Αθήνα

15 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Μόλις χτυπήθηκε ρώτησε τον γιατρό μού απομένουν 5 μήνες ζωής;» – Συγκινεί η σύζυγος του Γιώργου Βασιλείου

ΥΓΕΙΑ

Έλληνας καθηγητής πανεπιστημίου Οξφόρδης: «Τα εμβόλια για τον κορονοϊό θέλουν καιρό για ν’ αναπτυχθούν, περίπου ενάμισι με δύο χρόνια»

Για την πορεία των ερευνών σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» ο Αρης  Κατζουράκης, καθηγητής εξέλιξης και γενετικής με ειδικότητα στους ιούς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Δείτε επίσης

Η εξομολόγηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου: «Έκλαιγα, φοβήθηκα, κρύφτηκα στην αγκαλιά του Φώτη» (vid)
Ο Σωτήρης Τσιόδρας έγινε παιδικό τραγούδι! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα εμβόλια θέλουν καιρό για ν’ αναπτυχθούν, περίπου ενάμισι με δύο χρόνια. Μέσω μιας πολύ μεγάλης επένδυσης προσπαθούν να ενοποιηθούν πολλά στάδια της έρευνας και της παραγωγής. Αν όλα τα στάδια δουλέψουν και αυτό είναι  δυνατόν θα περάσουμε στην παραγωγή από το φθινόπωρο σε κάποια κλίμακα», είπε ο κ. Κατζουράκης στην εκπομπή «Μαζί σου» και συμπλήρωσε:

«Κατά τέτοιο δεν είναι εύκολο. Έχουν δοθεί 20 εκατ. λίρες από την βρετανική κυβέρνηση για τις έρευνες. Μέχρι στιγμής υπάρχουν ελπιδοφόρα αποτελέσματα και έχουν γίνει πειράματα σε πιθήκους που έδειξαν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Από εκεί όμως μέχρι το τελικό στάδιο οι διαδικασίες είναι πολλές».

Στη συνέχεια ο κ. Κατζουράκης ανέφερε. «Η κυβέρνηση αναγκάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή του εμβολίου, παρόλο που ακόμα δεν είναι σίγουρα τα αποτελέσματα, κάτι που σημαίνει ότι Σεπτέμβρη, Οκτώβρη κάποιοι άνθρωποι θα μπορούν να το δεχτούν. Υπάρχουν ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Γνωρίζουμε ότι έχουν εμβολιαστεί άνθρωποι και μέχρι στιγμής είναι υγιείς».

«Οταν κάνουμε εμβόλια παίρνουμε μια μορφή του ίδιου του ιού που προκαλεί την ασθένεια. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να χρησιμοποιούμε τον αδενοϊό που είναι άκακος στον άνθρωπο και μέσα σε αυτόν βάζουμε κομματάκια του κορονοϊού και εκπαιδεύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αναγνωρίζει αυτόν τον ιό χωρίς να νοσεί», εξήγησε ο καθηγητής αναφερόμενος στη διαδικασία.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο βασικότερος τρόπος μετάδοσης – Οι δυο κινήσεις που προστατεύουν
Κορονοϊός: Όπως έρχονται… έτσι φεύγουν τα αντισώματα – Τι έδειξε νέα έρευνα
Κορoνοϊός: Πόσο μειώνουν οι μάσκες τη διασπορά στους κλειστούς χώρους
Γήρανση του εγκεφάλου μέχρι και 10 χρόνια και πτώση του IQ μπορεί να προκαλέσει ο κορονοϊός σύμφωνα με έρευνα
Ο ρόλος του νερού στη ζωή και τον οργανισμό μας
Cancer Week Conference: Yστερεί σημαντικά η χώρα μας στην καταπολέμηση του καρκίνου