• Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
  • 10:18

Αθήνα

14 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Ζευγάρι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου συναντήθηκε ξανά 75χρονια μετά - Η συγκινητική ιστορία αγάπης

Συγκινεί η ιστορία δύο ηλικιωμένων που συναντήθηκαν ξανά μετά από 75 χρόνια.

Συγκινεί η ιστορία δύο ηλικιωμένων που συναντήθηκαν ξανά μετά από 75 χρόνια.

Ήταν 1944 και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος μαινόταν στην Ευρώπη. Ο Αμερικανός στρατιώτης Κάρα Τρόι Ρόμπινς βρέθηκε στο Μπριέ της ανατολικής Γαλλίας και γνώρισε τη 18χρονη Ζανίν Πίρσον, την οποία ερωτεύτηκε παράφορα. Μετά από δύο μήνες εγκατέλειψε το χωριό προκειμένου να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο.

Λίγο πριν φύγει της υποσχέθηκε ότι θα επέστρεφε για να την παντρευτεί. Ο πόλεμος τελείωσε και ο Αμερικανός στρατιώτης δεν επέστρεψε ποτέ στην αγαπημένη του. Γύρισε στην Αμερική, παντρεύτηκε, όμως δεν την ξέχασε ποτέ.

Πέρασαν 75 χρόνια έως ότου η Γαλλίδα και ο Αμερικανός να συναντηθούν ξανά. Πριν από μερικές ημέρες ο Αμερικανός βετεράνος επέστρεψε στη Γαλλία με αφορμή την επέτειο από την απόβαση της Νορμανδίας.

Μαζί του είχε μια φωτογραφία που απεικόνιζε την 18χρονη Γαλλίδα. Όταν συναντήθηκε με δημοσιογράφους του δικτύου France 2, τους αφηγήθηκε την ιστορία του κι εκείνοι αναζήτησαν τη Ζανίν, η οποία όπως διαπίστωσαν ήταν ζωντανή.

Η συνάντηση τους καταγράφηκε σε βίντεο και συγκινεί. Ο Αμερικανός βετεράνος είναι σήμερα 97χρονών και η Ζανίν 92. Έχουν χάσει τους συντρόφους τους και ποτέ δεν ξέχασε ο ένας τον άλλον.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Νορμανδία ο Αμερικανός συζήτησε με την Ζανίν την αποχαιρέτησε λέγοντας: «Σ’ αγαπώ, κορίτσι μου...»

«Πάντα σ’ αγαπούσα. Ποτέ δεν έφυγες από την καρδιά μου», της είπε και την αγκάλιασε.

Δείτε το βίντεο:

Send this to a friend