• Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου
  • 23:14

Αθήνα

22 oC

αίθριος καιρός

Ο γηραιότερος Ινδιάνος που υποτίθεται πως έζησε για 137 χρόνια! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο υπερήλικας Τζον Σμιθ, γνωστός και ως «Λευκός Λύκος», ο γηραιότερος γηγενής Αμερικανός που φέρεται να έζησε από το 1785 μέχρι το 1922.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο υπερήλικας Τζον Σμιθ, γνωστός και ως «Λευκός Λύκος», ο γηραιότερος γηγενής Αμερικανός που φέρεται να έζησε από το 1785 μέχρι το 1922.

Η όψη του είναι συγκλονιστική. Τα μαλλιά του είναι λευκά, και στο πρόσωπο του φαίνονται χαραγμένες οι βαθιές ρυτίδες που μαρτυρούν ότι έζησε μια μεγάλη ζωή. Η ηλικία του έχει αποτελέσει σημείο διενέξεων κατά καιρούς, καθώς θεωρείται απίστευτο να έζησε 137 χρόνια. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, η όψη του πήρε αυτή τη μορφή λόγω μιας ασθένειας και όχι λόγω γήρατος.

Σύμφωνα με τη Βίκιπαιδεια ο Τζον Σμιθ έζησε έναν αιώνα. Ανήκε στην ινδιάνικη φυλή Chippewa και οι Αμερικανοί τον γνώριζαν ως τον "Γέρο Ινδιάνο". O Tζον Σμιθ είχε μια μεγάλη και περιπετειώδη ζωή. Παντρεύτηκε 8 γυναίκες όμως δεν απέκτησε παιδιά. Του άρεσε το ψάρεμα, η ιππασία και έζησε στη Μινεσότα μέχρι το τέλος της ζωής του. Οι ιστορίες για την ηλικία του προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών φωτογράφων που τον απαθανάτισαν σε διάφορες πόζες. Μάλιστα, ο ίδιος πουλούσε τις φωτογραφίες του σε επιβάτες των τρένων και είχε γίνει διάσημος.

Ο Paul Buffalo που τον είχε συναντήσει όταν ήταν παιδί, είχε αναφέρει ότι τον είχε ακούσει να λέει ότι ήταν 10 χρονών όταν οι Λεοντίδες, οι περίφημες βροχές διαττόντων έπεσαν τον Νοέμβριο του 1833. Αν και οι πληροφορίες για την ηλικία του είναι διφορούμενες, η όψη του μαρτυρά ότι έζησε μια μακρά ζωή.

Δείτε φωτογραφίες του:

Chief John Smith, 131 Years Old


Send this to a friend