Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χώρισε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού

ΥΓΕΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την ανδρική… γονιμότητα-Εφικτή η μεταμόσχευση μήτρας σε άνδρες

Aφού πλέον μπορεί να επιτευχθεί μεταμόσχευση μήτρας σε άνδρες

Γεγονός θα είναι σύμφωνα με έναν από τους κορυφαίους καθηγητές νομιμότητας στον κόσμο η ανδρική… εγκυμοσύνη, αφού πλέον μπορεί να επιτευχθεί μεταμόσχευση μήτρας σε άνδρες.

Η επιτυχία των επεμβάσεων μεταμόσχευσης μήτρας στις γυναίκες σημαίνει ότι η επιστήμη είναι τώρα έτοιμη να επιτρέψει τη διεξαγωγή παρόμοιων ενεργειών σε όσους γεννήθηκαν άνδρες, λέει ο Richard Paulson, Πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής. Προσθέτει δε, αυτή η ιατρική εξέλιξη θα δώσει τη δυνατότητα σε τρανς άτομα να την εκμεταλλευτούν και να μείνουν έγκυοι.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας για την Αναπαραγωγική Ιατρική στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, ο Δρ Paulson εξήγησε ότι δεν υπήρχε ανατομικός λόγος για τον οποίο μια μήτρα δεν θα μπορούσε να εμφυτευθεί με επιτυχία σε μια γυναίκα τρανσέξουαλ.

“Θα μπορούσαμε να το κάνουμε αύριο”, είπε. “Θα υπάρξουν πρόσθετες προκλήσεις, αλλά δεν βλέπω κανένα προφανές πρόβλημα που να το αποκλείει. Εγώ προσωπικά υποψιάζομαι ότι τρανς άτομα θα θέλουν να έχουν μήτρα και θα ενδιαφερθούν για τη μεταμόσχευση”.

Πρόσθεσε επίσης ότι αν και οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν λεκάνη διαφορετικού σχήματος, υπάρχει χώρος για μια εμφυτευμένη μήτρα.

Ωστόσο, η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά περίπλοκη και τα τρανς άτομα θα πρέπει να γεννήσουν με καισαρική τομή.

Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να πάρουν ορμόνες για να μιμηθούν τις αλλαγές που συμβαίνουν όταν μια γυναίκα είναι έγκυος.

Παρά τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου ειδικού, η μεταμόσχευση της μήτρας εξακολουθεί να είναι μια πειραματική διαδικασία, με τους βρετανούς ειδικούς να προειδοποιούν ότι μια εγκυμοσύνης σε μια γυναίκα τρανσέξουαλ θα μπορούσε να αποτελέσει “σημαντικό” κίνδυνο για το έμβρυο και το μελλοντικό παιδί.

Έρευνα: Το ιικό φορτίο των παιδιών με Covid-19 είναι παρόμοιο με εκείνο των ενηλίκων
Εμβόλιο Astrazeneca: Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν – Η ανακοίνωση του ΕΜΑ
Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests σήμερα
Ας κάνουμε την κρίση ευκαιρία
Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ηλικίες 25-29 με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια
Πανδημία: Πολλαπλές οι επιπτώσεις στα παιδιά