Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

WEB TV

«Βόμβες» Σαρηγιάννη στο TheCaller: «Δεν πιστεύω ότι το Πάσχα μπορούμε να ανοίξουμε με άνεση – Από 1η Ιουλίου στην κανονικότητα»

Τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν  να κάνουμε σχεδιασμούς για άρση του Lock down πριν από τις 15/16  Μαρτίου ανέφερε στο the Caller ο καθηγητής βιοχημείας του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης τονίζοντας ότι το άνοιγμα στις 8 Μαρτίου  δεν εξασφαλίζει ικανό χρόνο για να αποσυμπιεστεί η κατάσταση.

Στην καλύτερη περίπτωση τα κρούσματα στην Αττική να έχουν φθάσει γύρω στα 600 εκείνη την περίοδο είπε , αυτό όμως δεν είναι ικανοποιητικό στοιχείο για να ωθήσει στην άρση του lock down. Ανέφερε δε ότι το πρόσθετο πρόβλημα της Αττικής είναι ότι καταγράφονται σ’ αυτήν την περιφέρεια οι περισσότερες  μεταλλάξεις στελεχών που έχουν 30% μεγαλύτερη μετάδοση και διασπορά.

Σε ό,τι αφορά το Πάσχα ο καθηγητής εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος λέγοντας ότι «για να είμαστε ειλικρινής δεν θα υπάρχει ως τότε μία σχετική κανονικότητα». Πρόσθεσε επίσης ότι για να συμβεί αυτό «πρέπει να φθάσουμε την 1η Ιουλίου» τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει τι μπορεί να γίνει με το άνοιγμα του τουρισμού.

Ο Δ. Σαρηγιάννης προειδοποίησε ότι έως ότου ανοίξουμε κανονικά θα πρέπει να ληφθούν κι άλλα προληπτικά μέτρα όπως η απολύμανση του αέρα στα ΜΜΜ και στα καταστήματα όπως και ο εντατικός έλεγχος της τηλεργασίας και η αυστηρή χορήγηση βεβαιώσεων μετακίνησης στους εργαζόμενους. Σημειωτέον πως- σύμφωνα με όσα ανέφερε- η απόδοση του lock doan σε σχέση με το περσινό του Μαρτίου είναι κατά 45% πιο χαμηλή. Κατά την γνώμη του πρέπει πρώτα να ανοίξει το λιανεμποριο, ακολούθως τα Λύκεια και μετά τα δημοτικά.

 

 

 

 

Βατόπουλος στο TheCaller: Νωρίς για να κάνουμε προβλέψεις για Πάσχα – Γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε τα εμβόλια
Ο Αντύπας Καρίπογλου στο thecaller web tv για κυβέρνηση – μέτρα, ψήφο απόδημων Ελλήνων
Σακελλαρόπουλος – Τσαμπάς στο thecaller web tv, για Λουτσέσκου, play off και… έξοδο του Πάσχα!
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου στο thecaller web tv – Αυτή είναι η σχέση του με την Ελένη Μενεγάκη και το τηλέφωνο της για τη νέα σεζόν
Γάτσιος: Πρέπει να διαγραφεί το δημόσιο χρέος της πανδημίας
Θανάσης Τσαλταμπάσης: Στη σχολή μας προετοίμαζαν για το ότι κάποιοι… έσπαζαν τραπέζια και έβριζαν