Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βρέθηκε στον βυθό σουηδικό εμπορικό πλοίο που βυθίστηκε από υποβρύχιο των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Bρέθηκαν ανοιχτά του Όρκνει της Σκωτίας, τα συντρίμμια ενός πλοίου που που πιστεύεται ότι βυθίστηκε από ναζιστικό υποβρύχιο το 1940.

Bρέθηκαν ανοιχτά του Όρκνει της Σκωτίας, τα συντρίμμια ενός πλοίου που που πιστεύεται ότι βυθίστηκε από ναζιστικό υποβρύχιο το 1940.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για το σουηδικό εμπορικό πλοίο M/S Lagaholm, το οποίο φέρεται να βύθισε το γερμανικό υποβρύχιο κατά τη διάρκεια ταξιδιού του από τη Νέα Υόρκη στο Γκέτεμποργκ.

Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ένας ναυτικός, ενώ οι Ναζί ανέκριναν το πλήρωμα, πριν τους στείλουν στις σωσίβιες λέμβους και βυθίσουν το πλοίο, στις 2 Μαρτίου του 1940.

Παραόλο που η Σουηδία ήταν ουδέτερη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί βύθισαν το πλοίο.

Ο καπετάνιος του Lagaholm, Erik Rudolf Berg, διέταξε την εκκένωση, το πλήρωμα επιβιβάστηκε σε σωσίβιες λέμβους κατά τη διάρκεια της επίθεσης που έλαβε χώρα 92 μίλια (148 χιλιόμετρα) δυτικά του Kirkwall, της μεγαλύτερης πόλης του Όρκνεϊ.

Το φορτηγό πλοίο μετέφερε 4.700 τόνους φορτίου αλουμινίου, χαλκού, ορείχαλκου, κινητήρων και χημικών.

Λίγο αργότερα το υποβρύχιο U-32 βύθισε το ξακουστό RMS Empress της Βρετανίας, το μεγαλύτερο πλοίο που έχει βυθιστεί ποτέ από αυτόν τον τύπο υποβρυχίου.

Send this to a friend