Αθήνα

10 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Ο παππούς από το «Eίσαι το ταίρι μου» πολέμησε στο Αλβανικό Μέτωπο και συνελήφθη από τους Γερμανούς - Η σπουδαία καριέρα στο θέατρο

Τον θυμόμαστε από τον ρόλο του παππού, ο οποίος έλεγε ξεκαρδιστικές ατάκες στη Στέλλα στην πετυχημένη σειρά του Mega “Είσαι το ταίρι μου”.

Τον θυμόμαστε από τον ρόλο του παππού, ο οποίος έλεγε ξεκαρδιστικές ατάκες στη Στέλλα στην πετυχημένη σειρά του Mega “Είσαι το ταίρι μου”.

Ενσάρκωνε τον παππού Νίκο, ο οποίος γνώριζε όλο όσα συνέβαιναν στο σπίτι και έλεγε επικές ατάκες στα μέλη της οικογένειας. Ο λόγος για τον ηθοποιό Βασίλη Ανδρεόπουλο, ο οποίος το 2002 που γυρίστηκε η σειρά, είχε ήδη μια πετυχημένη καριέρα στον κινηματογράφο και στο θέατρο.

Μεταξύ άλλων ενσάρκωσε τον εφοπλιστή στην ταινία «Εκείνο το καλοκαίρι», τον Τζίμη Παλούκα στην ταινία «Θου-Βου φαλακρός Πράκτωρ επιχείρηση γης μαδιάμ»,  τον Παναγιώτη Αργυρόπουλο στην ταινία "Θέμα Συνειδήσεως" και τον Ανδρέα Ματθαίου στην ταινία "Οι αμαρτωλοί".

Είχε γεννηθεί το 1923 στον Πλάτανο Αιγιαλείας στην Ακράτα και στα 17 του χρόνια πολέμησε από την πρώτη γραμμή του Αλβανικού Μετώπου τους Ιταλούς. Κατά τη διάρκεια της κατοχής συνελήφθη από τους κατακτητές, δραπέτευσε και στη συνέχεια φυλακίστηκε από τους Γερμανούς στις φυλακές Αβέρωφ. Ανέπτυξε πλούσια αντιστασιακή δράση μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και όταν έληξε ο πόλεμος αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη, το θέατρο.

Από την ταινία "Παλληκάρια της παντρειάς" . Ο Βασίλης Ανδρεόπουλος δεξιά στη φωτογραφία Πηγή: Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Αρκετά χρόνια αργότερα, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο σε ηλικία 33 ετών στην ταινία «Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες».  Εκτός από την υποκριτική, διέπρεψε και ως θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός. Έγραψε σπουδαία θεατρικά έργα και σενάρια για τον κινηματογράφο, ίδρυσε θιάσους ενώ είχε εργαστεί και ως ραδιοφωνικός παραγωγός.

Η τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν το 2004 στην ταινία "Αγάπη στα 16". Μέχρι το τέλος της ζωής του ζούσε μια ήσυχη ζωή στο πλευρό της οικογένειας του. Ο ταλαντούχος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 15 Αυγούστου του 2011 σε ηλικία 88 ετών.

Δείτε σκηνή από τη σειρά "Είσαι το ταίρι μου": 

Επιμέλεια: Άννα Καρατάσιου

Send this to a friend