Αθήνα

18 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Στο νοσοκομείο η Ολυμπία Χοψονίδου (ΦΩΤΟ)

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ

Πλατεία Συντάγματος: Μια ιστορία που ξεκινά το 1843

Η πλατεία Συντάγματος βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο των Αθηνών

Πλατεία όμορφη, εντυπωσιακή πολυσύχναστη και πολύπαθη. Ο λόγος βεβαίως για την κεντρική πλατεία της Αθήνας, την πλατεία Συντάγματος η οποία έχει την δική της ιστορία. Μια ιστορία που πρέπει να αναζητηθεί πίσω στο 1843.

Η πλατεία Συντάγματος όπως αναφέρει η wikipedia είναι η κεντρική πλατεία της Αθήνας. Έλαβε το όνομά της από το σύνταγμα το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει το 1843 ο βασιλεύς Όθων λόγω της εξέγερσης της 3ης Σεπτεμβρίου, κατά την οποία μπροστά από τα τότε Ανάκτορα (το κτήριο που σήμερα στεγάζει την Βουλή των Ελλήνων), ο λαός και η φρουρά των Αθηνών απαίτησαν την έκδοση συντάγματος, του θεμελιώδους νόμου της Πολιτείας.

Η πλατεία Συντάγματος μαζί με την πλατεία Ομονοίας, αποτελούν τα δύο σημεία αναφοράς της πόλης. Η Πλατεία Συντάγματος περιβάλλεται από σημαντικά κτήρια της πρωτεύουσας, όπως το κτήριο της Βουλής, το ιστορικό ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» και το Υπουργείο Οικονομικών.

Η πλατεία Συντάγματος βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο των Αθηνών, απέναντι από από τα Παλαιά Ανάκτορα, τη σημερινή έδρα της Βουλής των Ελλήνων.

[inline_article order=”1″]

Οριοθετείται από την λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας στα ανατολικά, την οδό Βασιλέως Γεωργίου Α΄ στα βόρεια, την οδό Όθωνος στα νότια και μία οδό στα δυτικά, που φέρει το όνομα «πλατεία Συντάγματος» και συνδέει την οδό Σταδίου με την οδό Φιλελλήνων.

Πηγή: athenstimeout.gr

Η ματωμένη Μεγάλη Παρασκευή του Αγρινίου – Η εκτέλεση 120 πατριωτών
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Η ιστορία του πρώτου Πανεπιστημίου του ελληνικού κράτους – Η οικία Κλεάνθη στην Πλάκα, οι ευεργέτες και ο Καποδίστριας
Ρένα Παγκράτη: Η αγαπημένη ηθοποιός των 80ς, η κατάθλιψη και το μοναχικό τέλος – Τι έγραφε το σημείωμε που άφησε πριν πεθάνει
13 Απριλίου 2003: 18 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη, εκεί που βρήκαν τραγικό θάνατο 21 μαθητές (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου: Η σύγκρουση με τον Βασίλη Τσιτσάνη για τα περίφημα «Καβουράκια» που άφησαν ιστορία (vid)
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου: Απόψε ξανά στον ΑΝΤ1 η ταινία για τη θρυλική στιχουργό – Ο θάνατος της κόρης της και ο εθισμός στον τζόγο