Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Βασίλης Λογοθετίδης: Αυτές είναι οι 12 ελληνικές ταινίες-κωμωδίες στις οποίες ΔΕΝ έπαιξε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βασίλης Λογοθετίδης θεωρείται από τους πιο σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς του περασμένου αιώνα.

Ο Βασίλης Λογοθετίδης θεωρείται από τους πιο σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς του περασμένου αιώνα.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλης Ταυλαρίδης και ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο το 1919 στο πλευρό της Μαρίκας Κοτοπούλη και από τότε δεν αποχωρίστηκε ποτέ τη θεατρική σκηνή που ήταν η μεγάλη του αγάπη.

Έπλασε μοναδικά χαρακτήρες και ήρωες που στιγμάτισαν το θέατρο και τον κινηματογράφο και υποδύθηκε εκατοντάδες ρόλους στο θεατρικό σανίδι. Στο δίλημμα θέατρο ή κινηματογράφος επέλεξε το πρώτο, με αποτέλεσμα να είναι μετρημένες στα δάκτυλα οι ρόλοι του στη μεγάλη οθόνη, αν και έμεινε στη συνείδηση του κοινού ως σύζυγος της μαντάμ Σουσού, ως Αντώνης Γ. Δελησταύρου και ως Ανάργυρος Λουμπαρδόπουλος στην ταινία - αριστούργημα "Κάλπικη Λίρα". 

Παρόλο που εκείνος πρωτοπαρουσιάσε στο θέατρο σημαντικά έργα όταν μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο, τους ρόλους του ανέλαβαν ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και άλλοι πρωτοεμφανιζόμενοι τότε ηθοποιοί. Ενδεικτικά ο Βασίλης Λογοθετίδης, έπαιξε σε μόλις 10 ταινίες, εκ των οποίων οι 9 ήταν βασισμένες σε θεατρικά έργα που είχε παίξει στο θέατρο.

Δείτε στο κανάλι kastalia τις 12 Ελληνικές ταινίες-κωμωδίες στις οποίες ΔΕΝ έπαιξε ο Βασίλης Λογοθετίδης: 

Send this to a friend