Αθήνα

 

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

kokkalis 280324
Τα λόγια αγάπης του Πέτρου Κόκκαλη για τη Δήμητρα Ματσούκα

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ

«Εντυπωσιακό», «απίστευτο», «μοναδικό», «μαγευτικό»: Όταν ο διεθνής Τύπος εκθείαζε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

Ο διεθνής Τύπος παρουσίαζε με εγκωμιαστικά σχόλια τη μεγάλη διοργάνωση.

«Εντυπωσιακό», «απίστευτο», «μοναδικό», «μαγευτικό» « θεαματικό», «μεγαλοπρεπές», «διαφορετικό» είναι μερικοί από τους επιθετικούς προσδιορισμούς που κοσμούσαν τα πρωτοσέλιδα των ξένων εφημερίδων, αλλά και τις ιστοσελίδες των τηλεοπτικών δικτύων, ενώ η «Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν» μίλησε για τρανή επιτυχία.

Μέσα από εικόνες, παιγνίδια φωτιάς και ήχου, γεμάτα αποχρώσεις και συγκίνηση, μέσα από την ιστορία του λίκνου της δυτικής σκέψης, της αρχαίας και της σύγχρονης Ελλάδας, μέσα από μια θεαματική γιορτή που τραγουδούσε, χόρευε, έπλεε και πετούσε, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας επέστρεψαν στην κοιτίδα τους, διαγράφοντας με μια μονοκονδυλιά όλα τα αρνητικά, επικριτικά σχόλια των τελευταίων ετών. Ακόμη και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CΝπου στο τελευταίο του ρεπορτάζ πριν από την τελετή έναρξης προκλητικά προέβαλε το θέμα του ντόπινγκ και του κατασκευαστικού «άγους», λύγισε, σημειώνοντας: «H λάμψη της τελετής έναρξης έσβησε τια αναμνήσεις των καθυστερήσεων στα ολυμπιακά έργα και κάθε σκέψη γύρω από τα σκάνδαλα των αναβολικών», έγραψε σαν σήμερα, στις 13 Αυγούστου του 2004 η “Καθημερινή”.

ΤΗΕ NEW YORK ΤΙΜΕS

Κάτω από την εξαίσια, τη μοναδική στέγη Καλατράβα, με τα εκπληκτικά της πτερύγια και τον πανέμορφο σκελετό της, το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας μεταμορφώθηκε προχθές το βράδυ σ’ ένα ιαματικό κέντρο για τη θεραπεία της ελληνικής κουλτούρας της καταδίωξης!

Το δροσερό καλοκαιρινό αεράκι και το φως από τους χιλιάδες φακούς των θεατών συνέθεσαν το σκηνικό της οπτικής παρουσίασης του ταξιδιού της Ελλάδος. Μιας παρουσίασης που αφετηρία είχε τους μυθικούς χρόνους και τερματισμό το σήμερα και συνοψίστηκε σε μια αφοπλιστική τελετή έναρξης που εληξε δίχως να εξελιχθεί σε εθνικιστική τυμπανοκρουσία ή μονόλογο αυτολύπησης.

Ηταν η ευκαιρία των Ελλήνων να εγκαταλείψουν τον Οιδίποδα και να περιορίσουν τις «επιθυμίες» του Σοφοκλή που κρύβουν μέσα τους και να ξεχάσουν για λίγο την τραγωδία που έπεται. Γιατί η καταστροφή θα έρθει, μολονότι η ΔΟΕ αποφάσισε να αναβάλει την απόφασή της για την περίεργη υπόθεση του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου. Οι Ελληνες, που είθισται να τυρρανούν με χαρακτηριστική ευκολία τις ψυχές τους, υπέστησαν ένα ισχυρό πλήγμα όταν έμαθαν ότι οι δύο εθνικοί τους ήρωες δεν προσήλθαν σε έλεγχο ντόπινιγκ. Οταν δε ενημερώθηκαν για το ατύχημά τους και τη μεταφορά τους σε νοσοκομείο, πολλοί κατέρρευσαν. Ακόμα και της ελληνικής ψυχής οι αντοχές έχουν όρια. «Μας κυνηγάνε οι προαιώνοι εχθροί μας», υποστήριξε με τρεμάμενη φωνή ένας οδηγός ταξί. Λίγο αργότερα, Ελληνας δημοσιογράφος ρωτούσε αξιωματούχο της επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων των ΗΠΑ αν η υπόθεση αποτελεί «μέρος της αμερικανικής συνωμοσίας εις βάρος της Ελλάδας». «Πείτε μας την αλήθεια», βροντοφώναζε ανήμερα της τελετής πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας.

Χθες το βράδυ, όμως, εντός του «θεραπευτικού» κύκλου που σχηματίστηκε στο OAKA, τα λόγια της κ. Αγγελοπούλου έμοιαζαν αληθινά. «Αυτή είναι η νέα Ελλάδα». Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, το κοινό κάθε άλλο παρά αποδοκίμασε την αμερικανική αποστολή, η οποία εισήλθε κατηφής στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ελληνες υποδέχθηκαν την ομάδα των ΗΠΑ με ενα ευγενικό χειροκρότημα, αλλά κράτησαν τις ζητωκραυγές για τους δικούς τους ανθρώπους. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, που κρατούσαν κλάδους ελιάς, έγιναν δεκτά με περηφάνια και πάθος. Οι Ελληνες ένιωθαν ευτυχισμένοι με την εκπληκτική τελετή έναρξης που διοργάνωσαν και περήφανοι που βρέθηκαν έστω και για λίγο στο επίκεντρο της προσοχής του πλανήτη. Για μια φορά, έστω, παραμέρισαν τους δαίμονές τους.

ΤΗΕ GURDIAN

H μαγευτική, κατά γενική ομολογία, τελέτη έναρξης, ωστόσο, δεν άγγιξε τις βρετανικές εφημερίδες, οι όποιες προτίμησαν να προβάλουν την υπόθεση του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου. «H αναμονή έληξε, αλλά για τους διογρανωτές το ολυμπιακό πνεύμα έχει ήδη σπάσει», αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα, The Guardian. Δεν λείπουν, βέβαια, τα θετικά σχόλια για την τελετή. «Συνδυάζοντας χάρη και θέαμα και κάνοντας το πολύπλοκο να μοιάζει απλό, η παραγωγή ήταν τόσο ευφάνταστη και άμεση, προσδίδοντας κύρος στην έννοια της τελετής έναρξης», σημειώνει η ίδια εφημερίδα.

ΤΗΕ LΟΝDΟΤΙΜΕS

Οι Times του Λονδίνου κυκλοφορούν με τίτλο «Από την τραγωδία στον θρίαμβο», εξαίροντας τους διοργανωτές της τελετής.

ΤΗΕ ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ

«Μπορεί η χθεσινή να ήταν η πιο όμορφη τελετή έναρξης όλων των εποχών, αλλά ο εφιάλτης παραμένει εφιάλτης». «Οι Αγώνες θα αρχίσουν και δεν αποκλείεται να είναι εξίσου άψογοι όσο και η χθεσινή τελετή, αλλά θα διεξαχθούν υπό τη σκιά της θλίψης των Ελλήνων για την εξέλιξη της υπόθεσης των δύο πρωταθλητών τους, Κεντέρη και Θάνου», υπογραμμίζει η Independent.

DER SΡΙΕGΕL

«Το Ολυμπιακό Φως καίει από χθες στο Στάδιο της Αθήνας, όπου 72.000 θεατές παρακολούθησαν ένα εκθαμβωτικό υπερθέαμα, εμπνευσμένο από την ελληνική ιστορία και πλαισιωμένο από την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, ένα θέαμα των εκπλήξεων που έκοβε την ανάσα. Το κοινό έζησε γοητευτικές στιγμές, το θέαμα περιελάμβανε, εκτός από τη φωτεινή πανδαισία από τις 1.838 πηγές φωτός, 2.500 κοστούμια και τη χορογραφία που έγινε γέφυρα ανάμεσα στην αρχαιότητα και τη σύγχρονη εποχή.

SUDDΕUΤSCΗΕ ZEITUNG

«H φλόγα άναψε, οι Αγώνες άρχισαν. Με μια τελετή λουσμένη στα χρώματα έγινε η έναρξη της 28ης Ολυμπιάδας στην Αθήνα. H επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέτειρα τους γιορτάσθηκε με φλογερό τρόπο στο καινούργιο στάδιο. Ωρες πριν από την έναρξη της τελετής, οι δρόμοι της Αθήνας άδειασαν, ο κόσμος μαζεύτηκε μπροστά στις τηλεοράσεις ή ήδη γιόρταζε στο στάδιο. Ενα είναι βέβαιο, οι Ελληνες αδιαφορώντας για τις έριδες για το ντόπινγκ, άφησαν τη χαρά τους για τους Αγώνες να ξεσπάσει. Διότι είναι οι «δικοί τους Αγώνες», η τελετή έναρξης στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία περί αυτού.

FRΑΝΤFURΤΕR ΑLLGΕΜΕΙΝΕ

«Ολυμπιακοί Αγώνες, καλώς ήλθατε στο σπίτι σας». Με μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή αναδρομή στην ελληνική ιστορία η Αθήνα γιόρτασε την επιστροφή της Ολυμπιάδας στις ρίζες της. Πριν από την παρέλαση των αθλητών οι 74.000 θεατές, ηγέτες κρατών και επίσημοι, μεταξύ αυτών ο Γερμανός πρόεδρος Χορστ Κέλερ και η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, παρακολούθησαν ένα θέαμα που έκοβε την ανάσα. Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή η ιρακινή αντιπροσωπεία, μάλλον χλιαρά η ισχυρότερη αριθμητικά ομάδα των ΗΠΑ. Και στις 10.46 ο πρόεδρος Στεφανόπουλος κήρυξε επισήμως την έναρξη της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης του κόσμου.

LΕ FΙGΑRΟ

Εξαίσια υπήρξε η τελετή έναρξης στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, προβάλλοντας αριστοτεχνικά την ιστορία της χώρας, πριν από την παραδοσιακή παρέλαση των αθλητών. H 28η Ολυμπιάδα άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς. Τα περίπλοκα τεχνικά επιτεύγματα της τελετής έναρξης αποδεικνύουν την ικανότητα των διοργανωτών της. H τελετή έδωσε την ευκαιρία για αναδρομή στην ελληνική ιστορία, εστιασμένη γύρω από τα πρωταρχικά στοιχεία της φύσης: αέρα, νερό και φωτιά. Το θέαμα ήταν μεγαλειώδες. Οπως γίνεται συχνά, η τελετή στάθηκε αφορμή για μετάδοση μηνυμάτων ειρήνης και κινήσεων συμβολισμού: γιγάντια ελιά, τοποθετημένη στο κέντρο του σταδίου, η αφγανική αντιπροσωπεία καθοδηγούμενη από γυναίκα σημαιοφόρο, η ιρακινή αντοπροσωπεία που εξασφάλισε τις επευφημίες του κοινού.

Η Ισλανδή τραγουδίστρια Μπιόρκ μάγεψε τους θεατές με τις ιδιαίτερες μελωδίες της, ενώ το κοινό έδειξε να απολαμβάνει το χαιρετισμό των Ρώσων κοσμοναυτών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού σε τροχιά γύρω από τη Γη.

ΕL MUNDO

H αρχαία Ελλάδα πέρασε από το κόσκινο του 21ου αιώνα. H τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας έδωσε το βάρος στην παράδοση για την επιστροφή των Αγώνων στο λίκνο του Ολυμπισμού. Ηταν μια κομψά σκηνοθετημένη τελετή, γεμάτη σύμβολα, στην οποία εντάχθηκε η παρέλαση 202 αντιπροσωπειών, οι αθλητές των οποίων παρήλασαν μπροστά από 75.000 θεατές του Ολυμπιακού Σταδίου. Τέσσερις ώρες που διάρκεσε η τελετή ήταν πολλές όμως τα πρώτα τρία τέταρτα αλλά και τα τελευταία λεπτά του θεάματος με την Αφή της Φλόγας ήταν αρκετά για να αποτυπώσουν με εικόνες, με παιχνίδια φωτός και ήχου, γεμάτα αποχρώσεις και συγκίνηση, την ιστορία του λίκνου της δυτικής σκέψης, της αρχαίας και της σύγχρονης Ελλάδας, κατά την επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στον τόπο τους.

Η εντυπωσιακή τελετή, οι καλύτερες στιγμές της οποίας ήταν το αρχικό κομμάτι και η πρωτοποριακή Αφή της Φλόγας στο τέλος, πλαισίωσαν με καταπληκτικό τρόπο τις ομιλίες και την ατελείωτη παρέλαση των 202 αντιπροσωπειών, υπό το ασύγκριτο στέγαστρο που φέρει τη σφραγίδα του Σαντιάγο Καλατράβα. Στο τέλος, ο Ελληνας ιστιοπλόος Νίκος Κακλαμανάκης -χρυσό μετάλλιο της στην Ατλάντα το 1996 και τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητής- ήταν τελικώς ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος όταν όλοι στοιχημάτιζαν ότι στη θέση του θα βρισκόταν ο μπασκετμπολιστας Νίκος Γκάλης, μετά τη σουρεαλιστική περίπτωση του Κεντέρη.

Η κλασική Ελλάδα βυθίστηκε αρμονικά στη σύγχρονη Ελλάδα χάρη στη υψηλή τεχνολογία στο πλαίσιο μιας εντυπωσιακής σκηνογραφίας όπου συμμετείχαν 4.000 άνθρωποι και άφθονο τεχνολογικό υλικό που χρησιμοπιήθηκε με εμπνευσμένο τρόπο. H Ελλάδα θυμήθηκε το παρελθόν της, αγκάλιασε το παρόν της, ξέχασε την ιλαροτραγωδία του Κεντέρη, στη θέα ενός εννιάχρονου παιδιού στο συμβολικό ταξίδι του στο Αιγαίο. H τεχνητή λίμνη του σταδίου που τόνισε τον συμβολισμό της θάλασσας σε συνδυασμό με χιλιάδες φαναράκια και κουδουνίσματα στις κερκίδες, έκαναν τους 70.000 θεατές να ονειρευτούν. O έρωτας με τον θεό του Ερωτα και ένα ζευγάρι που αγκαλιαζόταν πάνω από το νερό πρόσθεσε μια δόση πρωτοτυπίας στη σύνοψη της αρχαιοελληνικής ιστορίας με τους μύθους και τους θεούς της. Το λίκνο της τέχνης παρήλασε μπροστά στους μαγεμένους θεατές: ο Μινώταυρος της Κρήτης, το θέατρο της κλασικής Ελλάδας, οι Καρυάτιδες, οι ζωφόροι του Φειδία, το θέατρο της Επιδαύρου, η ελιά ως σύμβολο της Μεσογείου.

Σε έναν καλλιτεχνικό κολοφώνα, η παραδοσιακή Ελλάδα συναντήθηκε με τη σύγχρονη στο πρόσωπο μιας εγκύου γυναίκας που συμβόλιζε την καινούργια ζωή.

ΑΒC: H Ολυμπιακή Φλόγα κατέβηκε χθες από την Ακρόπολη και ήδη καίει στον βωμό στο Μαρούσι. Το φως της φώτισε τη νύχτα της Αθήνας στο τέλος της εντυπωσιακής τελετής έναρξης των Αγώνων. Πάνω από τρεις ώρες χρωμάτων, μουσικής και αλληγορίας, αλλά και μιας ωραίας φουτουριστικής ματιάς στο παρελθόν της κλασικής Ελλάδας, των ηρώων και των θεών. Την Ελλάδα των Ολυμπιάδων. Την τελετή, στην οποία συμμετείχαν 2.428 εθελοντές, παρακολούθησαν 72.000 θεατές. Ορισμένες εικόνες της τελετής θα μας μείνουν πραγματικά αξέχαστες: οι φλεγόμενοι ολυμπιακοί κύκλοι, το αγοράκι με την ελληνική σημαία στην πλώρη ενός χάρτινου καραβιού, η διάσπαση, στον αέρα, του κυκλαδικού ειδωλίου από το οποίο αναδύθηκε το σώμα ενός Κούρου, το φως που έλαμπε στην κοιλιά μιας εγκύου γυναίκας, που συμβόλιζε τη ζωή.

Η επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στον τόπο που τους γέννησε γιορτάστηκε όπως απαιτούσε η περίσταση. Οι 600 ώρες δοκιμών απέφεραν καρπούς και η τελετή, το περιεχόμενο της οποίας κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό μέχρι χτες, ξεπέρασε τις προσδοκίες. H τελετή παρουσιάστηκε με τέλειο τρόπο, διάρκεσε όσο ακριβώς έπρεπε και ήταν ένα μείγμα απλότητας, πρωτοτυπίας και δεξιοτεχνίας. Το νερό που κάλυψε το Ολυμπιακό Στάδιο, δημιουργώντας μια κρυστάλλινη λίμνη, ήταν η βάση του θεάματος που άρχισε υπό τον ρυθμό των τυμπάνων, μέσα στο σκοτεινό στάδιο, στις κερκίδες του οποίου έλαμπαν χιλιάδες φωτάκια. Οπως ήταν αναμενόμενο, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ήταν γεμάτη αναφορές στην αρχαία Ελλάδα, στο πλαίσιο όμως μιας πρωτοποριακής σκηνογραφίας άξιας ενός λαού που ξέρει να εκσυγχρονίζεται.

ΒΒC: Ιδιαίτερα κολακευτικά ήταν τα σχόλια του βρετανικού τηλεοπτικού, BBC, για τη μεγαλειώδη τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Με τίτλο, «H 28η Ολυμπιάδα άρχισε με φαντασμαγορικό τρόπο», το βρετανικό δίκτυο παραθέτει λεπτομερή περιγραφή της τελετής έναρξης και στέκεται στην έκκληση του Ζακ Ρογκ προς τους αθλητές για «καθαρούς» Αγώνες. «Οι Αθηναίοι έδειξαν τον ενθουσιασμό τους για την επιστροφή των Αγώνων στη χώρα όπου γεννήθηκαν και καταχειροκρότησαν τους συντελεστές της θεατρικής αναδρομής στο παρελθόν, αλλά και τους αθλητές».

CΝΝ: Στο ίδιο μήκος κύματος το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, CNN, κάνει λόγο για «την επιστροφή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη που τους γέννησε πριν από εκατόν οκτώ χρόνια». «H λάμψη της τελετής έσβησε όλες τις αναμνήσεις των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των έργων και κάθε σκέψη γύρω από τα σκάνδαλα ντόπινγκ», ανέφερε ο ανταποκριτής του CΝστην ελληνική πρωτεύουσα.

Γαλλικό πρακτορείο: H Αθήνα προσέφερε μια χαρμόσυνη επίδειξη της ιστορίας, της αγάπης και της ελπίδας σε μια εντυπωσιακά επιτυχημένη τελετή έναρξης των 28ών Ολυμπιακών Αγώνων, υμνώντας τις πιο μεγαλειώδεις πλευρές της ανθρωπότητας και παραμερίζοντας, προσωρινώς, την ύπαρξη της τρομοκρατίας. Ενώ ο κόσμος έχει διχαστεί μέσα σε τρία έτη συγκρούσεων και πολέμων, οι ρίζες του δυτικού πολιτισμού επέστρεψαν συμβολικά στη γενέτειρά τους, ενώπιον ενός παγκόσμιου τηλεοπτικού κοινού δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Η αναπαράσταση του θεού Ερωτα, του Κένταυρου και των Ελλήνων φιλοσόφων σκιαγράφησαν μια πλούσια εικόνα της ελληνιστικής ιστορίας. Αντιπροσωπεύοντας την πηγή της ζωής, το γήπεδο του σταδίου μεταμορφώθηκε σε μια «θάλασσα» 2,16 εκατομμυρίων λίτρων νερού, ενώ το μικρό παιδί στο καραβάκι συμβόλιζε την Ελλάδα, μια μικρή χώρα με μεγάλες ιδέες. Κάτω από ένα δέντρο ελιάς, το παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης, ο πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος κήρυξε την έναρξη των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων μετά την πάροδο 108 ετών. Το 1896 αναβιώθησαν στην Ελλάδα για να επιστρέψουν, σήμερα, στη γενέτειρά τους. Σε ένα κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο, οι 70.000 θεατές «γεύτηκαν» από κοντά μια χορογραφία που αναβίωνε αριστοτεχνικά την πλούσια ιστορία της Ελλάδας. Ζωντανές φιγούρες εμπνευσμένες από τοιχογραφίες, γλυπτά, μωσαϊκά και πίνακες της αρχαιοελληνικού και νεοελληνικού πολιτισμού παρέλασαν ενώπιον της υφηλίου.

Η συμμετοχή της Ισλανδής τραγουδίστριας Μπιόρκ με ένα φόρεμα που σκέπαζε το στάδιο συμβόλιζε την «μητέρα της ανθρωπότητας» και η μετάδοση ηχογραφημένου μηνύματος αστροναυτών από το Διάστημα ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο την ιδέα της παγκόσμιας ενότητας.

Γερμανικό Πρακτορείο: H Αθήνα μάγεψε με την τελετή έναρξης, με το αλληγορικό ταξίδι του Δημήτρη Παπαϊωάννου στις διαφορετικές ιστορικές εποχές, από την αρχαιότητα μέχρι τον 21ο αιώνα. H θεαματική έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, που επέστρεψαν στην πατρίδα τους ύστερα από 108 χρόνια, σφραγίστηκε από τον ενθουσιασμό 72.000 θεατών.

Ροή Ειδήσεων

screenshot 25

29/03/2024 | 15:10

Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εκτός τηλεόρασης»

29/03/2024 | 15:04

Στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα ο Ανδρουλάκης για τις συνομιλίες το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών

29/03/2024 | 14:55

Φαίη Σκορδά: «Εγώ δεν είμαι αφεντικό, σας έχω συνεργάτες»
dsasadsa 1 252863 361535 type13262

29/03/2024 | 14:36

Ικανοποιημένος και ανακουφισμένος ο Μάνος Δασκαλάκης μετά τα ισόβια της Πισπιρίγκου – «Δικαίωση της μνήμης της Τζωρτζίνας»

29/03/2024 | 14:27

Αλέξης Γεωργούλης: Η πρώτη συνέντευξη μετά τις καταγγελίες – Τι αποκαλύπτει στη Δανάη Μπάρκα

29/03/2024 | 14:23

Το επικό σαρδάμ στην ορκωμοσία Κασσελάκη: «Όλα τα στρέμματα είναι βλαμμένα»
screenshot 20

29/03/2024 | 14:00

Ο Δημήτρης Κόκοτας υπεβλήθη σε αξονική εγκεφάλου: Σε λίγη ώρα θα προσπαθήσουν να τον “ξυπνήσουν” οι γιατροί

29/03/2024 | 13:51

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη αντίδρασή της μετά την εκφώνηση της απόφασης – «Έχω ήδη ασκήσει έφεση»

29/03/2024 | 13:30

Σταμάτης Μαλέλης: Το χειρότερο που υπάρχει και μπορεί να ρίξει τους ανθρώπους στην κατάθλιψη είναι η ματαιοδοξία
screenshot 17

29/03/2024 | 13:14

«Χαμός» με Πέτρο Τατσόπουλο-Ανδρέα Καραγιάννη στην Καινούργιου: «Με διακόπτει, σκ@σε» – «Βρίζεις την αγία φλόγα της Παναγίας. Είναι ντροπή»

29/03/2024 | 13:05

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Πρόκειται για μεγάλη δικαστική πλάνη – Γιατί δεν ζητήσαμε ελαφρυντικά

29/03/2024 | 12:33

Sin Boy: Άγριος ξυλοδαρμός ενώ έκανε live στο Instagram
pispirigkou2352

29/03/2024 | 12:26

Ομόφωνα ισόβια η Ρούλα Πισπιρίγκου που κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

29/03/2024 | 12:23

Ελένη Μενεγάκη: Γενέθλια για την κόρη της, Μαρίνα Παντζοπούλου – Η τρυφερή φωτογραφία τους

29/03/2024 | 12:08

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια» – Οι πρώτες δηλώσεις μετά τo έμφραγμα
seferis 280324
Γιώργος Σεφέρης: Η ιστορική δήλωση στο BBC κατά της Χούντας – «Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει»
spyros louis 260324
Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος
elliniki epanastasi 220324
Ελληνική Επανάσταση 1821 – Οι ήρωες και οι καθοριστικές μάχες
mpax 210324
Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ: Ο στυλοβάτης της Δυτικής Μουσικής
elenimpoukoura altamoura 190324
Ελένη Μπούκουρα – Αλταμούρα: Η πρώτη ελληνίδα ζωγράφος
giannis markopoulos 180324
Γιάννης Μαρκόπουλος: Ο συνθέτης της επιστροφής στις ρίζες