Αθήνα

 

32 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Σασμός επόμενα επεισόδια: Αυτό είναι το τέλος του Αστέρη στη σειρά- To τέλος για Αργυρώ και Σταύρο

ΥΓΕΙΑ

Bayer Ελλάς: Επενδύει σταθερά στην κλινική έρευνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών, η Bayer αναδεικνύει την σημασία της κλινικής έρευνας, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους επαγγελματίες υγείας, αλλά και την οικονομία της χώρας.

Με γνώμονα πάντα το όφελος του ασθενούς, η Bayer Ελλάς επενδύει στην κλινική έρευνα και διεξάγει κάθε χρόνο σημαντικό αριθμό μελετών που αποτελούν μέρος του συνεχούς ερευνητικού έργου της στους τομείς της Καρδιολογίας, Ογκολογίας, Αιματολογίας, Νεφρολογίας, Οφθαλμολογίας και Γυναικολογίας.


Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία διασφαλίζει την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες.  Μόνο το 2021, η Bayer Ελλάς, επενδύοντας 2 εκ. ευρώ, πραγματοποίησε 12 διεθνείς παρεμβατικές κλινικές μελέτες δίνοντας πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα σε πάνω από 350 ασθενείς.

Παράλληλα, η εταιρεία υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που προάγουν και  αναπτύσσουν την κλινική έρευνα γενικότερα συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην Ελληνική οικονομία.

Η Bayer Ελλάς έχει δημιουργήσει την πρωτοβουλία – ορόσημο Healthcare Accelerator στο πλαίσιο του οποίου οι τρεις πυλώνες της ιατρικής εκπαίδευσης, της κλινικής πρακτικής και της κλινικής έρευνας, μέσα από σειρά δράσεων και προγραμμάτων που διενεργούνται ή υποστηρίζονται από την εταιρεία,  ενδυναμώνονται, αλληλοεπιδρούν και μεγιστοποιούν τα οφέλη για τους ασθενείς του σήμερα και του αύριο σε ένα καινοτόμο και αποδοτικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, για την κλινική έρευνα, το Healthcare Accelerator υποστηρίζει τη συνεχή εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και υγειονομικού προσωπικού που ασχολούνται με την κλινική έρευνα αλλά και την ενημέρωση των ασθενών  σχετικά με τη σημασία και την εφαρμογή της.

Bayer Ελλάς: Επενδύει σταθερά στην κλινική έρευνα

Ταυτόχρονα, στοχεύει στη βελτίωση της κλινική έρευνας μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και την προαγωγή του πλαισίου στο οποίο εφαρμόζεται.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Δοκιμών η Bayer Ελλάς πραγματοποίησε με επιτυχία στις 12 και 18 Μαΐου ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η Κλινική Έρευνα ως προοπτική καριέρας στις Βιοεπιστήμες» σε φοιτητές των Πανεπιστημίων Πατρών και Κρήτης. Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με την Κλινική Έρευνα στη χώρα μας και διεθνώς, καθώς και για τη δυνατότητα και την προοπτική της ως επιλογή καριέρας.

Η Bayer, ως εταιρεία που επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, με κύριους άξονες εξειδίκευσης την υγεία και τη γεωργία, αναπτύσσει νέες δραστικές ουσίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε καινοτόμα προϊόντα με στόχο τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, και έχουν οδηγήσει στη δημιουργία των πιο αποτελεσματικών και αναγνωρίσιμων φαρμάκων για την καρδιολογία, ογκολογία, αιματολογία, νεφρολογία, οφθαλμολογία, και γυναικολογία.

Ακόμη, τα καινοτόμα φάρμακα της Bayer, που προέκυψαν από τη διεξαγωγή σημαντικού αριθμού κλινικών μελετών έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών, για τις οποίες ο αριθμός των αποτελεσματικών θεραπειών είναι περιορισμένος ή δεν υπάρχει επαρκής θεραπευτική αντιμετώπιση.

Ροή Ειδήσεων

29/06/2022 | 15:43

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης «φωτογραφίζει» την Φαίη Σκορδά: «Ας κλείσουν πρώτα τα πόδια τους…»

29/06/2022 | 15:25

Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας να εφαρμόζονται… απ’ όλους

29/06/2022 | 15:12

Η συγκινητική ομιλία του Παπανδρέου για τον Πετσάλνικο: Ήταν φίλος και σύντροφος- Πάντα συνεπής με τις αρχές και τις αξίες του

29/06/2022 | 14:59

Τζεφ Μοντάνα: «Δεν υπάρχει σκευωρία κατά του Λιγνάδη – Έβαζε τους μηνυτές… να σφουγγαρίζουν τα πατώματα»

29/06/2022 | 14:55

Ξέσπασε ο Ουγγαρέζος για αποτελέσματα Πανελληνίων! «Πώς να γράψουν όταν ακούνε για εύκολα λεφτά; Δεν θέλουν να σπουδάσουν»

29/06/2022 | 14:50

Ιωάννα Μαλέσκου: Συγκινημένη αποχαιρετά τους συνεργάτες της – «Την έχω πάρει την απόφασή μου»

29/06/2022 | 14:49

Κατέρρευσε η Μοιραράκη στην κηδεία του Κοντούλη- H συγκλονιστική στιγμή που τον φιλά για τελευταία φορά

29/06/2022 | 14:40

Σχιστό: Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς – Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική

29/06/2022 | 14:37

NASA: Eκτόξευσε το μικροσκοπικό σκάφος CAPSTONE με προορισμό τη Σελήνη

29/06/2022 | 14:37

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Καμία αναφορά Ερντογάν σε νησιά και Αιγαίο – Σε λίγη ώρα μιλάει ο πρωθυπουργός

29/06/2022 | 14:37

Πάτρα 3 παιδιά: «Θα αποδείξουμε ότι η σπιτονοικοκυρά Ευγενία Κούτρα δεν έφυγε από παθολογικά αίτια», λέει ο δικηγόρος των συγγενών της

29/06/2022 | 14:25

Κωνσταντίνος Τζούμας: Το τελευταίο αντίο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών – Ποιοι ήταν εκεί

29/06/2022 | 14:18

Υπεγράφη η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – ΓΣΕΕ: Σε ισχύ οι κορυφαίες κατακτήσεις των εργαζομένων

29/06/2022 | 14:09

Τι είναι σημαντικό σε ένα φίλτρο λαδιού;

29/06/2022 | 13:56

Οι αναπτυξιακές προοπτικές του Νομού Δράμας
Μόσιαλος για κορονοϊό: Χρειαζόμαστε πλέον νέα καλύτερα εμβόλια
Long COVΙD: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία
Κυκλοφορεί στην Ελλάδα το 1ο γενόσημο φάρμακο για τη θεραπεία της χρόνιας υπερφόρτωσης με σίδηρο
Κορονοϊός – Τζανάκης: Μέχρι 30.000 κρούσματα και κορύφωση του νέου κύματος από 15 Ιουλίου
ΠΟΥ: Ανησυχία για την ευλογιά των πιθήκων – Πάνω από 3.400 κρούσματα παγκοσμίως
Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν έχουμε στρες;