• Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου
  • 18:26

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

O γάμος της Λαμπέτη με τον Αμερικανό συγγραφέα- Υιοθέτησαν την Ελίζα που αναγκάστηκε να την επιστρέψει στους φυσικούς γονείς της

Στη φωτογραφία απεικονίζεται η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της, τον Αμερικανό συγγραφέα Φρέντερικ Γουεϊκμαν.

Η ηθοποιός είχε ήδη κάνει έναν γάμο με τον Μάριο Πλωρίτη και μόλις είχε χωρίσει από τον έρωτα της ζωής της, τον Δημήτρη Χορν.

Όταν γνώρισε τον Αμερικανό συγγραφέα εγκατέλειψε την υποκριτική για να τον παντρευτεί και μετακόμισε στην Αμερική. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1960 και αποφάσισαν να ζήσουν μαζί στη Νέα Υόρκη. Ο Γουέϊκμαν της είχε αγοράσει ένα σπίτι στο Ριβερντεϊλ με θέα ολόκληρο το Μανχάτταν. Η Έλλη Λαμπέτη παρέμεινε στην Αμερική έναν χρόνο. Αυτό ήταν το διάστημα που κατάφερε να μείνει μακριά από το πάθος της, την υποκριτική. Η ζωή της στην Αμερική δεν την ευχαριστούσε.

Επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε την πετυχημένη της καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Δημιούργησε τον δικό της θίασο και ανέβασε δικές της παραστάσεις. Παράλληλα έκαναν μια προσπάθεια να υιοθετήσουν ένα παιδί την Ελίζα, όμως τότε η ηθοποιός μπλέχτηκε σε μια δαιδαλώδη δικαστική περιπέτεια.  Έπειτα από 4 χρόνια οι φυσικοί γονείς της Ελίζας διεκδίκησαν το παιδί και τελικά το δικαστήριο την ανάγκασε να επιστρέψει την Ελίζα στους βιολογικούς της γονείς.

Η απώλεια της Ελίζας βύθισε την Έλλη Λαμπέτη στην κατάθλιψη. Παράλληλα ο καρκίνος που είχε καταφέρει να νικήσει το 1969 έκανε την επανεμφάνιση του και έκανε μεταστάσεις. Με τον Γουέικμαν ήταν αρκετά χρόνια σε διάσταση και χώρισαν οριστικά το 1976, 16 χρόνια μετά τον γάμο τους. Λέγεται ότι ο Γουέικμαν ήταν ο μοναδικός σύντροφος της που την αγάπησε βαθιά και προσπάθησε να την κάνει ευτυχισμένη...

Send this to a friend