Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες

WEB TV

Βαγγέλης Χαρατσής στο TheCaller: Ο τραπεζικός κλάδος, παρά τα όποια προβλήματά του, πρωταγωνίστησε στο τέλος του 2020 σε άνοδο

Στην κατάσταση που επικρατεί στις διεθνείς αγορές , το ελληνικό χρηματιστήριο και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις αναφέρθηκε στην συνέντευξή του στο TheCaller WEB TV και τον Νίκο Σακελλαρίου για το Market’s Caller, ο διευθύνων σύμβουλος της BETA Xρηματιστηριακής  κ. Ευάγγελος Χαρατσής.

Αναφερόμενος στο 2020 , τόνισε ότι μετά την αρχική διόρθωση υπήρξε μία μεγάλη ανοδική κίνηση που βασίστηκε στα χαμηλά επιτόκια, στην πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών και προς το τέλος του χρόνου στην εμφάνιση των εμβολίων που έδωσαν προοπτικές επιστροφής των οικονομιών στην κανονικότητα.

Το 2021 ξεκίνησε και αυτό ανοδικά και τα χρηματιστήρια ευνοούνται από την μεγάλη ρευστότητα που διοχετεύεται από τα πακέτα στήριξης σε Αμερική , Ευρώπη και Ασία. Θεωρεί ότι τα χαμηλά επιτόκια και οι αρνητικές αποδόσεις των ομολόγων δημιουργούν στροφή των επενδυτών προς τις μετοχές και γι’ αυτό η άνοδος των χρηματιστηρίων θα συνεχιστεί.

Για το ελληνικό χρηματιστήριο, δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος καθώς οι εμβολιασμοί σταδιακά θα περιορίσουν τον κίνδυνο της πανδημίας και η ελληνική οικονομία θα βελτιωθεί.  Υπάρχουν μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο που έχουν προοπτικές ανόδου.

Ο τραπεζικός κλάδος, παρά τα όποια προβλήματά του, πρωταγωνίστησε στο τέλος του 2020 σε άνοδο και θα συνεχίσει να κινείται και το 2021 ανοδικά εάν οι εξελίξεις είναι θετικές. Ταυτόχρονα, υπάρχουν προοπτικές ανόδου σε κλάδους, που επλήγησαν το 2020 από την πανδημία (μεταφορές, τουρισμός κ.ά.) καθώς και σε μετοχές ενέργειας.

Τέλος, ερωτώμενος πως πρέπει να αντιδράσουν οι επενδυτές στην περίπτωση που υπάρξει κάποια σημαντική διόρθωση μέσα στο 2021, επεσήμανε ότι δεν βλέπει να υπάρχει πιθανότητα για μεγάλη και παρατεταμένη διόρθωση. «Θα υπάρχουν βίαιες μεν αλλά βραχυπρόθεσμες διορθωτικές κινήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι «οι μετοχές θα συνεχίσουν να ευνοούνται έναντι των ομολόγων και άλλων τοποθετήσεων».

Gugu Team: Η ομάδα που αναδεικνύει ιστορίες ΑμεΑ
Κωνσταντίνος Συρίγος: Κανένα εμβόλιο δεν πρέπει να πάει χαμένο
Χρήστος Γιαννούλης στο The Caller: Η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις για τον «ακατανόμαστο» παρουσιαστή
Στο… μικροσκόπιο του VAR οι εμβολιασμοί, ο Γιαννίκης και το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός!
Η υπόθεση Φουρθιώτη και οι απαντήσεις Χρυσοχοΐδη στο STIGMA της ημέρας με Κεχαγιά και Λελεδάκη (ΒΙΝΤΕΟ)
Μαρίνα Κουταρέλλη: Η ψυχή του Spetses mini Marathon μιλάει για όλα: Πώς γίνεται η Ελλάδα αθλητικός προορισμός η πανδημία και οι… 7 προτάσεις γάμου