Αθήνα

29 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η εκδίκηση του Σπύρου Παπαδόπουλου στον ΣΚΑΪ: Το φυσάνε και δεν κρυώνει στο κανάλι με το «Στην υγειά μας ρε παιδιά»

ΥΓΕΙΑ

Ας κάνουμε την κρίση ευκαιρία

Ραντεβού 1ης δόσης εμβολιασμού, 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 17:27. Φτάνω λίγο νωρίτερα στο εμβολιαστικό κέντρο, στην είσοδο μου σκανάρουν το QRCode του ραντεβού από το κινητό μου και προχωρώ στη γραμματεία.

Ώρα 17:09 και είμαι μια ανάσα από γραμματεία και τη γιατρό για να δώσω το ιστορικό μου.

Στις 17:15 έχω εμβολιαστεί και 17:27, ώρα του αρχικού ραντεβού, έχω συμπληρώσει ήδη τα 12 από τα συνολικά 30 λεπτά που πρέπει να παραμείνω στο εμβολιαστικό κέντρο.

Η προσωπική μου επαφή με την επιχείρηση “Ελευθερία” μου έδειξε πως ακόμη και σε ένα τόσο μαζικό εγχείρημα, αν θέλουμε, μπορούμε. Μπορούμε να είμαστε οργανωμένοι, πειθαρχημένοι (μοναδική εξαίρεση ο Ελληνάρας που αν και είχε ραντεβού στις 19.00 και ήλθε νωρίτερα πίσω από εμένα, μου “έφαγε” τη σειρά στη γραμματεία), να αφήσουμε μια για πάντα πίσω την ανοργανωσιά και την ταλαιπωρία, τις ουρές, τις φωνές και τις παρεξηγήσεις που για πολλές δεκαετίες χαρακτήριζαν την επαφή του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση.

Και φυσικά είναι μία τεράστια ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε αυτές τις πλατφόρμες που δημιουργήθηκαν για την οργάνωση του εγχειρήματος του εμβολιασμού, για την καταχώρηση των self tests κ.ο.κ. για να πργανώσουμε μαζικά screening, προσυμπτωματικούς ελέγχους στον πληθυσμό, που είναι περισσότερο χρήσιμοι παρά ποτέ. Σε μία περίοδο που ο κορονοϊός και τα περιοριστικά μέτρα έκαναν πολύ κόσμο να παραμελήσει τις προληπτικές εξετάσεις του, με αποτέλεσμα οι γιατροί να διαγιγνώσκουν ήδη σοβαρά, παραμελημένα περιστατικά σοβαρών νοσημάτων.

Ας χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες της πλατφόρμας με το αυτόματο κλείσιμο ραντεβού και τις συνεχείς υπενθυμίσεις σε e- mail και κινητό τηλέφωνο, για να κερδίσουμε όχι μόνο σε υγεία, ποιότητα ζωής και ανθρώπινες ζωές, αλλά και σε πόρους για το σύστημα υγείας.

Γονιμότητα: Τα 8 βήματα για να μείνετε έγκυος
Κορονοϊός και εμβόλιο: Τι ισχύει για όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση οργάνου
ΕΟΔΥ: Πού γίνονται σήμερα δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό
Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 18 – 24
Τα ηλεκτρονικά απόβλητα απειλούν την υγεία
Kορονοϊός: Η ανοσολογική απόκριση μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΠΑ