Αθήνα

32 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η άγνωστη απόπειρα αυτοκτονίας του Νίκου Σταυρίδη - Ο αξέχαστος ηθοποιός που πήρε τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο σε ηλικία 40 ετών!

Στις 12 Δεκεμβρίου 1987 ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Σταυρίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών. 

Στις 12 Δεκεμβρίου 1987 ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Σταυρίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών. 

Είχε πάρει μέρος σε περισσότερες από 50 ταινίες και πρωταγωνίστησε στον κινηματογράφο επί δύο δεκαετίες. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός σε ηλικία 19 ετών, όταν πήρε μέρος σε μια παράσταση στο θέατρο Έντεν του Θησείου.

Η αποτυχία της παράστασης τον απογοήτευσε τόσο πολύ που μια ημέρα μέθυσε από ούζο και ανέβηκε στον βράχο της Ακρόπολης για να αυτοκτονήσει. Ωστόσο, ήταν τόσο μεθυσμένος που όταν έφτασε στον βράχο είχε ξεχάσει την αυτοκτονία και επέστρεψε σπίτι του. Τα επόμενα χρόνια πήρε μέρος σε επιθεωρήσεις και οπερέτες και τη δεκαετία του '40 συνεργάστηκε με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο και τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Όταν ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο ήταν ήδη καταξιωμένος ηθοποιός στο θέατρο. Τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο τον πήρε σε ηλικία 40 ετών στην ταινία "Έλα στο θείο", στην οποία υποδυόταν τον Αντώνη Ντούκουρα. Το 1953 ενσάρκωσε τον Κοσμά Χλε στην ταινία "Η ωραία των Αθηνών" και το 1960 τον Ορέστη Καλιγαρίδη στην ταινία "Τα κίτρινα γάντια". Ακολούθησαν δεκάδες ρόλοι και έγινε γνωστός για τις ατάκες και τις γκριμάτσες του.

Συνέχισε να δίνει παραστάσεις στο θέατρο και να υπηρετεί την επιθεώρηση. Μάλιστα, όπως είχε πει ο Ηλιόπουλος χωρίς αυτόν, και τους άλλους μεγάλους αυτοσχεδιαστές η επιθεώρηση θα είχε πει αντίο στην επιθεώρηση. Ο Μουστάκας είχε πει για εκείνον ότι είχε ένα πηγαίο χιούμορ και θαύμαζε τον αυτοσχεδιασμό του στο σανίδι. Όταν αποχώρησε από το θέατρο εξήγησε ότι κάθε ηθοποιός πρέπει να έχει διαίσθηση πότε πρέπει να φύγει από το θέατρο: "Καλύτερα να λένε μπράβο του, παρά να λένε τον καημένο".

Εκτός από το θέατρο ή άλλη του μεγάλη αγάπη ήταν ο Ολυμπιακός. Παρακολουθούσε τους αγώνες από τις κερκίδες του γηπέδου και πάντα αναφερόταν στις παραστάσεις του στην αγαπημένη του ομάδα. Μάλιστα το 1963 στον αγώνα  Απόλλωνας-Ολυμπιακός εμφανίστηκε στο γήπεδο ντυμένος διαιτητής και γύρισε σκηνές για την ομώνυμη ταινία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Δείτε  κινηματογραφικές ατάκες του ηθοποιού:

Send this to a friend