Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Προχώρησαν σε σύμφωνο για να προσφερουν αγάπη σε ένα παιδάκι» – Η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει το σύμφωνο συμβίωσης Μουτσινά – Συνατσάκη
Τα πέντε μυστικά μίας επιτυχημένης μέρας – Τι πρέπει να κάνεις το πρωί

ΥΓΕΙΑ

Τα πέντε μυστικά μίας επιτυχημένης μέρας – Τι πρέπει να κάνεις το πρωί

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λέει ο σοφός λαός και έχει δίκιο. Έτσι λοιπόν στην σύγχρονη εποχή όπου οι καθημερινές απαιτήσεις είναι πολλές, αυτά είναι τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί προκειμένου να έχεις μία επιτυχημένη μέρα… Καλό πρωινό στο σπίτι Το καλό πρωινό πριν φύγουμε από το σπίτι είναι […]

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λέει ο σοφός λαός και έχει δίκιο. Έτσι λοιπόν στην σύγχρονη εποχή όπου οι καθημερινές απαιτήσεις είναι πολλές, αυτά είναι τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί προκειμένου να έχεις μία επιτυχημένη μέρα…

Καλό πρωινό στο σπίτι

Το καλό πρωινό πριν φύγουμε από το σπίτι είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά για να πάει καλά η μέρα μας. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα καλό πρωινο βοηθάει σημαντικά στη βελτίωση της συγκέντρωσης και απόδοσης μας για το υπόλοιπο της ημέρας. Βοηθάει σημαντικά στην απόδοση μας στη εργασία, στις υποχρεώσεις και στην κοινωνική μας ζωή.

Γράφουμε σε ένα χαρτί τους στόχους μας κάθε μέρα

Όσο πιο συχνά γράφουμε τους στόχους μας κάτω σε χαρτί, τόσο περισσότερο θέλουμε να τους κυνηγήσουμε και να τους πετύχουμε. Γράφοντας στο ξεκίνημα της ημέρας τους στόχους μας δεν δημιουργούμε μία λίστα υποχρεώσεων, αλλά μία λίστα που θα μας κάνει καλύτερους, αφού αν τους πετύχουμε αυτομάτως θα θέσουμε νέους, κάτι που θα μας βελτιώσει σε πολλούς τομείς (εργασία, χόμπι, κοινωνικές σχέσεις).

Το άμεσο κυνήγι ενός στόχου

Έχοντας θέσει οι ίδιοι τους καθημερινούς μας στόχους, θα πρέπει άμεσα να περάσουμε στην υλοποίηση τους. Ωρα να αναλάβουμε δράση από την αρχή για να έχουμε το χρόνο με το μέρος μας.

Παρακολουθούμε την πρόοδό μας

Πολλές φορές βοηθάει να κρατάμε ένα ημερολόγιο με αυτά που έχουμε καταφέρει. Διαβάζοντας το πριν ξεκινήσουμε την ημέρα μας και κάνοντας εποικοδομητική κριτική στον εαυτό μας βοηθάμε στον να εμπιστευόμαστε όλο και περισσότερο τις ικανότητες μας.

Αποφεύγουμε τη χρήση αρνητικών λέξεων, λέμε ναι στις θετικές

Για τους περισσότερους από εμάς είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιούμε αρνητικές λέξεις και φράσεις. «Δεν μπορώ», «είναι αδύνατο» ή «αυτό δεν θα λειτουργήσει» είναι μερικές από τις φράσεις που σχεδόν όλοι λέμε καθημερινά. Ωστόσο το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χαλάμε περισσότερο τη διάθεση μας. Είναι σημαντικό να βάλουμε στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας θετικές λέξεις και φράσεις. Δηλαδή «ευχαρίστως» παρά ένα απαθές «OK» ή «θα το προσπαθήσω είναι μία πρόκληση για εμένα» αντί για το «αποκλείεται να το καταφέρω». Απαντώντας με θετική ενέργεια δίνουμε το απαραίτητο θάρρος στον εαυτό μας για να πετύχουμε τους στόχους μας.

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται άμεσα πλαστική κουτάλα από την αγορά (ΕΙΚΟΝΕΣ)
ΕΟΦ: Έτσι θα διατίθεται η κολχικίνη
«Ναι» στην κολχικίνη από τους εμπειρογνώμονες του Υπ. Υγείας – Πώς θα χορηγείται και σε ποιους
Κορονοϊός: Η κολχικίνη στη μάχη κατά του ιού
Μεταλλαγμένος κορονοϊός: Αυτές οι μάσκες μας προστατεύουν (BINTEO)
Κορονοϊός: Η AstraZeneca «κόβει» κατά 60% τις δόσεις εμβολίου στην ΕΕ!