Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Τι είχε πει ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος για το Σκοπιανό (BINTEO)

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του ιστορικού και συγγραφέα Σαράντου Καργάκου σε ηλικία 82 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του ιστορικού και συγγραφέα Σαράντου Καργάκου σε ηλικία 82 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο σπουδαίος ιστορικός είχε ασχοληθεί με το Μακεδονικό και σε παλαιότερη του συνέντευξή στη Μαρία Γιαχνάκη και στο iellada.gr είχε εκφράσει τις απόψεις του για να διπλωματικά λάθη της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις για  το όνομα.

"Είμαι ανήσυχος διότι ο ρεαλισμός στο τέλος θα νικήσει. Η Ελλάς και πάλι θα υποχωρήσει, θα δεχθεί τον όρο Νεα Μακεδονία ή Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο δεν πρέπει να υποκύψει. Δυστυχώς υποκύψαμε. Ο όρος FYROM ήταν παγιδευτικός διότι μέσα σε αυτό το μακροσκελές όνομα το μόνο που έμενε ήταν η Μακεδονία και αναγνώριζαν τους Σκοπιανούς ως μακεδόνες.", είχε αναφέρει.

"Οι Σκοπιανοί υπήρξαν ανώτεροι ημών ως λαός και ως ηγεσία. Παρά το γεγονός ότι το 1992 πεινούσαν και όμως έμειναν σταθεροί στις θέσεις τους, διότι μπορεί να ήταν γυμνοσκελής αλλά από διπλωματία ήξεραν».

Μονοπωλούν το όνομα της Μακεδονίας, την ιστορία της Μακεδονίας μας και όποιος μονοπωλήσει το όνομα θα διεκδικήσει μονοπώλειο και για το έδαφος, συνεχίζει ο καθηγητής μιλώντας για τις κινήσεις που κάνουν οι Σκοπιανοί εξηγώντας ότι δεν θα σταματήσουν στο όνομα.

Φοβόμαστε εμείς οι Έλληνες να πούμε ότι η Μακεδονία είναι δική μας ; Γιατί; διερωτάται και αναφέρεται στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στις μεγάλες δυνάμεις που έχουν ως απώτερο σκοπό να να διασπάσουν τα κράτη που έχουν ιστορία και παραδόσεις.

Να μην ξέρει ο λαός την ιστορία του και την παράδοσή του, αυτός είναι ο στόχος τους λέει ο ιστορικός.
Η Ελλάδα είναι το πρώτο πειραματόζωο της παγκοσμιοποίησης με την εξαφάνιση της γλώσσας και της ιστορίας της».

Δείτε στα παρακάτω βίντεο την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Σαράντου Καργάκου:

Send this to a friend