Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η πανέμορφη «χορεύτρια» του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που έπαιζε στο πλευρό της Βλαχοπούλου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ήταν η πιστή υπηρέτρια της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία «Μια τρελή… τρελή… σαραντάρα» και  ερμήνευσε το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα και του Αλέκου Σακελλάριου «Τον χειμώνα δεν τον θέλω», στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο». 

Ήταν η πιστή υπηρέτρια της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία «Μια τρελή… τρελή… σαραντάρα» και  ερμήνευσε το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα και του Αλέκου Σακελλάριου «Τον χειμώνα δεν τον θέλω», στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο». 

Ήταν μια από τις ομορφότερες ηθοποιούς του κινηματογράφου, που όμως δεν έγινε ευρέως γνωστή, καθώς αναλάμβανε μικρούς ρόλους. Συνήθως έπαιζε τη χορεύτρια ή ρόλους υπηρέτριας. Το επίσημο site της Finos Film αναφέρει ότι πήρε μέρος στις ταινίες "Οι θαλασσιές οι χάντρες" ως μέλος του γυναικείου συγκροτήματος της Ζωής Λάσκαρη και "Γυμνοί στον δρόμο", όπου ενσάρκωσε τη γειτόνισσα του Νίκου Κούρκουλου.

Η καριέρα της αγαπημένης ηθοποιού χωρίζεται σε δύο περιόδους. Τη δεκαετία του ΄60, που πήρε μέρος σε κινηματογραφικές παραγωγές με το όνομα Πόπη Γιαμαρέλου και στη δεκαετία του '70 που άλλαξε όνομα της και εμφανιζόταν πλέον ως Πόπη Μαρέλλι.

Η πρώτη της συμμετοχή στον κινηματογράφο έγινε το 1963 , όταν έπαιξε τη δημαρχοπούλα στην ταινία "Ένας ντελικανής". Ήταν η χορεύτρια στις ταινίες "Κορίτσια για φίλημα, "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια", "Ο αδελφός μου ο λόρδος" και "Βίβα Ρένα" .  Επίσης, ήταν εκείνη που τραγουδούσε με νάζι σε πισίνα  ξενοδοχείου στο Λαγονήσι το τραγούδι "Τον Χειμώνα δεν τον θέλω". Πήρε μέρος σε πολλά μιούζικαλ του Δαλιανίδη και τη δεκαετία του '70 έπαιξε στις ταινίες "Ζητείται επειγόντως γαμπρός", "Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση " και "Εφοπλιστής με το ζόρι". Μια από τις τελευταίες της εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη ήταν το 1980,  στην ταινία "Γεύση από Ελλάδα" του σκηνοθέτη Γιώργου Λαζαρίδη στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Παράβας, ο Γκιωνάκης και ο Μουστάκας.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έπαιξε στο πλευρό όλων των μεγάλων ηθοποιών του θεάτρου και του κινηματογράφου. Αν και δεν έγινε ποτέ πρωταγωνίστρια, έχει μια πλούσια καριέρα και κόσμησε τον ελληνικό κινηματογράφο με την εντυπωσιακή της παρουσία και το ταλέντο της.

Μικρότερη αδερφή της ήταν η Μαίρη Γιαμαρέλου, που επίσης ασχολήθηκε με την υποκριτική.

Φωτογραφίες: greekactor.blogspot.com

Επιμέλεια: Άννα Καρατάσιου

Send this to a friend