• Κυριακή, 20 Ιανουαρίου
  • 00:25

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τα παιδιά που έσωσε από τους Ναζί τον ευχαρίστησαν: Αυτή είναι η πιο συγκινητική στιγμή στην παγκόσμια τηλεόραση! [βίντεο]

Σε καμία περίπτωση δεν περίμενε αυτό που θα συμβεί!

Ο Sir Nicholas Winton ήταν καλεσμένος εκπομπής και δεν ήξερε πως πρόκειται να συναντήσει μετά από δεκαετίες τους δεκάδες ανθρώπους που έδωσε από τα χέρια των Ναζί.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από την εκπομπή "That's Life" ("Αυτή είναι η ζωή") του BBC που προβλήθηκε στη Βρετανία το έτος 1988. Πρόκειται για μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της παγκόσμιας τηλεόρασης. Χρειάστηκε να περάσουν τόσα χρόνια για να αναρτηθεί στο διαδίκτυο και να σπάσει όλα τα ρεκόρ!

Τιμώμενο πρόσωπο της εκπομπής είναι ο Sir Nicholas Winton, ο οποίος συναντά μετά από πολλές δεκαετίες δεκάδες ανθρώπους τους οποίους είχε σώσει στην κυριολεξία από τα χέρια των Ναζί.

Ο συγκεκριμένος κύριος έχει οργανώσει την απόδραση και εν συνεχεία διάσωση συνολικά 669 παιδιών εβραϊκής καταγωγής, τα οποία προορίζονταν για στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής στην οποία ήταν καλεσμένος, ο ίδιος δε μπορούσε να φανταστεί ότι δίπλα του κάθονταν δεκάδες από εκείνα τα παιδιά που είχε σώσει 40 ολόκληρα χρόνια νωρίτερα.

Send this to a friend