Ανοίγει ο δρόμος για τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα

Αποποινικοποίηση του πολυσυζητημένου φυτού για ιατρικούς σκοπούς προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Ξανθός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα αλλάζει στον πίνακα του ΟΗΕ με την κατάταξη των ουσιών δίνοντας τη δυνατότητας συνταγογράφησης και κυκλοφορίας σκευασμάτων που περιέχουν «εκχυλίσματα κάνναβης». Ανέφερε μάλιστα, ότι οι αλλαγές αυτές βασίζονται σε επιστημονικά πορίσματα που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής κάνναβης και σημείωσε ότι η πολιτεία οφείλει να ανοίξει με σοβαρό τρόπο το σχετικό διάλογο καθώς το ζήτημα υπερβαίνει την αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας.

Ανακοίνωσε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει  ένα μίνι-νομοσχέδιο που θα κάνει αλλαγές στον νόμο για το ζήτημα των ναρκωτικών». «Θα μιλάμε πλέον για εξαρτήσεις και όχι για ναρκωτικά» εξήγησε ο κ. Ξανθός και υπογράμμισε την ύπαρξη των αναδυόμενων εξαρτήσεων όπως είναι το αλκοόλ, το διαδίκτυο και ο τζόγος, ηλεκτρονικός και μη.

 

Δείτε επίσης

H ΠΟΕΔΗΝ περιγράφει την τραγική κατάσταση για τους καρκινοπαθείς! «Λίστα 4 μηνών για ακτινοθεραπείες- Πεθαίνουν αβοήθητοι»

13.000 καρκινοπαθείς αποκλείονται από τις ακτινοθεραπείες κατ’ έτος λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *