
WEB TV
«Επιδιώκουμε να λύσουμε καθημερινά προβλήματα. Να φέρουμε γρήγορες νίκες όχι μόνο τα μεγάλα έργα, σίγουρα θα υπάρχουν κι αυτά» σημειώνει ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος σε συνέντευξή του στο WEBTV του TheCaller.gr.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Στρατηγικής σημειώνει ότι «εντός Φεβρουαρίου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η νέα ηλεκτρονική διαδικασία δήλωσης της γέννησης. (…) Ένα μεγάλο ζήτημα των δημοσίων υπηρεσιών είναι ότι δεν υπάρχει διαλειτουργικότητα, δεν συνδέεται η μια υπηρεσία με την άλλη. (…) Πλέον από το μαιευτήριο και τη γέννηση του νεογνού θα γίνεται η δήλωση κι από εκείνη τη στιγμή θα ενημερώνονται οι υπηρεσίες κι έτσι το παιδί θα παίρνει τον ΑΜΚΑ του, θα ενημερώνεται η οικογενειακή μερίδα, θα κατατίθεται το ΙΒΑΝ του λογαριασμού για να μπαίνει το επίδομα γέννησης (εφόσον το δικαιούνται οι γονείς) και θα ασφαλίζεται το παιδί στον ασφαλιστικό φορέα επιλογής των γονιών. (…) Παρόμοια γρήγορη διαδικασία θέλουμε να κάνουμε και για το δυσάρεστο γεγονός της απώλειας ενός ανθρώπου. Να γίνεται κι αυτό γρήγορα».
Σχετικά με την επένδυση της Amazon Web Services ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος υπογραμμίζει ότι «η επένδυση αυτή μεταφράζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα. (…) Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλα τα υπουργεία για να βελτιωθεί το κλίμα επενδύσεων στη χώρα μας. (…) Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτήν τη συμφωνία καθώς είναι απαρχή για μια σειρά από τέτοιου είδους επενδύσεις που θα γίνουν στη χώρα μας. Ενισχύεται η νεοφυής επιχειρηματικότητα. (…) Το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας έχει αλλάξει κι αυτό γίνεται σαφές κι από τις επαφές μας με τους επενδυτές. (…) Η κυβέρνηση έχει ήδη υλοποιήσει πολλές από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, νωρίτερα απ’ ότι υπολογιζόταν. (…) Πρέπει να φέρουμε πίσω όλα τα παιδιά που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης».
Για τη δημιουργία Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού δηλώνει, μεταξύ άλλων, «η Βίβλος του Ψηφιακού Μετασχηματισμού είναι ουσιαστικά η ψηφιακή στρατηγική της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια. Βασικοί πυλώνες είναι οι υποδομές, οι υπηρεσίες που το κράτος παρέχει ή δεν παρέχει ψηφιακά στους πολίτες. Στόχος, για παράδειγμα, είναι να μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλές ενέργειες που έχουν να κάνουν με το κράτος μέσω του κινητού μας τηλεφώνου. Επομένως χρειάζεται να απλουστεύσουμε τις διοικητικές διαδικασίες και στη συνέχεια να τις ψηφιοποιήσουμε. (…) Χρειάζεται να δούμε τις ψηφιακές δεξιότητες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. (…) Χρειάζεται να δούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία σε πολλούς τομείς, όπως η υγεία, η δικαιοσύνη κι αλλού. (…) Τέλη Μαρτίου αναμένεται να βγει προς διαβούλευση το ν/σ για την Ψηφιακή Βίβλο».
Ακόμη ο κ. Ζαριφόπουλος αναφέρει σχετικά με το Gov.gr ότι «θα ανέβει –σε μια πρώτη του μορφή- εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους. Έχουμε ακόμη πολλές εκκρεμότητες με την 3η Βιομηχανική Επανάσταση όταν άλλες χώρες βρίσκονται ήδη στην 4η. (…) Πρόκειται για μια ενιαία ψηφιακή πύλη μέσω της οποίας θα πηγαίνουμε σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους. Θα είναι μια πλατφόρμα η οποία συνεχώς θα εμπλουτίζεται προκειμένου να μπορέσουμε να ολοκληρώνουμε όλες μας τις συναλλαγές ηλεκτρονικά. Πρώτα θα ξεκινήσουμε με την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση και την εξουσιοδότηση».
Τέλος σε μια πιο προσωπική ερώτηση, σχετικά με το πώς αποφάσισε να εγκαταλείψει μια κορυφαία θέση στην Google και να ασχοληθεί με την πολιτική ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος ανέφερε ότι «με κάθε ειλικρίνεια, είναι ότι πιο ενδιαφέρον κι εποικοδομητικό στην επαγγελματική μου πορεία καθώς είναι ό,τι πιο σημαντικό. Έχει να κάνει με τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. (…) Ο αντίκτυπος που θα έχει στη ζωή μας το έργο μας θα είναι πολύ μεγάλος κι αυτό με κινητοποιεί. (…) Έχω τεράστια όρεξη και διάθεση να προσφέρω στη χώρα μας ό,τι έχω αποκομίσει από την επαγγελματική μου εμπειρία. (…) Τα τελευταία χρόνια αισθανόμουν έναν εκνευρισμό του ‘γιατί δεν μπορούμε κι εμείς να γίνουμε ένα σύγχρονο κράτος;’ (…) Και αυτό με κινητοποίησε για να κάνω κι εγώ την προσπάθειά μου για να πάμε επιτέλους τη χώρα μπροστά γιατί το αξίζουμε. (…) Έχουμε πολύ ικανούς ανθρώπους και πολλές δυνατότητες. (…) Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι, ικανοί κι ευσυνείδητοι άνθρωποι στο δημόσιο τομέα. (…) Δεν μετάνιωσα στιγμή για την επιλογή μου. Έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή μας κι αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο».
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του υφυπουργού Ψηφιακής Στρατηγικής, Γρηγόρη Ζαριφόπουλο, στο WEBTV του TheCaller.gr και τον Κωστή Μοσχολιό:
Ροή Ειδήσεων

25/03/2023 | 15:11
Παπαδοπούλου για Μπάρτζη: Ξυπνούσε το πρωί και φώναζε «κ@@χαρτο», ή φώναζε στη ζούγκλα «διάρροια»-Δεν είμαι υποχρεωμένη να αντέξω αυτή την αισθητική
25/03/2023 | 15:03
«Πρωθυπουργός ο Ανδρουλάκης;»: Τι είχε γράψει ο καθηγητής Θ. Διαμαντόπουλος για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
25/03/2023 | 14:53
Τσαπανίδου: Η κοινωνία από την πρώτη κάλπη θα εμπιστευτεί τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα

25/03/2023 | 14:45
Προεδρική Φρουρά: Η ιστορία στο χρόνο και η ενδυμασία του Εύζωνα – Το τσαρούχι με τα καρφιά και ο χτύπος για να «ακούνε» οι πρόγονοι
25/03/2023 | 14:30
Έμφραγμα υπέστη ο τραγουδιστής Μάκης Καψάλης – Χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Λάρισας

25/03/2023 | 14:03
Οι εικόνες με τα παιδιά σε άρματα μάχης που δίχασαν και προκάλεσε συζήτηση στο Διαδίκτυο
25/03/2023 | 13:30
«Σκέπασαν» τον ουρανό τα ελικόπτερα Απάτσι και Σινούκ στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου

25/03/2023 | 13:21
25η Μαρτίου – Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών με μαύρα μπαλόνια και πανό για την τραγωδία στα Τέμπη
25/03/2023 | 13:09
Αρκιοί: Ο μοναδικός μαθητής του σχολείου παρέλασε με τάξη Δημοτικού σχολείου από την Βούλα
25/03/2023 | 13:01
Ν. Αθανασίου: «Όταν πατέρας και μάνα χάνουν το παιδί τους, με μία λέξη μπορείς να το χαρακτηρίσεις: Μητσοτάκης»

24/03/2023 | 22:30
«Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς, αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμε την επανάσταση….»: Η θρυλική ομιλία Κολοκοτρώνη στην Πνύκα
25/03/2023 | 07:42
Φιλική Εταιρεία: Η μυστική οργάνωση που ιδρύθηκε στην Οδησσό και σχεδίασε την Επανάσταση του 1821
23/03/2023 | 17:10
Χαριλάου Τρικούπη εναντίον Λοβέρδου: «Πολιτικά παράδοξο να έχει ίδιες αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο»
23/03/2023 | 12:44
Θανάσης Ευθυμιάδης για «Ντόλτσε Βίτα»: Η Καβογιάννη ήταν έγκυος και λέγαμε ότι είχε παχύνει, σκούπιζα τα δάκρυά μου πριν τις σκηνές, ήμουν στα όρια της κατάθλιψης»

23/03/2023 | 07:30
Ηλιούπολη: Συνθήματα οργής κατά του 44χρονου προπονητή Ταε Κβον ντο στις εγκαταστάσεις του συλλόγου του
24/03/2023 | 13:00
Νέα Σμύρνη: Το Τμήμα Εκβιαστών ανέλαβε τον εμπρησμό στο γνωστό εστιατόριο – Ένας τραυματίας στο Νοσοκομείο
23/03/2023 | 14:59
Η Ακρίτα σχολίασε την συνέντευξη Μητσοτάκη, κάνοντας… «ψυχιατρική διάγνωση»- Αντιδράσεις στο twitter

24/03/2023 | 14:42