Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κόντρα στον κοινωνικό ρατσισμό: Αυτοί είναι οι 30 πιο διάσημοι νάνοι της ιστορίας

Πολλοί είναι οι άνθρωποι στην ιστορία που γεννήθηκαν με νανισμό, ωστόσο κατάφεραν να υπερβούν τον κοινωνικό ρατσισμό και να πετύχουν o καθένας στον τομέα του.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι στην ιστορία που γεννήθηκαν με νανισμό, ωστόσο κατάφεραν να υπερβούν τον κοινωνικό ρατσισμό και να πετύχουν o καθένας στον τομέα του.

Η διαφορετικότητα τους δεν στάθηκε εμπόδιο στη ζωή τους και κατάφεραν με το ταλέντο τους και τη δύναμη της ψυχής τους να ξεπεράσουν τα εμπόδια ορθώθηκαν στον δρόμο τους και τα ρατσιστικά σχόλια που δέχτηκαν από τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Ένας από τους πιο διάσημους νάνους των τελευταίων ετών είναι ο Πίτερ Ντίνκλατζ, o οποίος έγινε γνωστός από τον ρόλο του Τίριον Λάνιστερ στη σειρά Game of thrones. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη του ότι δυσκολεύτηκε να απoδεχτεί την εμφάνισή του : «Όταν ήμουν νεότερος, σίγουρα, άφησα να με επηρεάσει. Ως έφηβος, ήμουν πικραμένος και θυμωμένος. Ύψωνα τείχη γύρω μου. Όσο μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς ότι απλά πρέπει να έχεις χιούμορ. Απλά ξέρεις ότι δεν είναι δικό σου το πρόβλημα. Είναι δικό τους.»

Ωστόσο, ο Πίτερ Ντίνκλατζ δεν είναι ο μόνος που κατάφερε με το ταλέντο του και την δυναμική προσωπικότητά του να ξεχωρίσει και να πετύχει στον χώρο της υποκριτικής.

Δείτε τους 30 πιο διάσημους νάνους της ιστορίας όπως τους παρουσιάζει το thpanorama.com:

1- Angelo Rossitto (1908-1991)

Αμερικανός ηθοποιός γνωστός ως «Little Angie» ή «Moe». Συμμετείχε σε αμέτρητες ταινίες και σειρές από τη δεκαετία του '50 και έπειτα. Μερικά φημισμένα ως Σούπερμαν, Ali ba ba και οι 40 κλέφτες και Mad Max. Στις 83, έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για καρδιακά προβλήματα και δεν μπορούσε να ξεπεράσει τη λειτουργία.

2- Billy Barty (1924-2000)

Ο Billy Barty ήταν το όνομα με το οποίο έγινε γνωστός ο William John Bertanzetti. Συμμετείχε σε αρκετές μικρού μήκους ταινίες με μικρούς ρόλους, ξεχωρίζοντας για τον ενθουσιασμό τους σε κάθε χώρο εργασίας. Μια γνωστή ταινία, στην οποία ο Barty ενήργησε, είναι Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών. Ο Μπάρτυ ξεχώρισε επίσης για την προαγωγή των δικαιωμάτων αυτών που επηρεάστηκαν από το νανισμό.

3 - Bushwick Bill (1966)

Τζαμαϊκανός ράπερ, δημιουργός της νότιας ραπ, που ήταν ένα ρεκόρ πλατινένων το 1991 με το άλμπουμ του που ονομάζεται Δεν μπορείτε να σταματήσετε. Ως προϊόν αλκοόλ και μαριχουάνας, ήταν θύμα και συντάκτης, μαζί με έναν φίλο, που πυροβολήθηκε σε ένα από τα μάτια του. Συνελήφθη, αλλά απελευθερώθηκε γρήγορα και αντιμετώπισε μόνο μικρές κατηγορίες.

4- Charles Proteus Steinmetz (1865-1923)

Το πραγματικό του όνομα ήταν ο Karl August Rudolf Steinmetz και γεννήθηκε στη Γερμανία. Εργάστηκε όλη του τη ζωή στην General Electric, που αναγνωρίζεται από την ανάλυση των κυκλωμάτων εναλλασσόμενου ρεύματος, βοηθώντας να επιβάλει τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας από εναλλασσόμενες τάσεις και όχι συνεχή όπως έκαναν κατά το χρόνο. Ήταν επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Schenectady της Νέας Υόρκης, όπου συνεργάστηκε μέχρι το θάνατό του.

5- Charles Sherwood Stratton (1838-1883)

Γνωστός ως στρατηγός Tom Thumb για την καλλιτεχνική του δουλειά. Σε ηλικία 5 ετών περιόδευσε στην Αμερική με τις καλλιτεχνικές δεξιότητές του να παίζει, να τραγουδά και να χορεύει. Στο 6 ήταν ήδη διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης, έχοντας δύο φορές πριν από τη Βασίλισσα Βικτώρια. Πέθανε στην ηλικία των 45 ετών λόγω ενός εγκεφαλικού επεισοδίου

6- Danny Woodburn (1964)

Το πλήρες όνομά του είναι ο Daniel Charles Woodburn. Είναι αναγνωρισμένος για το έργο του που ενεργεί, είναι ένας Αμερικανός ηθοποιός που για το νάντι του συνήθως εκτελεί παραστάσεις των Χριστουγέννων ξωτικών. Ξεχωρίζει στο θέατρο με πολλές επιτυχημένες κωμωδίες. Έχει εργαστεί σε μεγάλο αριθμό ταινιών με μεγάλους ηθοποιούς όπως ο Arnold Schwarzenegger και για παιδικές ταινίες. Το τελευταίο του έργο είναι η ερμηνεία του Master Splinter στην ταινία του Οι χελώνες Ninja.

7- David Rappaport (1951-1990)

Ήταν Αμερικανός ηθοποιός, του οποίου το πλήρες όνομα είναι ο David Stephen Rappaport, αναγνωριζόμενος για τις παραστάσεις του στην ταινία και την τηλεόραση.

Έχει κάνει αρκετές ταινίες και συμμετείχε σε σειρές και κινούμενα σχέδια για παιδιά, αλλά η μεγαλύτερη αναγνώριση του ήταν χάρη στις ταινίες Η Νύφη και Ήρωες του χρόνου.

Ο Δαβίδ υπέφερε από μια κατάθλιψη, η οποία οδήγησε τον 49χρονο να αυτοκτονήσει, πυροβολώντας τον εαυτό του στο στήθος.

8 - Don Santiago de los Santos

Ήταν ο πιο διάσημος Φιλιππινέζος νάνος του δέκατου ένατου αιώνα. Στην παιδική ηλικία του ήταν κοντά στο θάνατο και ήταν ο αντιβασιλέας που τον βοήθησε να ανακάμψει δίνοντάς του την ίδια ανατροφή όπως ο γιος του.

Χάρη στη νοημοσύνη του και το μικρό του μέγεθος, έγινε διάσημος στην Αγγλία στην ηλικία των 19 ετών.

9- Felix Silla (1937)

Ο Felix Anthony Silla είναι ένας Ιταλός ηθοποιός αναγνωρισμένος για τις παραστάσεις του σε διάφορες ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα. Ο πιο επιτυχημένος ρόλος του ήταν αυτός που έγινε στη σειρά Η οικογένεια Addams. Έχει επίσης διαδραματίσει το ρόλο του Robot Twiqui στη σειρά Bock Rogers στον 25ο αιώνα και που έδωσε φωνή στον Mortimer Gótico, έναν από τους χαρακτήρες του The Sims, το βιντεοπαιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις του έτους 2005.

10- Gary Coleman (1968-2010)

Αμερικανός ηθοποιός του οποίου το ονοματεπώνυμο είναι ο Gary Wayne Coleman. Ενώ Gary έπασχε από μια αυτοάνοση ασθένεια για την οποία έπρεπε να μεταμοσχευθούν τα νεφρά δύο φορές και αυτό ήταν μια λεπτομέρεια στην ανάπτυξή της, ήταν ένα πολύ δημοφιλές σχήμα.

Με το χάρισμα του έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού, ειδικά κατά την εμφάνισή του στην τηλεοπτική σειρά που ονομάζεται Μαύρο και άσπρο στην Αμερική, και Άρνολντ στην Ισπανία.

Συμμετείχε σε πολυάριθμες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, πεθαίνοντας σε ηλικία 42 ετών λόγω ενδοκρανιακής αιμορραγίας που προκλήθηκε από πτώση.

11- Harry Earles (1902-1985)


Ο Harry Earles είναι το όνομα του σκηνικού από το οποίο υιοθέτησε το επώνυμο, από έναν άνθρωπο που του έδωσε την εργασία του όταν μετανάστευσε από τη Γερμανία στην πατρίδα του, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει εργαστεί σε πολυάριθμες ταινίες με τις 3 αδελφές του και, από τη δεκαετία του 1930, αφιέρωσε τον εαυτό του στο τσίρκο για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Μεταξύ των κινηματογραφικών εμφανίσεών του, Ο Μάγος του Οζ του 1939

12-Hervé Villechaize (1943-1993)

Γεννήθηκε στη Γαλλία, υπέφερε από νανισμό λόγω του σοβαρού προβλήματος του θυρεοειδούς. Εργάστηκε ως ηθοποιός στις Ηνωμένες Πολιτείες σε αρκετές παραγωγές, που ήταν οι πιο επιτυχημένες, τις εμφανίσεις του Nick Nack μέσα Ο άνθρωπος με το χρυσό όπλο, σειρά κινηματογράφων 007. Αυτοκτόνησε σε ηλικία 50 ετών, αφήνοντας ένα σημείωμα στο οποίο εξιστορείται οικογένειά σκασίλα του και ευχαριστώντας Kathy, τη σύζυγό του, την αγάπη για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια του γάμου του χρόνια.

13- Jack Purvis (1937-1997)

Ο Βρετανός ηθοποιός αναγνώρισε ότι συμμετείχε στην τριλογία του Star Wars ερμηνεύοντας διαφορετικά πλάσματα. Σε ένα μοτοσικλετιστικό ατύχημα, ο Jack ήταν τετράπλευρος, πεθαμένος σε ηλικία 60 ετών.

14 - Jason Acuña (1973)

Ηθοποιός και τηλεοπτικός παρουσιαστής ιταλικής ιθαγένειας, αναγνωρισμένος στον καλλιτεχνικό κόσμο ως πρωταγωνιστής της ομάδας Jackass, που είναι διάσημοι για τις εμφανίσεις τους στο MTV.

Εκτός από τα καλλιτεχνικά του ταλέντα, ο Jason είναι επαγγελματίας skateboarder και ο πρώτος αγωνιζόμενος για να λάβει ένα τέλειο σκορ στο NBC Celebrity Circus, μια αμερικανική πραγματικότητα..

15- Jeffrey Hudson (1619-1682)

Ήταν ένας αγγλικός νάνος, που ανήκε στο δικαστήριο της βασίλισσας Enriqueta María. Για το λόγο αυτό ήταν γνωστός με τα ψευδώνυμα «ο νάνος της βασίλισσας» και «ο Σενώρ Μίνιμου». Θεωρείται για το μικρό του μέγεθος, ένα από τα θαύματα του κόσμου. Σε μια μονομαχία κατά τη διάρκεια του αγγλικού εμφυλίου πολέμου σκότωσε έναν άνδρα και εκδιώχθηκε από τη βασίλισσα. Αυτό τον ανάγκασε να δραπετεύσει, αλλά καταλήφθηκε από τους πειρατές Berber, που ήταν δούλος του για περισσότερα από 25 χρόνια στη Βόρεια Αφρική. Μετά τη διάσωση του, στάλθηκε πίσω στην Αγγλία.

16- Joe C (1974-2000)

Το όνομά του είναι ο Joseph Calleja, αλλά έγινε διάσημος ως Joe C στον κόσμο του ραπ στις Ηνωμένες Πολιτείες, κερδίζοντας δημοτικότητα με την ομάδα Kid Rock. Εκπροσώπησε επίσης έναν χαρακτήρα από το διάσημο κινούμενο σχέδιο The Simpsons ως ειδικός προσκεκλημένος. Πέθανε το 2000 λόγω πολλών ιατρικών προβλημάτων που πυροδότησε ο νανισμός του.

17- Ο Johnny Roventini (1910-1998)

Δημοφιλώς γνωστός ως Johnny Philip Morris, ήταν διάσημος Αμερικανός ηθοποιός για το γεγονός ότι ήταν ο εκπρόσωπος της μάρκας Philip Morris, παραγωγός τσιγάρων.

Ο Johnny αφιερώθηκε στη διαφήμιση με την παρουσία του σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και εργάστηκε στην εταιρεία για περισσότερα από 40 χρόνια..

18- Josh Ryan Evans (1982-2002)

Αμερικανός ηθοποιός γνωστός για την ερμηνεία του ως Timmy σε μια λεωφόρο που ονομάζεται Πάθη. Χαρακτηρίστηκε από τη φωνή και την εμφάνιση ενός μικρού παιδιού, λόγω του νανισμού του.

Πέθανε το 2002 κατά τη διάρκεια ιατρικής παρέμβασης, λόγω συγγενούς καρδιακής ανεπάρκειας.

19- Kenny Baker (1934-2016)

Ο Βρετανός ηθοποιός αναγνώρισε την ερμηνεία του για το ρομπότ R2 D2 στο Star Wars. Η τελευταία συμμετοχή του σε αυτό το έπος έγινε στην ταινία Star Wars: Επεισόδιο VII - Η αναγκαστική διέγερση το 2015. Ένα χρόνο πριν το θάνατό του σε ηλικία 81 ετών.

20- Μάρσαλ Πίνκεϊ Γουίλντερ (1859-1915)

Ηθοποιός, μονολόγος, κωμικός και Αμερικανός γελοιογράφος, απολάμβανε έναν ευνοιοκρατισμό της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Ήταν ο συγγραφέας τριών βιβλίων και επικεφαλής της εταιρείας, φτάνοντας σε ένα εισόδημα έως και πέντε αριθμών εκείνη την εποχή για το ανυπολόγιστο ταλέντο του. Πάντα εξαιρετική για το καλό του χιούμορ και συντροφικότητα με τους συναδέλφους του.

21- Michael Dunn (1934-1973)

Τραγουδιστής και Αμερικανός ηθοποιός, γνωστός για τις εμφανίσεις του σε είδη τρόμου και κωμικούς.

Η φήμη του οφείλεται στη συμμετοχή του στη σειρά The Wild Wild West, που παίζει τον Dr. Loveless το 1965.

Υπέφερε από κίρρωση του ήπατος από τον αλκοολισμό, λόγω της σκολίωσης τους, χρόνια ασθένεια η οποία έφερε πολλές ιατρικές επιπλοκές, τελειώνει τη ζωή του στις 39 ετών.

22- Michael J. Anderson (1953)

Αμερικανός ηθοποιός γνωστός για το έργο του στη σειρά Twin Peacks και Carnivale που εκδίδεται από το κανάλι HBO.

Εκτός από την εξέλιξη του ως ηθοποιού, ο Michael έχει εργαστεί στο παρελθόν για την ανάπτυξη της NASA ως τεχνικός υπολογιστών, παρέχοντας υποστήριξη για το διαστημικό λεωφορείο της εταιρείας..

23- Μιχάλυ Μίχου Μεζάρος (1939-2016) 

Ουγγρική ηθοποιός και τσίρκο καλλιτέχνης, διάσημος για την απεικόνισή του ALF, Melmac μια Άρη, για την οποία Meszaros είχε επιβαρυνθεί με ένα κοστούμι αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα.

Εργάστηκε σε μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών έργων, αλλά η επιτυχία του αποδίδεται στην ερμηνεία του γνωστού χαρακτήρα.

24- Nelson de la Rosa (1968-2006)

Ηθοποιός δομινικανικής προέλευσης, γνωστός ως «ο μικρότερος άνθρωπος στον κόσμο» και ως «ο αρουραίος» παγκοσμίως. Η επιτυχία του τον έκανε διεθνή ηθοποιό, έχοντας κινηματογραφήσει μια ταινία στο Χόλιγουντ με τον Marlo Brando και συμμετέχοντας στο βίντεο κλιπ της μουσικής μπάντας Illya Kuryaki και της Valderramas. Ο Νέλσον πεθαίνει στα 38 χρόνια λόγω καρδιακής ανακοπής.

25- Peter Dinklage (1969)


Αμερικανός ηθοποιός κινηματογράφου, τηλεόρασης και θεάτρου. Έχει συμμετάσχει σε γνωστές ταινίες, όπως Θάνατος σε κηδεία και Τα Χρονικά της Νάρνια: Πρίγκιπας Κασπιανός μεταξύ άλλων. Αλλά το στυλ του οφείλεται στην ερμηνεία του Τρύον Λάνιστερ στη σειρά Παιχνιδιών Θρόνων, που κέρδισε δύο Βραβεία ΕΜΜΥ και ένα Χρυσό Σφαίρα.

26- Tamara de Treaux (1959-1990)

Αμερικανίδα ηθοποιός που άρχισε να εργάζεται σε θέατρα και σχημάτισε το μουσικό της συγκρότημα που την κάλεσε Οι Μελάνες.

Ακούστηκε από τον σκηνοθέτη σκηνοθέτη Steven Spielberg, ο οποίος προσφέρθηκε να εργαστεί στο κινηματογραφικό έργο, μια πρόταση που δέχτηκε η Tamara και αναγνωρίστηκε για συμμετοχή στην ταινία από τον ET.

27- Tony Cox (1958) 

Αμερικανός ηθοποιός που έχει κάνει πολλές ταινίες, φτάνοντας φήμη κατά την ερμηνεία του Ework στην ταινία SΠόλεμοι πίσσας, επεισόδιο VI - επιστροφή των Jedi.

Η φήμη του τον έκανε να είναι μέρος του βίντεο κλιπ του Eminem στο τραγούδι Απλά χάστε το.

28- Verne Troyer (1969) 

Αμερικανός ηθοποιός αναγνωρίζεται για τη συμμετοχή σε ταινίες Ο Χάρι Πότερ και η πέτρα του φιλόσοφου, παίζοντας Griphook και Mini Me στο έπος των ταινιών του Ο Austin Powers.

29 - Warwick Davis (1970) 

Βρετανός ηθοποιός διάσημος για να έχει εργαστεί σε ταινίες Οι πόλεμοι των αστεριών, παίζοντας Ewok ή τον καθηγητή Fillus Flitwick στο έπος των ταινιών του Χάρι Πότερ.

30- Zelda Rubistein (1933-2010)

Αμερικανίδα ηθοποιός γνωστή για την παραγωγή του μέσου Tangina Barrons στις ταινίες του Poltergeist. Αυτό τον ξεκίνησε για τη φήμη του, τον έβαλε να κινηματογραφήσει περισσότερες ταινίες, πάντα με παρόμοιο ρόλο με εκείνο που έγινε εκείνη τη στιγμή.

Send this to a friend