• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 03:58

Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

(ΒΙΝΤΕΟ) Οταν το πλήθος φώναζε στον Κουτσόγιωργα "να γυρίσει ο αρχηγός"! Η απίστευτη ΔΕΘ του 1988 με απόντα τον Ανδρέα!

Είναι Σεπτέμβριος του 1988 και η απουσία του ασθενούς Ανδρέα ο οποίος βρισκόταν στο Χέρφιλντ για να εγχειριστεί από τον Γιακουμπ, δημιουργεί μεγάλο ενδοκυβερνητικό πόλεμο. Το διακύβευμα δεν ήταν απλό. Οι γιατροί διαβεβαίωναν τους τότε δελφίνους ότι ο Ανδρέας ακόμα και αν η εγχείριση πάει πολύ καλά, δεν θα έχει πολλά χρόνια ζωής.

Το βήμα λοιπον της ΔΕΘ θα ήταν για τον υπουργό που θα έμπαινε στη θέση του Ανδρέα κάτι σαν πρόκριμα για τη διαδοχή.

Τσοχατζόπουλος, Κουτσόγιωργας, Χαραλαμπόπουλος κ.α ( όχι όλοι με τα ίδια κίνητρα έναντι του Ανδρέα) διαγκωνίζονται για την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στη ΔΕΘ. Τελικά, επιλέγεται το σχήμα της εκπροσώπησης από τους Χαραλαμπόπουλο – Κουτσόγιωργα , με τον Μένιο όμως ως "βασικό παίκτη" που θα κάνει και την καθιερωμένη ομιλία.

Η φιέστα της έναρξης της ΔΕΘ ορίζεται να γίνει στο Παλε ντε Σπορ το οποίο κατακλυζεται από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και μετατρέπεται σε συγκέντρωση του κόμματος.

Το πλήθος όμως δεν ανταποκρίνεται όπως κάποιοι θα περίμεναν . Η απουσία του Ανδρέα προκαλεί τους συγκεντρωμένους που φωνάζει επί ώρα “Να γυρίσει ο αρχηγός”!

Κουτσόγιωργας και Χαραλαμπόπουλος μπαίνουν μαζί στον χώρο της συγκέντρωσης. Ο Μένιος είχε προσπαθήσει να οργανώσει μια προσωπική του αποθέωση κατά την είσοδο αλλά παγώνει όταν εισέρχεται στο Παλε και το πλήθος φωνάζει απλά... "ΑΛΛΑΓΗ".  Στο βίντεο αποτυπώνεται η παγωμάρα του από την μη αναταπόκριση του πλήθους. Πολλά στέλεχη του ΠΑΣΟΚ δεν σηκώνονται καν να τον χαιρετήσουν! Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κακλαμάνης.

Πριν την έναρξη, ο τότε μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ανταποκρίνεται και αυτός στις ιαχές του πλήθους και εύχεται “¨καλή επιστροφή στον Ανδρέα”.

Η πρόβα των επίδοξων διαδόχων δεν πάει τόσο καλά και όλοι παίρνουν το μήνυμα...

Ο Ανδρέας θα είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ακόμα και ως νεκρός "ΕΛ ΣΙΝΤ" !

"Να γυρίσει ο αρχηγός"

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εύχεται στον ασθενή Ανδρέα

Η απίστευτη υποδοχή του Ανδρέα στη ΔΕΘ του 1986

Η είσοδος του Μένιου και του Χαραλαμπόπουλου στη ΔΕΘ - Η ψύχρα του Κακλαμάνη

Send this to a friend