Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Όταν ο Καραμανλής αποχωρούσε από την Προεδρία της Δημοκρατίας - Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον ελληνικό λαό (ΒΙΝΤΕΟ)

Το 1995 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποχώρησε από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον διαδέχτηκε ο Κωστής Στεφανόπουλος.

Το 1995 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποχώρησε από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον διαδέχτηκε ο Κωστής Στεφανόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εξελέγη πρώτη φορά Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Μάιο του 1980 ενώ ήταν ακόμη πρωθυπουργός. Αφού εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον διαδέχθηκε στην πρωθυπουργία ο Γεώργιος Ράλλης. Η πρώτη θητεία του Κ. Καραμανλή στην προεδρία της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε με την πρόωρη παραίτησή του στις 10 Μαρτίου του 1985.

Η δεύτερη θητεία του στο ύπατο αξίωμα της δημοκρατίας ξεκίνησε την άνοιξη του 1990 και διήρκεσε μέχρι το 1995. Λίγο μετά την τυπική υποβολή της παραίτησής του στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κάλεσε τους δημοσιογράφους στο γραφείο του και προέβη σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση.

"Να μεταφέρετε στον ελληνικό λαό την αγάπη μου. Κι αυτό το εννοώ. Όπως επίσης την ευγνωμοσύνη μου γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να ανταποκριθώ στην αποστολή που από νέος έταξα στον εαυτό μου.Να ταυτίσω τη ζωή μου με τη δική σας ζωή, τη ζωή του λαού. Επίσης να μεταφέρετε τις ευχές μου για ένα μέλλον ευτυχές, με ασφάλεια και πρόοδο".

Ένας δημοσιογράφος του υπενθύμισε ότι είναι η δεύτερη φορά που αποχωρεί από το προεδρικό μέγαρο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να συμπληρώνει με νόημα "Με διαφορετικές συνθήκες". Το 1985 είχε υποβάλει πρόωρη παραίτηση λίγους μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του επειδή ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ανακοινώσει ότι δε θα υποστήριζε την επανεκλογή του.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συγκινημένος αποχαιρέτησε τους εργαζόμενους της προεδρίας της Δημοκρατίας, οι οποίοι του απάντησαν με ένα θερμό χειροκρότημα.

Δείτε το βίντεο:

Send this to a friend