Μολυσμένα αυγά… πλήττουν την Ευρώπη – «Καμπανάκι» σε 16 χώρες και στο Χονγκ Κονγκ

Έντονη ανησυχία επικρατεί το τελευταίο διάστημα σε δεκαπέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την Ελβετία και το Χονγκ Κονγκ από την κρίση των μολυσμένων αυγών, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Πολωνία , η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία και η Δανία έχουν πληγεί, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Μονάδες εκτροφής παραμένουν αποκλεισμένες σε τέσσερις χώρες όπου «έχει επιβεβαιωθεί η παράνομη χρήση του παρασιτοκτόνου fipronil στο Βέλγιο και η Ολλανδία από όπου ξεκίνησε η κρίση, καθώς και στη Γερμανία και τη Γαλλία».

Οι υπόλοιπες χώρες της λίστας «εισήγαγαν προϊόντα από τις τέσσερις αυτές χώρες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η Επιτροπή ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι θα συγκαλέσει σύσκεψη των ενδιαφερομένων χωρών για την «άντληση διδαγμάτων» από την κρίση, στις 26 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης

H ΠΟΕΔΗΝ περιγράφει την τραγική κατάσταση για τους καρκινοπαθείς! «Λίστα 4 μηνών για ακτινοθεραπείες- Πεθαίνουν αβοήθητοι»

13.000 καρκινοπαθείς αποκλείονται από τις ακτινοθεραπείες κατ’ έτος λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *