Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Η άγρια δολοφονία του Ρασπούτιν- Ο μοχθηρός μοναχός πίσω από τον Τσάρο της Ρωσίας που συμμετείχε σε σεξουαλικά όργια

Το όνομα του έχει γίνει συνώνυμο της μοχθηρίας και του υποχθόνιου ανθρώπου. 

Το όνομα του έχει γίνει συνώνυμο της μοχθηρίας και του υποχθόνιου ανθρώπου. 

Ο λόγος για τον Ρώσο μοναχό Γκριγκόρι Γιεφίμοβιτς Ρασπούτιν ο οποίος έζησε στην αυλή του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας και δολοφονήθηκε άγρια σε ηλικία 47 ετών.

Γεννήθηκε το 1869 και σε μικρή ηλικία παντρεύτηκε και απέκτησε τρία παιδιά. Ήταν αγρότης και δεν γνώριζε γράμματα. Ωστόσο στα 18 του χρόνια μυήθηκε σε μια αίρεση, τα μέλη της οποίας ονομάζονταν πειθαρχούμενοι, κουκουλοφόροιή δερόμενοι και μαστιγώνονταν για να εξιλεωθούν. Ο ίδιος δημιούργησε ένα δικό του δόγμα κατά το οποίο η σεξουαλική εξάντληση ήταν το καλύτερο μέσο για να φθάσει ο πιστός κοντά στον Θεό.

Ο Ρασπούτιν ήταν γνωστός για τα σεξουαλικά όργια στα οποία συμμετείχε και λέγεται ότι ξελόγιασε δεκάδες γυναίκες και βίαζε πόρνες.

Κατάφερε να κερδίσει την εύνοια του Τσάρου Νικόλαου Β' στην πρώτη τους συνάντηση.
Ο Ρασπούτιν τον επισκέφθηκε για να του προσφέρει εικόνα του Αγίου Σιμόν Βερκοτούρι και κατάφερε νε κερδίσει το ενδιαφέρον του τσαρικού ζεύγους, με το οποίο συνομίλησε επί μία ώρα.

Γρήγορα κέρδισε και την εμνπιστοσύνη τους, καθώς κατάφερε με δικά του γιατροσόφια να θεραπεύσει τον διάδοχο του θρόνου Αλεξέι Νικολάγεβιτς, ο οποίος ήταν αιμοφιλικός. Έγινε πολιτικός σύμβουλος του Τσάρου και απέκτησε στενή σχέση με την τσαρίνα, η οποία τον θαύμαζε ιδιαίτερα. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να επηρεάζει την πολιτική και να διορίζει το προσωπικό του κράτους σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Γρήγορα απέκτησε μεγάλη δύναμη και πολλούς φανατικούς εχθρούς.

Μια από τις πρώτες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του έγινε από τη Χιόνα Γκούσεβα η οποία τον μαχαίρωσε στην κοιλιά, όμως ο μοναχός κατάφερε να γλιτώσει.
Σύμφωνα με τον Ρασπούτιν την είχε στείλει για να τον σκοτώσει ο μοναχός Ηλιόδωρος με τον οποίο διατηρούσε εχθρικές σχέσεις.

Αν και κατάφερε να επιβιώσει από πολλές απόπειρες εναντίον του, τελικά δολοφονήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1916, από τον σύζυγο της ανιψιάς του τσάρου, Φέλιξ Γιουσούποφ. Η Γιουσούποφ τον κάλεσε στο σπίτι του και του έκανε τραπέζι. Αφού του πρόσφερε δηλητηριασμένα τρόφιμα ο άντρας της τον πυροβόλησε επανειλημμένα.

Στη συνέχεια τον τύλιξαν σε ένα ύφασμα προκειμένου να ρίξουν το πτώμα του στο ποτάμι. Ωστόσο, όταν του έδεναν το βαρίδι διαπίστωσαν ότι ήταν ακόμη ζωντανός. Τελικά πέθανε από την πτώση του στα παγωμένα νερά του ποταμού Νέβα. Αργότερα οι μπολσεβίκοι έκαψαν το πτώμα του.

Send this to a friend