Αθήνα

 

18 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Παύλος Μελάς: Ο πρωτομάρτυρας – σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ

To “45αρι” της “17 Νοέμβρη”- Τα εγκλήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Εμφανιζόταν ως μελισσοκόμος και καθηγητής Μαθηματικών και φαινόταν να ζει μια φυσιολογική ζωή

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας επανήλθε στην επικαιρότητα, με αφορμή την… ευνοϊκή αντιμετώπιση που έχει από τις Αρχές επί ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.  

Οι περισσότεροι εστιάζουν στο γεγονός ότι το ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη, που παραδόθηκε στις αρχές το 2002, έχει δηλώσει αμετανόητος για την εγκληματική του δράση.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση 17 Νοέμβρη ξεκίνησε τη δράση της στις 23 Δεκεμβρίου 1975  με τη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς έξω από το σπίτι του στο Ψυχικό.

Επί 27 χρόνια πραγματοποίησε δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις, προκαλώντας τον θάνατο σε 23 ανθρώπους.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας γνωστός με το ψευδώνυμο “Λουκάς” στρατολογήθηκε το 1983 και συμμετείχε συνολικά σε 11 δολοφονίες. Κατά τη διάρκεια της δράσης του χρησιμοποιούσε επίσης τα ονόματα «Δημήτρης Λαμπρόπουλος» και “Δημήτρης Σωτηρόπουλος», ενώ είχε επίσης τον ρόλο του “ταμία” της οργάνωσης.

Εμφανιζόταν ως μελισσοκόμος και καθηγητής Μαθηματικών και φαινόταν να ζει μια φυσιολογική ζωή.

Ωστόσο, ήταν από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης και ήταν παρών στις περισσότερες επιθέσεις της 17 Νοέμβρη.
Λέγεται ότι αυτός κρατούσε το όπλο από το οποίο δολοφονήθηκαν τα περισσότερα θύματά και σύμφωνα με το δικαστήριο ήταν ο βασικός εκτελεστής της οργάνωσης.

Μεταξύ άλλων αδικημάτων κατηγορήθηκε για τις εξής δολοφονίες: 

21 Φεβρουαρίου 1985: Νίκος Μομφεράτος, εκδότης της Απογευματινής- Παναγιώτης Ρουσέτης, οδηγός του Νίκου Μομφεράτου

Στις 21 Φεβρουαρίου του 1985 στις 19.10  στο Κολωνάκι, στη γωνία Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ, ο εκδότης της εφημερίδας “Απογευματινή”, υπουργός της κυβέρνησης Μαρκεζίνη επί χούντας, Νίκος Μομφεράτος  και ο οδηγός του Γιώργος Ρουσέτης δολοφονήθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό. Ο Μομφεράτος πυροβολήθηκε με τέσσερις σφαίρες στην καρδιά.
Σύμφωνα με την κατάθεση του Χρ. Ξηρού:  “Στην επίθεση αυτή πήραμε μέρος εγώ ως οδηγός μοτοσικλέτας μάρκας Honda και επιβάτη τον “Λουκά” (σ.σ.: Δημήτρης Κουφοντίνας), ακόμη ο “Νικήτας” (σ.σ.: Παύλος Σερίφης) ως οδηγός της άλλης μοτοσικλέτας τύπου Βέσπα και με συνεπιβάτη τον “Αλέκο” (σ.σ.: Πάτροκλο Τσελέντη). Ο “Λάμπρος” (σ.σ.: Γιωτόπουλος) είχε τον ρόλο για την ειδοποίηση όταν ο στόχος ξεκίνησε από το σπίτι. Ο “Λουκάς” μάς εφοδίασε με οπλισμό, γάντια κτλ. και πυροβόλησαν εναντίον του Μομφεράτου και του οδηγού του ο “Αλέκος” και ο “Λουκάς” με 45άρια πιστόλια. Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε στις μοτοσικλέτες και απομακρυνθήκαμε εγκαταλείποντας τις κλεμμένες μοτοσικλέτες στην περιοχή Νεάπολη Εξαρχείων και στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε σε κλεμμένο ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας Fiat, το οποίο και αυτό εγκαταλείψαμε σε κάποιο στενό πλησίον του ζαχαροπλαστείου “Σόνια” της Λ. Αλεξάνδρας. Τον οπλισμό και σ` αυτή την επίθεση τον μάζεψε ο “Λουκάς”».

 

8 Απριλίου 1986: Δημήτρης Αγγελόπουλος, βιομήχανος, πρόεδρος της Χαλυβουργικής

Ο Δημήτριος Αγγελόπουλος δολοφονήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από όπλα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Σύμφωνα με μάρτυρες, ένας νεαρός έβγαλε ένα πιστόλι από έναν ταξιδιωτικό σάκο και πυροβόλησε πέντε φορές προτού διαφύγει με μοτοσικλέτα.

Η 17Ν ανακοίνωσε ότι ο Αγγελόπουλος έγινε στόχος επειδή ως «τυπικός έλληνας μεγαλο-καπιταλιστής», ενώ άφηνε σκόπιμα την επιχορηγούμενη από το κράτος βιομηχανία του να χρεοκοπήσει, την ίδια ώρα «έβγαζε λαθραία από τη χώρα τεράστια ποσά για να κάνει επενδύσεις στην Αγγλία».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Χρι. Ξηρού: «Εκτός από εμένα συμμετείχαν ο “Αλέκος”, ο “Κόμης” (σ.σ.: Σκανδάλης), ο “Λουκάς” (σ.σ.: Κουφοντίνας) και ο “Σταμάτης” (σ.σ.: Τζωρτζάτος). Ο “Κόμης” βρισκόταν απέναντι από το σπίτι του Αγγελόπουλου και, όταν αυτός βγήκε, τότε μου έκανε μια προσυνεννοημένη χειρονομία έτσι ώστε να ετοιμαστώ. Εγώ βρισκόμουν απέναντι από τον πεζόδρομο της οδού Μηλιώνη. (…) Οταν μου έκανε το προκαθορισμένο σήμα ο “Κόμης”, εγώ πέρασα στο απέναντι πεζοδρόμιο της οδού Κανάρη και μπήκα μέσα σε μια είσοδο πολυκατοικίας.

Παράλληλα με εμένα κινούνταν στο ίδιο ύψος αλλά στο απέναντι πεζοδρόμιο και ο “Αλέκος” (σ.σ.: Τσελέντης). Οταν πλησίασε προς το μέρος μου ο Αγγελόπουλος, ο “Αλέκος” μου έκανε σήμα κι εγώ βγαίνω από την είσοδο της πολυκατοικίας και τον συναντώ μπροστά μου. Τον πυροβολώ δύο ή τρεις φορές και περνώ απέναντι στον πεζόδρομο της οδού Μηλιώνη, όπου με αναμένει ο “Αλέκος” επάνω σε κλεμμένη μοτοσικλέτα μάρκας Honda 250 και εξαφανιζόμαστε».Επίσης ο Βασίλης Τζωρτζάτος αναφέρει στην κατάθεσή του: «… Αποφασίστηκε να εκτελέσουμε τον βιομήχανο Αγγελόπουλο ο οποίος έκφραζε τη λούμπεν μεγαλοαστική τάξη.Σε αυτή την ενέργεια βρισκόμουν μαζί με τον “Λουκά” στο δεύτερο όχημα διαφυγής. (…) Στην εκτέλεση του Αγγελόπουλου δεν ξέρω πώς έγινε η ενέργεια γιατί ήμασταν στην οδό Δαφνομύλη και δεν ακούσαμε ούτε τους πυροβολισμούς λόγω απόστασης. Η ενέργεια έγινε γύρω στις 8.30-9.00 το πρωί στις αρχές Απριλίου. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο “Αλέκος” με τον “Μανόλη”, μπήκαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο “Λουκάς” και φύγαμε διά μέσου της Ασκληπιού, περάσαμε κάθετα την Αλεξάνδρας και σε κάποιο δρόμο εκεί εγκαταλείψαμε το αυτοκίνητο και διασκορπιστήκαμε».

1η Μαρτίου 1988: Αλ. Αθανασιάδης-Μποδοσάκης, επιχειρηματίας

Ο  ΑλέξανδροςΑθανασιάδης-Μποδοσάκης, γενικός διευθυντής της Εταιρείας Λιπασμάτων και της ΠΥΡΚΑΛ δολοφονήθηκε στις 8.30 το πρωί στο Ψυχικό. Δύο άνδρες που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα τον πρόλαβαν στο φανάρι του Ψυχικού και τον πυροβόλησαν πέντε φορές. Ο ίδιος δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το πιστόλι που πάντα είχε γεμάτο μαζί του.
Σύμφωνα με την κατάθεση του Βασίλη Τζωρτζάτου, ο οποίος ομολόγησε ότι συμμετείχε στη συγκεκριμένη ενέργεια.: «Ο “Λουκάς” (σ.σ.: Κουφοντίνας) με τον “Λάμπρο” (σ.σ.: Γιωτόπουλο) πρότειναν να εκτελέσουμε τον βιομήχανο ως εκφραστή της μεγαλοαστικής τάξης. […] Περιμέναμε την ειδοποίηση, από τον “Μανόλη” (σ.σ.: Χρ. Ξηρό). Ο “Μανόλης” ήρθε. Εκεί που περιμέναμε με μια μηχανή, μας ειδοποίησε ότι έρχεται και έφυγε. […] Εγώ φορούσα κράνος και ο Λουκάς τραγιάσκα. Μόλις πέρασε ο Μποδοσάκης τον πλευρίσαμε πριν από το φανάρι […] και από τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου εγώ σταμάτησα τη μηχανή και ο “Λουκάς” έβγαλε το σαρανταπεντάρι και του έριξε από το τζάμι τέσσερις-πέντε φορές».

28 Ιουνίου 1988: Ουίλιαμ Νορντίν, πλοίαρχος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και Ακόλουθος Αμύνης της αμερικανικής πρεσβείας

Ο αμερικανός στρατιωτικός ακόλουθος, πλοίαρχος Γουίλιαμ Νορντίν, δολοφονήθηκε λίγο πιο κάτω από το σπίτι του, στο Κεφαλάρι Κηφισιάς. Ο Νορντίν ξεκίνησε από το σπίτι του στην οδό Δεληγιάννη για την αμερικανική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας.
Οι τρομοκράτες πυροδότησαν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που τίναξε στον αέρα τον Αμερικανό, ο οποίος εκτινάχθηκε 15 μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Τζωρτζάτου: «Το καλοκαίρι του 1988 είχαμε βρεθεί σε καφενείο στην Κυψέλη εγώ, ο “Μανόλης” (σ.σ.: Χρ. Ξηρός), ο “Λουκάς” (σ.σ.: Κουφοντίνας), ο “Μιχάλης” (σ.σ.: Σάββας Ξηρός) και αποφασίσαμε με πρόταση του “Λουκά” να βάλουμε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σε έναν δρόμο κάθετο στην Κηφισίας στο Κεφαλάρι και την ώρα που θα περνούσε από εκεί ένας Αμερικανός με αυτοκίνητο, θα πυροδοτούσαμε τα εκρηκτικά με τηλεχειρισμό. Σ’ εμένα ο “Λουκάς” ανέθεσε να αφήσω σε προκαθορισμένο μέρος μια απαλλοτριωμένη μοτοσικλέτα…».

26 Σεπτεμβρίου 1989: Παύλος Μπακογιάννης, βουλευτής της ΝΔ

Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε από τρία μέλη της 17 Νοέμβρη στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα,  με δύο 45άρια.  Όταν έπεσε στο έδαφος ένας 30χρονος αδύνατος άνδρας που τον είχε πυροβολήσει τέσσερις φορές τον πλησίασε και του έριξε τη χαριστική βολή.
Βάσει της ομολογίας του Βασίλη Τζωρτζάτου- ο οποίος παραδέχθηκε ότι πήρε μέρος στη λήψη απόφασης της δολοφονίας- στη δολοφονία πήραν μέρος οι Αλέκος Γιωτόπουλος ,Δημήτρης Κουφοντίνας, Σάββας Ξηρός και Ηρακλής Κωστάρης, ενώ ο άνθρωπος που φέρεται να έδωσε τη χαριστική βολή με το 45αρι ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

12 Μαρτίου του 1991: Ρόναλντ Στιούαρτ, λοχίας της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας

Ο αμερικανός λοχίας Ρόναλντ Στιούαρτ έχασε τη ζωή του όταν έγινε έκρηξη ισχυρού μηχανισμού, ο οποίος ήταν τοποθετημένος στην είσοδο του σπιτιού του.
Σύμφωνα με την κατάθεση του Χριστόδουλου Ξηρού:  «Στη συνέχεια συμμετάσχω στην έκρηξη βόμβας με τηλεχειρισμό σε αμερικανό αξιωματούχο στη Γλυφάδα, μαζί με τον αδελφό μου Σάββα, τον “Λουκά” (σ.σ.: Δημ. Κουφοντίνα) και τον “Χάρη” (σ.σ.: Ηρακλή Κωστάρη). Η διαδικασία επιλογής του έγινε με τον τρόπο που αναφέρεται σε προηγούμενες ενέργειες. Το μπουτόν, τον τηλεχειρισμό το έκανε πιθανόν ο Σάββας, και όλοι μας ήμασταν στο πίσω μέρος ενός ΙΧΦ αυτοκινήτου, μάρκας δεν θυμάμαι, κλεμμένου, και αναμέναμε τον στόχο. Το όνομα του στόχου το έμαθα την επόμενη ημέρα από τα ΜΜΕ»

7 Οκτωβρίου 1991: Τσετίν Γιοργκού, Τούρκος διπλωμάτης

Ο Τούρκος διπλωμάτης δολοφονήθηκε στο αυτοκίνητό του στο Παγκράτι με πιστόλι.
Η Οργάνωση με προκήρυξή της σχυρίστηκε ότι επιλέχτηκε ως στόχος επειδή χρησιμοποιούσε τη θέση του για να προωθήσει τα συμφέροντα του τουρκικού επεκτατισμού και τη διαιώνιση της κατοχής της Βόρειας Κύπρου. Κανένα μέλος δεν ομολόγησε τη συμμετοχή του στη δολοφονία.

14 Ιουλίου 1992: Αθανάσιος Αξαρλιάν, φοιτητής (κατά την απόπειρα δολοφονίας του τότε υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασσά)

Ο φοιτητής Αθανάσιος Αξαρλιάν δολοφονήθηκε καθώς περπατούσε στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, σο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Βουλής. Εκείνη τη στιγμή τα μέλη της οργάνωσης εκτόξευσαν ρουκέτα στο θωρακισμένο όχημα του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά, ο οποίος επέβαινε με την οικογένεια του, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν λόγω της θωράκισης του οχήματος.  Ωστόσο τα θραύσματα βρήκαν τον φοιτητή στο κεφάλι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο.

24 Ιανουαρίου 1994: Μιχάλης Βρανόπουλος, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στις 09.05 το πρωί δολοφονήθηκε ο πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Μιχάλης Βρανόπουλος καθώς κατευθυνόταν προς την είσοδο του κτηρίου που βρισκόταν το δικηγορικό του γραφείο στη Σόλωνος 39.
Τότε, τον πλησίασε ένας άνδρας και τον πυροβόλησε εξ επαφής 5 φορές. Ο οδηγός έτρεξε να τον προστατεύσει και ο άγνωστος άντρας τον πυροβόλησε και αυτόν.
Ο εκτελεστής διέσχισε την οδό Σόλωνος και ανέβηκε σε μηχανή που οδηγούσε συνεργός του. Το όπλο που χρησιμοπιήθηκε ήταν το ίδιο 45άρι.
Όπως αποκαλύφθηκε στη δίκη εκτελεστής ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο συνεργός του στη δολοφονία ο Σάββας Ξηρός.

4 Ιουλίου 1994: Ομέρ Σιπαχίογλου, Τούρκος διπλωμάτης

Ο Τούρκος διπλωμάτης δολοφονήθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 1994, στις 06.50, σε ενέδρα έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο, τη στιγμή που έμπαινε στο αυτοκίνητό το. Οι δράστες ήταν τρεις και τον εκτέλεσαν με έξι σφαίρες στον θώρακα και στην κοιλιά με 45άρι όπλο και διέφυγαν ανενόχλητοι από το σημείο.  Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας εκτελεστές ήταν οι Δημήτρης Κουφοντίνας και Σάββας Ξηρός.

28 Μαΐου του 1997: Κώστας Περατικός, εφοπλιστής

Ο εφοπλιστής Κώστας Περατικός, έπεσε νεκρός στην οδό Φίλωνος στον Πειραιά όταν δύο ένοπλοι τον πλησίασαν έξω από το Σινέ Ολύμπικ τη στιγμή που κατευθυνόταν προς το πάρκινγκ για να πάρει το αυτοκίνητό του. Ο ένας δράστης τον πυροβόλησε  5-6 φορές με το 45άρι και του πήρε τον φάκελο που κρατούσε. Οι ένοπλοι κατευθύνθηκαν προς την οδό Φιλελλήνων, όπου τους περίμενε παρκαρισμένο ένα φορτηγάκι, μάρκας Μιτσουμπίσι.
Το αυτοκίνητο δεν πήρε μπροστά, με αποτέλεσμα οι δράστες να διαφύγουν με ταξί από το σημείο του εγκλήματος.

8 Ιουνίου 2000: Στίβεν Σόντερς, ταξίαρχος και στρατιωτικός ακόλουθος της βρετανικής πρεσβείας.

Ο Στίβεν Σόντερς ήταν το τελευταίο θύμα της Οργάνωσης. Εκτελέστηκε στις 8 Ιουνίου του 2000 από δύο μέλη της οργάνωσης που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στη λεωφόρο Κηφισίας.
Έσπασαν το τζάμι και τον πυροβόλησαν με 45άρι όπλο και με G3, από κοντινή απόσταση και τον τραυμάτισαν στην κοιλιακή χώρα και στα άνω άκρα.
Σύμφωνα με την κατάθεση του Βασίλη Ξηρού συμμετείχαν οι Δημήτρης Κουφοντίνας και ΣάββαςΞηρός. Όπως είπε: “Για τη δουλειά αυτή κλέψαμε ένα βαν με σκοπό να πάρουμε και ένα μηχανάκι και να το βάλουμε μέσα στο βαν.Τις κλοπές αυτές τις κάναμε εγώ, ο Σάββας και ο “Λουκάς”. Αφού κλέψαμε και ένα μηχανάκι το βάλαμε μέσα στο φορτηγάκι. Φτιάξαμε τις πινακίδες για το βαν και το μηχανάκι και ήταν όλα έτοιμα. Την ημέρα της ενέργειας πήγαμε με το βαν κάπου εκεί κοντά που σκοτώθηκε ο Σόντερς, ξεφορτώσαμε το μηχανάκι και αφήσαμε επίσης το αμάξι κάπου εκεί κοντά».

 

Ροή Ειδήσεων

androulakis

30/03/2023 | 13:34

Ανδρουλάκης: «Με θλίβει που η τελευταία μου παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνεται με θέμα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα»

30/03/2023 | 13:28

Εύκολη λαχταριστή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και λίγα υλικά

30/03/2023 | 13:24

Μιχάλης Ιατρόπουλος για Αμβρόσιο: «Δεν επιτρέπεται ένας άνθρωπος που έχει μεγάλο ποίμνιο, να βγαίνει και να λέει πα@@@@ες»
230330131006

30/03/2023 | 13:11

Έξαλλος ο Πουλόπουλος: «Εγώ δεν έχω ψυχραιμία όταν νομιμοποιείται το κέρατο, αγαπημένη μου Κατερίνα»

30/03/2023 | 13:09

Γιώργος Λιανός: «Κάποιες εκπομπές έχουν στείλει δικό τους ρεπόρτερ εδώ και πιάστηκε να παίρνει λεφτά από παίκτες»

30/03/2023 | 13:02

Ξεκίνησε η μεταφορά Υγροποιημένου Φυσικού αερίου, μέσω βυτιοφόρου, από τη Ρεβυθούσα

30/03/2023 | 12:46

ΔΥΠΑ: Πότε ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα

30/03/2023 | 12:40

Γιώργος Λιάγκας σε Λάκη Λαζόπουλο: «Δεν σε θεωρούμε δα τόσο σπουδαίο για να σου στείλουμε δύο κάμερες, ούτε στον πρωθυπουργό δεν έχουμε στείλει»

30/03/2023 | 12:36

Σκέρτσος: Η μόνη καθαρή πρόταση διακυβέρνησης είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη
ei front 1

30/03/2023 | 12:33

Θεσσαλονίκη: Μάνα και κόρη βιντεοσκοπούσαν δίκη και συνελήφθησαν

30/03/2023 | 12:30

Μητσοτάκης: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

30/03/2023 | 12:21

Ανανεωτική Αριστερά: «Να σκεφτούμε και άλλες λύσεις για την οικονομία»
230330121416

30/03/2023 | 12:14

Συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία ο ανταποκριτής της Wall Street Journal στη Μόσχα 

30/03/2023 | 12:08

Κατερίνα Καινούργιου σε Νίκο Μουτσινά: «Πού είσαι; τολμάς να το παίξεις; Αυτό είναι παλιά τηλεόραση»

30/03/2023 | 12:08

Επιπλέον 5 δισ. ευρώ διεκδικεί η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης
manolis andronikos 2
Μανόλης Ανδρόνικος: Ο επιφανής αρχαιολόγος που ανακάλυψε τον θησαυρό της Βεργίνας
screenshot 18
Σπύρος Λούης: Τι είπε στον Χίτλερ όταν του έδωσε κλάδο ελαίας στην τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του Βερολίνου το 1936
800px albert meyer 5 olympia 1896
Σαν σήμερα – 29 Μαρτίου: Tα σημαντικότερα γεγονότα
Παύλος Μελάς: Ο πρωτομάρτυρας – σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα
 ΙΟΝΕΣΚΟ 1170x766
Ευγένιος Ιονέσκο: Ο θεμελιωτής του Θεάτρου του Παραλόγου
16208482
Κουέντιν Ταραντίνο: Ο δημιουργός με τη στυλιζαρισμένη βία, τους διαλόγους-φωτιά και το ανελέητο μαύρο χιούμορ