευρύτερη περιοχή. (…) Όταν έχεις ένα κυριαρχικό δικαίωμα και δεν το αξιοποιείς τότε αυτό με το πέρασμα του χρόνου αποδυναμώνεται. Στόχος της Τουρκίας είναι να καταστήσει την Ελλάδα έναν εταίρο ήσσονος σημασίας. (…) Η λογική της Τουρκίας είναι να πάει σε μια διμερή εφ’ όλης της ύλης διαπραγμάτευση με τη χώρα μας, χωρίς την εμπλοκή τρίτων. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να μας υποχρεώσει σε υποχωρήσεις που θα είναι ωφέλιμες για την ίδια. (…) Σε περίπτωση προσφυγής στη Χάγη, δεν πρόκειται να δικαιωθούν ούτε οι όποιοι ελληνικοί αλλά σίγουρα ούτε κι τουρκικοί μαξιμαλισμοί.  (…) Η ελληνική πλευρά δεν συζητά τίποτε άλλο για παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης πέραν της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Κι αυτό είναι κάτι που δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει καμία ελληνική κυβέρνηση».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Φίλη στο WEBTV του TheCaller.gr και τον Αιμίλιο Περδικάρη:

Σακελλαρόπουλος – Τσαμπάς σχολιάζουν τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου, το φαινόμενο Γιακουμάκη και την ΑΕΚ του Μανόλο!
Κατερίνα Βρανά στο «ΤΕΧΝΟΛόΓΙΟ» – TheCaller WEB TV: «Το γέλιο μου έχει σώσει τη ζωή»
The Callers Live: Ευδοκία Λελεδάκη και Ναταλία Τσιλογιάννη έχουν τις καλύτερες προτάσεις για τις εκπτώσεις
Το άνοιγμα των καταστημάτων και η αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια στο STIGMA της ημέρας με Λελεδάκη – Περδικάρη
Μαργαρίτης: Η κυβέρνηση έχει έναν βαρύ προπαγανδιστικό μηχανισμό – Λέει περισσότερα λόγια και έχει λιγότερα αποτελέσματα
Βούγιας στο TheCaller WEB TV: Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν χρησιμοποίησε καθόλου τις άλλες παρατάξεις