Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κατεδαφίστηκε η ιστορική ταβέρνα που σύχναζαν οι Τσαρούχης, Γεννηματάς, Χάρρυ Κλυνν και Ευάγγελος Γιαννόπουλος (ΕΙΚΟΝΕΣ)

H θρυλική ταβέρνα από όπου πέρασε όλη η Αθήνα, το «Αυγό του Κόκκορα», στην οδό Σποράδων 40, στην Κυψέλη, κατεδαφίστηκε.

H θρυλική ταβέρνα από όπου πέρασε όλη η Αθήνα, το «Αυγό του Κόκκορα», στην οδό Σποράδων 40, στην Κυψέλη, κατεδαφίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορική ταβέρνα, που λειτούργησε από το 1982 έως και το 2007, στα τραπέζια της φιλοξένησε την ελίτ της πολιτικής, κοινωνικής και αθλητικής ζωής των Αθηνών.

Ένας από τους λόγους που ξεχώρισε ήταν ότι ο ιδιοκτήτης της εφηύρε το τέχνασμα με τα κεριά στα τραπέζια την περίοδο που επιβλήθηκε απαγορευτικό στο νυχτερινό ωράριο των καταστημάτων με ηλεκτρικό.

«Ανοίγαμε στις 8 το βράδυ και εξυπηρετούσαμε έως τις 8 το πρωί. Την ώρα της απαγόρευσης, σβήναμε όλα τα φώτα και ανάβαμε τα κεράκια. Λίγο πριν τα μεσάνυκτα άρχιζε η κοσμοπλημμύρα και κορυφωνόταν όταν έκλειναν τα μπουζούκια. Στα τραπέζια χωρούσαν το πολύ 90 άτομα και οι θαμώνες περίμεναν στην ουρά μέχρι να αδειάσει κάποια θέση. Μέσα στον κόσμο που περίμενε, μπορούσες να δεις από άγνωστους τότε καλλιτέχνες και τους φίλους τους, έως διάσημους ηθοποιούς, βουλευτές και υπουργούς που έρχονταν να απολαύσουν την περίφημη κοκκορόσουπά μας και τα άλλα εδέσματα», περιέγραψε ο Νίκος Γρέβιας μιλώντας στο Έθνος.

Οι Γιάννης Τσαρούχης, Χάρρυ Κλυνν,  Χάρης Ρώμας, Γιώργος Γεννηματάς, Γιώργος Σουφλιάς, Σωτήρης Χατζηγάκης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, Μίμης Δομάζος,  Άννα Καλουτά,  Μάρω Κοντού,  Στάθης Ψάλτης, Δημήτρης Τσοβόλας, Νίκος Παπανδρέου είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που φιγουράριζαν στους τοίχους της ταβέρνας.

Send this to a friend