Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Ντοκουμέντο: Τι τραγουδούν μαζί στην τηλεόραση η Νάνα Μούσχουρη, ο Χάρι Μπελαφόντε και ο Ντάνι Κέι το 1966 (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι πραγματικά απίστευτο! Το ημερολόγιο δείχνει 1966. Τόπος τα στούντιο του CBS και η εκπομπή «The Danny Kaye Show», ένα από τα δεκάδες επιτυχημένα τηλεοπτικά σόου που έκανε ο Ντάνι Κέι, ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του κόσμου. Και τραγουδιστής, και χορευτής, και κωμικός και μουσικός. 

Και κατεβαίνει τρέχοντας τα σκαλιά του πλατό της εκπομπής του κρατώντας από το χέρι... την Νάνα Μούσχουρη, που κι εκείνη με τη σειρά της κρατά από το χέρι τον...  Χάρι Μπελαφόντε. Και κάθονται στο τραπέζι γελώντας. Και τους λέει για να τους προλάβει «ναι το έμαθα». Του λέει η Μούσχουρη «αλήθεια, το έμαθες;». «Ποιο την ρωτά;». «Τον Χατζιδάκι σου;» Ο Ντάνι Κέι κοιτάζει το κοινό τότε με απορία και ο Χάρι Μπελαφόντε σκάει στα γέλια. «Τι γελάς;» του λέει, «Εσύ έμαθες τον Χατζιδάκι σου;» και εκείνος του απαντά πολύ σοβαρά «Κάθε άντρας μαθαίνει τον Χατζιδάκι του» και γελούν όλοι μαζί. Τον ρωτά τότε ο Ντάνι Κέι «Τι είναι πιο σημαντικό η τέχνη ή ο Χατζιδάκις;» Και τότε εξηγεί ότι αυτό που ακολουθήσει είναι ένα τραγούδι που αυτός η Νάνα και ο Χάρι το αγαπούν πολύ και πως θα προσπαθήσουν να το πουν_ όπως επίσης και όποιος άλλος μπορεί στο στούντιο_ έπειτα από πολλές πρόβες, και στην εκπομπή του. Λέει στο μαέστρο να ξεκινήσει, και τι ακούμε;

Μια εκπληκτική πρώτη στροφή στα ελληνικά, του «Σήκω χόρεψε κουκλί μου» ή «Ωπα Νι Να Ναϊ» του Στέλιου Καζαντζίδη με τον Ντάνι Κέι «να τα σπάει« , όλοι τους να μερακλώνουν, να ακολουθεί ο Χάρι Μπελαφόντε στα αγγλικά και στο τέλος η Νάνα σε μία από τις πιο εντυπωσιακές συνεργασίες της καριέρας της. Το κλείσιμο ισάξιο του κεφιού σε κάποιο ελληνικό κέντρο διασκέδασης της εποχής και το κοινό να παθαίνει υστερία. Ένα πραγματικά εξαιρετικό και σπάνιο ντοκουμέντο!

Send this to a friend