Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Το πρώτο βίντεο του Star Channel το 1993- Δείτε Μαστοράκη, Κωστόπουλο, Τζούμα και Κουλιανού στην πρώτη εκπομπή του καναλιού

Πριν από 26 χρόνια το Star Channel άρχισε να εκπέμπει στην ελληνική τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα του Καναλιού 29. 

Πριν από 26 χρόνια το Star Channel άρχισε να εκπέμπει στην ελληνική τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα του Καναλιού 29. 

Ιδρυτής ήταν ο Νίκος Μαστοράκης ενώ τα στούντιο βρισκόταν στον Ταύρο Αττικής.

Ο Μαστοράκης είχε δηλώσει παλαιότερα σε συνέντευξή του: «H δημιουργία του Star Channel ήταν κοσμογονική και πρέπει να κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ γέννησης ενός εθνικής εμβέλειας καναλιού. Υπέγραψα τη συμφωνία μου με τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη τον Ιούνιο και μέσα σε πέντε μήνες, είχαμε ξηλώσει και ανακατασκευάσει το κτίριο της “Αυριανής” με τέσσερα στούντιο, μοντάζ, graphics, ανανέωση πομπών, αυτοματισμούς πρωτοφανείς για την εποχή».

Όπως ανέφερε: «Αγόρασα ξένο πρόγραμμα, έφτιαξα μόνο εσωτερικές παραγωγές (Candid Camera, Φώτα, κάμερα, πάμε, ΑΡΓΑ), είδα και προσέλαβα όλο το προσωπικό, εκπαίδευσα νέους παρουσιαστές (ανάμεσά τους και τον Μανώλη Καψή) και τον Δεκέμβριο έβγαλα στον αέρα ένα κανάλι που ξεχώρισε αμέσως τόσο για την τεχνική του αρτιότητα (πρώτη φορά με stereo ήχο, πρώτη φορά 3D), όσο και για την τόλμη του προγράμματός του (παίζαμε “Simpsons” στο prime time) αλλά και τη φρεσκάδα προσώπων (Kουλιανού, Μπαλατσινού) και τη μαεστρία καλών τεχνικών».

Η παρουσίαση του καναλιού έγινε από τον Νίκο Μαστοράκη στην εκπομπή του «Πρεμιέρα», μέσα από την οποία παρουσίασε το πρόγραμμα του σταθμού, τις εγκαταστάσεις καθώς και backstage υλικό.

Στην εκπομπή εμφανίζονται πρόσωπα του παρελθόντος που μεσουρανούσαν εκείνη την περίοδο.
Ξεκινάει με τον Κωνσταντίνο Τζούμα, Τζένη Μπαλατσινού και Εύη Παπαδάκη, Πέτρο Κωστόπουλο, Κώστα Τουρνά και Μιχάλη Τσαουσόπουλο, Φιλίπα Μάθιους και πλήθος καλεσμένων.

Ο Νίκος Μαστοράκης ανέβασε τα δύο βίντεο εκείνης της εκπομπής στο κανάλι του στο You tube.
Απολαύστε τα:

 

 

Send this to a friend