Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες

WEB TV

Νικολάου στο TheCaller: Η κεφαλαιοποίηση αποθεματικών στο νέο ασφαλιστικό, τα Επαγγελματικά Ταμεία και οι ευκαιρίες για την ελληνική οικονομία

Στις προοπτικές του νέου ασφαλιστικού και ειδικά του Επικουρικού κεφαλαίου που εξήγγειλε ο υφυπουργός Απασχόλησης κ. Τσακλόγλου, τα Επαγγελματικά Ταμεία ως συμπληρωματικά προς την κοινωνική ασφάλιση και την συνεισφορά των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε κατά τη συνέντευξή του στο TheCaller web tv , ο Γενικός Διευθυντής της Prudential B. Marghios & Partners, κ. Κώστας Νικολάου.

Δείτε επίσης

ΝΔ για Folli-Follie: Για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού»
Η έγκριση του εμβολίου της Pfizer και η συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΠτΔ στο STIGMA της ημέρας με Κεχαγιά-Λελεδάκη

To νέο ασφαλιστικό , τι περιέχει και τι πρέπει να προστεθεί

Για το νέο ασφαλιστικό και τις προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Τσακλόγλου, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και έρχονται να καλύψουν τις δομικές αδυναμίες που εμφανίζει η κοινωνική ασφάλιση. Ουσιαστικά εισάγει την κεφαλαιοποίηση ως μέσο διαχείρισης των αποθεματικών του ενιαίου Επικουρικού Ταμείου, προωθεί τους ατομικούς λογαριασμούς και ουσιαστικά υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να επιλέξουν ανάμεσα σε 3 διαφορετικά επενδυτικά προφίλ (συντηρητικό, μέσου κινδύνου, αυξημένου κινδύνου).  Σε ότι αφορά τις αντιρρήσεις που ακούγονται σχετικά με την κεφαλαιοποίηση των αποθεματικών, ο κ. Νικολάου επισημαίνει ότι με την παρούσα κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, οι επιλογές ήταν ή η αύξηση των εισφορών ή η κεφαλαιοποίηση της διαχείρισης των ταμείων. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η αύξηση των εισφορών είναι αντιαναπτυξιακή και επέλεξε την κεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων. Στο σημείο αυτό, ο κ. Νικολάου, τόνισε ότι θα πρέπει να τηρείται πάντα ο ‘χρυσός κανόνας’ των επενδύσεων δηλαδή να μην ‘μπαίνουν όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι’ γι’ αυτό ας μην περιμένουμε ότι όλες οι επενδύσεις θα γίνονται ΜΟΝΟ σε ελληνικά ομόλογα και μετοχές.

Επαγγελματικά Ταμεία. Οι μεγάλες ευκαιρίες. Τι πρέπει να αλλάξει για να γίνει ο θεσμός πιο δελεαστικός

Τα επαγγελματικά ταμεία απευθύνονται τόσο προς τις επιχειρήσεις όσο και προς μεγάλες επαγγελματικές ομάδες. Έχουν ως στόχο να λειτουργήσουν συμπληρωματικά ως προς την κοινωνική ασφάλιση με σαφή στόχο να παρέχουν την μέγιστη δυνατή απόδοση επί των εισφορών των ασφαλισμένων. Επίσης, τα επαγγελματικά ταμεία βάσει νόμου έχουν μεγαλύτερη διαφάνεια καθώς ανά πάσα στιγμή ο ασφαλισμένος μπορεί να γνωρίζει τι έχει επενδύσει και πόσο έχει αποδώσει η επένδυσή του. Από την ανάπτυξη του θεσμού των επαγγελματικών ταμείων  έχει να κερδίσει και το ελληνικό κράτος και οι ιδιώτες – εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις αφού θα έχουν εκπτώσεις στη φορολογία.

Ελληνική οικονομία . Πόσο θα επωφεληθεί από τον θεσμό των Επαγγελματικών Ταμείων

Η ελληνική οικονομία θα ευνοηθεί πάρα πολύ από την ύπαρξη των επαγγελματικών ταμείων και την διεύρυνση του θεσμού.  Οι εισροές κεφαλαίων και η επένδυσή τους θα αποφέρουν υπεραξίες που θα βοηθήσουν και δημοσιονομικά το ελληνικό κράτος. Το μοντέλο της συνύπαρξης των επαγγελματικών ταμείων με την κοινωνική ασφάλιση είναι ιδιαίτερα διαδομένο στο εξωτερικό όπου λειτουργεί άψογα προς όφελος εργαζομένων, επιχειρήσεων και Κράτους πολλές δεκαετίες.

Δείτε την εκπομπή στο facebook

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Κορονοϊός-Μητσοτάκης: Το μήνυμα του για το εμβόλιο – «Θα εμβολιαστώ στις 27 Δεκεμβρίου»

Σοκ στο Βόλο: Αυτοκτόνησε γιατρός πέφτοντας από τον πέμπτο όροφο του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου

Lockdown-Ρεβεγιόν: Με τη βοήθεια γειτόνων θα χτυπάει κουδούνια η Αστυνομία στα σπίτια που θα έχουν παραπάνω από 9 άτομα

Gugu Team: Η ομάδα που αναδεικνύει ιστορίες ΑμεΑ
Κωνσταντίνος Συρίγος: Κανένα εμβόλιο δεν πρέπει να πάει χαμένο
Χρήστος Γιαννούλης στο The Caller: Η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις για τον «ακατανόμαστο» παρουσιαστή
Στο… μικροσκόπιο του VAR οι εμβολιασμοί, ο Γιαννίκης και το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός!
Η υπόθεση Φουρθιώτη και οι απαντήσεις Χρυσοχοΐδη στο STIGMA της ημέρας με Κεχαγιά και Λελεδάκη (ΒΙΝΤΕΟ)
Μαρίνα Κουταρέλλη: Η ψυχή του Spetses mini Marathon μιλάει για όλα: Πώς γίνεται η Ελλάδα αθλητικός προορισμός η πανδημία και οι… 7 προτάσεις γάμου