Αθήνα

27 oC

αίθριος καιρός

Τσερνόμπιλ: Το πιο φονικό απομεινάρι του πυρηνικού ατυχήματος (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τρεις δεκαετίες μετά το συγκλονιστικό πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ, ένα αντικείμενο στο Πρίπιατ εκπέμπει τεράστια ποσότητα ραδιενέργειας.

Τρεις δεκαετίες μετά το συγκλονιστικό πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ, ένα αντικείμενο στο Πρίπιατ εκπέμπει τεράστια ποσότητα ραδιενέργειας.

Σύμφωνα με το news.com.au, ο Ρομπ Μάξουελ, ερευνητής του πυρηνικού ατυχήματος που κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ταξίδεψε στο Πρίπιατ για να δει από κοντά όσα έχουν απομείνει μετά την έκρηξη το 1986.

Ο Μάξουελ βρήκε στο δάσος της ευρύτερης περιοχής μια δαγκάνα που, όπως υποστηρίζει χρησιμοποιήθηκε μετά την έκρηξη του αντιδραστήρα για την απομάκρυνση των μπάζων.

Η συγκεκριμένη δαγκάνα ήρθε σε επαφή με τον ραδιενεργό γραφίτη αρκετές φορές για τον λόγο αυτό ακόμη και σήμερα είναι μια μεγάλη πηγή ραδιενέργειας. Ο Μαξουελ χρησιμοποίησε τον μετρητή Geiger για να διαπιστώσει το μέγεθος της ραδιενέργειες που εκπέμπει, και αυτός έδειξε 679.000 το λεπτό. Π Μάξουελ απομακρύνθηκε γρήγορα από το σημείο και ανέφερε αργότερα:

«Χρησιμοποιήθηκε προκειμένου πολλά αντικείμενα να ριχθούν στο σημείο του πυρήνα από την έκρηξη του αντιδραστήρα. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα στην απαγορευμένη περιοχή που η επαφή μαζί τους για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μπορεί να σκοτώσουν. Η δαγκάνα αυτή, σίγουρα είναι ένα από αυτά. Απλά κάθετε στο δάσος. Είναι φονική».


Send this to a friend