Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Στο νοσοκομείο η Ολυμπία Χοψονίδου (ΦΩΤΟ)

WEB TV

Παραστατίδης στο TheCaller: Tο μάζεμα υπογραφών από τον ΣΥΡΙΖΑ μού θυμίζει ανατολίτικο παζάρι – Εμείς προχωράμε πιο ενωμένοι από ποτέ

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι το κόμμα που έχει τη δυνατότητα να πάει τα πράγματα μπροστά», υποστήριξε σε συνέντευξή του στο TheCaller WEB TV ο Στέφανος Παραστατίδης.

Αρχικά ρωτήθηκε για την συγκρότηση των Τομέων Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την ανακοίνωση των ονομάτων το Σαββατοκύριακο, με τον κ. Παραστατίδη να κάνει λόγο για «ανθρώπους με κύρος και δυνατότητες, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Κινήματος Αλλαγής για να παράξουμε πολιτική».

Παράλληλα, επισήμανε πως «έχει γίνει μεγάλη ανανέωση και επένδυση σε πρόσωπα», μιλώντας ταυτόχρονα για «ισορροπία μεταξύ των γενεών».

«Έχει κλείσει ένας κύκλος, ελήφθησαν αποφάσεις, έχει χαραχτεί μια πορεία και αυτή πρέπει να ακολουθήσουμε, δεν μπορούμε να οπισθοδρομούμε, ούτε να αναιρούμε συνεδριακές αποφάσεις, το να πάμε σε διπλές οργανώσεις, διπλές επιτροπές και δυο προέδρους, όλα αυτά είναι καταστροφικά, έχει κλείσει αυτή η ιστορία, προχωράμε πιο ενωμένοι από ποτέ, τέρμα στην εσωστρέφεια», ανέφερε σχετικά με την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, μετά το Συνέδριο του προηγούμενου μήνα.

Κληθείς να μιλήσει για την τουρκική προκλητικότητα, είπε πως «η σύγκληση συμβουλίου αρχηγών μπορεί να γίνεται και χωρίς να υπάρχει έκτακτη ανάγκη, να αλλάξει η κουλτούρα μας και να μπορούμε να συνεργαστούμε… Και σε επίπεδο ουσίας και επικοινωνίας θα βοηθούσε πολύ η σύγκληση πολιτικών αρχηγών». Εν συνεχεία, μίλησε για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει η ελληνική πλευρά και τους άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να κινηθεί στην εξωτερική πολιτική και το μέτωπο απέναντι στην Τουρκία.

Για αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών και το Brexit, είπε πως «ο κ. Κόρμπιν δεν τοποθετήθηκε στο βασικό διακύβευμα των εκλογών, προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα, δούλεψε στο προοδευτικό πεδίο, ήταν χρήσιμα όλα όσα συζητήθηκαν και τέθηκαν από την πλευρά του, αλλά έκανε αυτό το βασικό λάθος».

Ερωτηθείς για το πρώτο 5μηνο της κυβέρνησης, ο κ. Παραστατίδης τόνισε πως «η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ήταν έτοιμη, ότι δεν κινήθηκε στην τύχη στις περισσότερες περιπτώσεις και πως υπήρχε σχέδιο δράσης», ωστόσο όπως τόνισε στη συνέχεια «η κυβέρνηση προσπαθεί να υπηρετήσει έναν μεταρρυθμισμό και εκσυγχρονισμό, που είναι πολύ δύσκολο να γίνει εκ δεξιών».

Παράλληλα, για την αστυνομική βία είπε πως «εμείς διαφωνούμε με το δόγμα ‘’νόμος και τάξη’’ και την επιβολή νόμου με ακραίο τρόπο», υπερτονίζοντας την ανάγκη «να βρίσκουμε ισορροπίες για να προχωράμε».

Τέλος, για το ενδεχόμενο σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ – Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την διαδικασία μετεξέλιξης και μετασχηματισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στέφανος Παραστατίδης τόνισε πως «από το 2009 και μετά κυριάρχησε η διχαστική ρητορική και ρητορική μίσους, συγκρουστήκαμε μεταξύ μας και ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και η ΝΔ έχουν μεγάλη ευθύνη και για τη ρητορική μίσους που επικράτησε… Γερμανοτσολιάδες, προδότες, όλα αυτά συνεχίζονται μέχρι σήμερα και δεν ταιριάζουν σε μια δημοκρατία που επιθυμούμε».

Μάλιστα, έφερε ως πρόσφατα παραδείγματα την επιθετική δήλωση Πολάκη για τον κ. Σημίτη, την επίσης επιθετική δήλωση του Τέρενς Κουίκ για τον κ. Σημίτη, αλλά και την ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη.

Άλλωστε, όπως είπε, «οι πολιτικές σύγκλισης πρέπει να αποτυπώνονται και στην πράξη», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, «το μάζεμα υπογραφών και ονομάτων του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ανατολίτικο παζάρι, δεν είναι πολιτική αυτό, είναι και ανέντιμο».

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου για επιχειρήσεις: Κίνδυνος για χιλιάδες «λουκέτα» – 244 δισ. το ιδιωτικό χρέος – Απαιτείται «κούρεμα»
Η Ώρα των Συνταξιούχων: «Εισβολή» στρατιωτών στον e-ΕΦΚΑ για απονομή συντάξεων και εργασιακές ανατροπές με… ευέλικτο 8άωρο
Η επερχόμενη άρση της απαγόρευσης μετακινήσης εκτός Δήμου(;) και ο ψήφος των αποδήμων στο Stigma της Ημέρας
Ο ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης έρχεται στο ΤΕΧΝΟΛόΓΙΟ και το thecaller web TV
Σακελλαρόπουλος – Τσαμπάς: Το 46ο του Ολυμπιακού και η… φωτιά στα play off!
Η σταδιακή άρση του lockdown μέχρι το άνοιγμα του Τουρισμού και η ψήφος των αποδήμων στο Stigma της Ημέρας