Αθήνα

24 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ο Κοτταρίδης «πετσόκοψε» όσους δεν… κατάλαβαν τι εστί συνέδριο γονιμότητας

WEB TV

Μαρκόπουλος στο TheCaller: Η εκλογή στην ΠΕΔΑ, η ευθύνη του Δ. Γαλατσίου και το Ολυμπιακό Κέντρο

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του στην ΠΕΔΑ παραχώρησε στο TheCaller Web TV και την Τόνια Ζαραβέλα ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος και

«Οι εκλογές τελείωσαν. Θεωρώ ότι όλοι είμαστε μία ομάδα. Δεν θεωρώ κανέναν κερδισμένο ή χαμένο. Πρέπει να είμαστε στην ίδια ομάδα, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η μεγαλύτερη ένωση δήμων της χώρας έχει πολλές δυνατότητες. Πρέπει να κάνει τα μέλη της, ώστε να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα των πολιτών», είπε ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, αναφερόμενος στη νίκη του στις εκλογές της ΠΕΔΑ και το ρόλο που θα πρέπει η ένωση να διαδραματίσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στα κοινά προβλήματα των δήμων της Αττικής, αλλά και τις ιδιαιτερότητές τους, μιας και η ΠΕΔΑ αποτελείται και από δήμους-νησιά. «Το θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων δεν είναι οικονομικό. Χρειάζεται αγώνας και διάθεση από όλους για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις. Εάν κάποιος κάνει το αυτονόητο και τα οικονομικά θα λυθούν και τα προβλήματα της καθημερινότητας». 

«Το 61% με γέννησε πολύ μεγάλη ευθύνη»

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος ήταν από τους δημάρχους που κατάφερε την επανεκλογή του από την Α’ Κυριακή στο δήμο Γαλατσίου και μάλιστα με ποσοστό 61%, που μπορεί να πήρε από πάνω του τον «βραχνά» της απλής αναλογικής, αλλά του γέννησε εκ νέου το αίσθημα της πολύ μεγάλης ευθύνης της διοίκησης ενός δήμου, που όπως θα πει στο TheCaller Web TV, δεν έχει κεντρική πλατεία.

«Μας εμπιστεύτηκε η πλειοψηφία του κόσμου, οφείλουμε να μην τον απογοητεύσουμε. Να βάλουμε τον δήμο μας σε άλλη ρότα», είπε ο Γιώργος Μαρκόπουλος στην Τόνια Ζαραβέλα και συνέχισε: «Ο νόμος της απλής αναλογικής, δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από αυτύ που νομίζαμε ότι αρχικά θα λύσει. Υπάρχουν διοικήσεις που στην ουσία είναι μειοψηφία. Αυτό κάνει τη ζωή των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων δύσκολη. Φανταστείτε πως θα είναι τα πράγματα όταν πλησιάζει ο καιρός για τις επόμενες εκλογές το 2023». 

Η πρόκληση της έλευσης του μετρό και το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου

«Έχουμε την πολυτέλεια να μπορούμε να σχεδιάζουμε το Γαλάτσι της επόμενης τετραετίας. Έχουμε και την έλευση του μετρό, άρα θα μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για αυτήν την πρόκληση. Μας έχει δείξει η ιστορία ότι η έλευση του μετρό μπορεί να είναι ευχή ή κατάρα για μία πόλη. Ελπίζουμε και θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε αυτό το μεγάλο έργο να βάλει την πόλη μας σε μία νέα κατηγορία», θέλησε να ξεκαθαρίσει ο Γιώργος Μαρκόπουλος.

Ένα, ωστόσο, ζήτημα που ταλανίζει την πόλη τα τελευταία χρόνια είναι η απόκτηση ολόκληρης της Ολυμπιακής Εγκατάστασης. «Η σύμβαση με την ΕΤΑΔ λήγει στις 7 Ιανουαρίου 2020. Είμαστε σε διαδικασία διαπραγματεύσεων, έτσι ώστε να μας παραχωρηθεί η ολυμπιακή εγκατάσταση εξ’ ολοκλήρου, συνεχίζοντας την εκπληκτική δουλειά που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια. Πριν αναλάβουμε, η εγκατάσταση ήταν κλειστή και εγκαταλελειμμένη. Αυτή τη στιγμή γίνονται εξαιρετικά πράγματα εκεί, είναι ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο για τους δημότες μας και η εγκατάσταση λειτουργεί με την μικρότερη επιβάρυνση για το δημοτικό ταμείο», ανέφερε ο Γιώργος Μαρκόπουλος.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Μαρκόπουλος παρακάλεσε τους εκλέκτορες της Αττικής να στηρίξουν τις υποψηφιότητες των ανθρώπων που είναι από την Αττική, ανεξάρτητα στο ποιο ψηφοδέλτιο ανήκουν. «Η δουλειά μου είναι να προωθήσω τη δουλειά των υποψηφίων της Αττικής, γιατί αυτοί ξέρουν τα προβλήματα, αυτοί ξέρουν τις λύσεις, αυτοί θα μας εκπροσωπήσουν επάξια». 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο TheCaller Web TV:

Κωνσταντίνος Σταμούλης: Από κάθε μονάδα αίματος σώζονται τρεις ζωές
Ο Γιώργος Σουξές αποκαλύπτει: Οι ανατροπές του 3ου κύκλου των «Άγριων Μελισσών» – Πότε αρχίζει η προβολή, ποιοι αλλάζουν, ποιοι ευνοούνται από τη Χούντα, ο καταδότης κι ένας θάνατος
Διονύσης Τεμπονέρας: Αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Προέδρου της Βουλής
SocialReport: 3 λόγοι που τα 2 φύλα έχουν απομακρυνθεί
Γιώργης Μαρινάκης στο TheCaller: Σε φάση αναδιάρθρωσης οι ΔΕΥΑ
Σακελλαρόπουλος – Τσαμπάς: Το Παρίσι που υποκλίνεται σε Μαρία και Στέφανο