Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

11η Σεπτεμβρίου: Η απίστευτη ιστορία της γυναίκας που απολύθηκε μια μέρα πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα

Σαν σήμερα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, η είδηση του τρομοκρατικού χτυπήματος στους Δίδυμους Πύργους συγκλόνισε τον κόσμο.

Σαν σήμερα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, η είδηση του τρομοκρατικού χτυπήματος στους Δίδυμους Πύργους συγκλόνισε τον κόσμο.

Στο βιβλίο με τίτλο «Το μόνο αεροπλάνο στον ουρανό» συμπεριλαμβάνονται απίστευτες ιστορίες και συμπτώσεις με ανθρώπους που βίωσαν την τραγωδία. Ανάμεσα τους, της Μόνικα Ο' Λίρι, η οποία εργαζόταν σε εταιρεία στους Δίδυμους Πύργους και απολύθηκε μια μέρα πριν από την συντριβή των αεροσκαφών.

«Στις 10 Σεπτεμβρίου γύρω στις 2 το μεσημέρι απολύθηκα από την δουλειά μου. Ήμουν συντετριμμένη και έκλαιγα. Η υπεύθυνη προσωπικού μου είπε: «Θέλεις να πας στο γραφείο σου και να πάρεις τα πράγματά σου ή θέλεις να πας στο σπίτι;» Εγώ απάντησα: «θέλω να πω αντίο σε όλους». Μπήκα πάλι στο γραφείο και αποχαιρέτισα έναν έναν τους συναδέλφους μου. Την επόμενη ημέρα ήμουν στο διαμέρισμά μου όταν έπεσε το κτίριό μας. Θυμάμαι ότι έπεσα στο πάτωμα και ούρλιαζα: «Δεν είχαν αρκετό χρόνο! Δεν είχαν χρόνο να φύγουν!» Ήξερα ότι είχαν πεθάνει. Μέρες αργότερα μου τηλεφώνησε ένας συνάδελφός μου. Δεν πίστευα ότι ήταν ζωντανός. Μου είπε: «Όταν είσαι έτοιμη να επιστρέψεις έλα». Τότε κατάλαβα: «Όλο το τμήμα του προσωπικού είχε πεθάνει και δεν είχαν προλάβει να με βγάλουν από την μισθοδοσία».

Send this to a friend